Sunday, August 14, 2011

dari kaca mata lelaki....

dari kaca mata lelaki, aku xpakai kaca mata.. tp itu perkataan nk sedapkan tajuk je
so ape ke de heyl dengan tajuk di atas?
meh aku bg remind korang dengan satu post aku pada suatu ketika dahulu disini
so sila rujuk situasi 1... situasi dalam YM, that is poyo
tp mcm mane kalo situasi tu dalam real life? ape pendapat korang?
mgkn still same dengan jwpn aku bg utk situasi 1 kt bawah tu
but as a friend of a girl, bape ramai rase tindakan mcm 2 betul?
since aku yg tanye, aku jwb sendiri la...
aku rase ade kala nye perbuatan itu betul bg kwn bg seseorang
nk plak kawan yg rapat dengan girl2 kan..
since sbg lelaki aku merasakan jika aku terlalu rapat dengan awek seseorang
ia akan menimbulkan rasa kurang selesa si pakwe,
yelakan awek asyik lepak dengan si kwn lelaki yg ni je
rase terancam gak la kan, boleh menimbulkan isu2 dan juga spekulasi dari sang pakwe
isu2 dan juga spekulasi ini name saintifiknye adakah cemburu/jeles
normal la kan cemburu tanda sayang, tp adakah ia akan menjadi punce?
punce ape? punce kepada pergolakan tangga xsempat nk berumah pasangan tu
since sbg lelaki, kite lebih aware dengan perkara ini
mgkn sang awek xmemikirkan perkara ini, kerana pada mereka
pakwe is pakwe, kawan is kawan..
tp hakikatnye pompuan jelos gak kan
kalo sang pakwe mereka rapat ngan girl2 lain??
so situasi ni same la, cume samada sang kawan meluahkan rase
utk menjauhkan itu atau tak je
tp normalnye sang kawan xkn luahkan, tp menambahkan jarak jurang
bg diri aku, aku respect sang pakwe, sbb aku pn pnh jadi pakwe org
aku paham ape die rase, only a guy can read another guy mind
so kepada awek2 di luar sana, kalo die adalah Mr Right anda
yg anda ingin nikahi dan hidup mati bersama, jaga batas pergaulan anda
kerana cemburu adalah sesuatu yg bagus dan sesuatu yg teruk dalam masa yg same
posting mcm pakar umah tangge, diri sendiri xberpunye hahaha.. wat the kebab..


No comments:

Post a Comment