Sunday, August 14, 2011

mase skolah dulu-dulu

org melayu ckp cinta monyet, org putih ckp puppy love
aku xtaw nape gune monyet dan puppy
padahal due2 menatang tu berbeza
tp ia tetap membawa maksud yg same, cinta sekejap
ade gak cinta monyet ni kekal ke jinjang pelamin
ade yg putus di tengah semester persekolahan
sape pernah berpacaran mase skolah?
sape2 yg pernah mesti teringat balik kt pakwe lame
da keje ke die, bljr kt ne die, idup lg ke die
yg igt kt makwe lame lain plak
da kawin ke die, agak2 solo lg x die.. hahahaha
jgn nk kate x, aku taw itu dalam pale otak korang wahai lelaki
sbb aku pn same.. hahahaa.... what the kebab...
so kalo ingat2 balik jujur aku ckp aku xde makwe mase skolah
aku xtipu la wey.. aku xde awek lgsg, budak skema ni taw..
hahahaha... aku pn bkn songsang gak weh, straight u know
suke2 kt awek tu, suke2 kt awek ni tu ade la.. tp aku ni kurang bran
so single je la mase skolah tu.. hihihi ape yg korang igt mase bercinta mase skolah?
aku yg aku survey kwn2 mase skolah r, ade yg ayat2 awek mase luar skolah
ade yg kirim2 surat... surat lg sgt mase 2...
tp lebih kepada anta biodata la kt sang awek.. meh bg contoh sket

Nama: Mohamad Suhaimi B. Shahrin

Nama panggilan: Mie

Tarikh Lahir: 29hb bulan 11 tahun arnab

Hobi: garu perut kucing, kejar pocong lompat2... (ni bkn betul ye, aku xde hobi)

minuman kegemaran: cecair yg boleh diminum (ni mmg betul)

makan kegemaran: pepejal yg sedap dimakan dan halal (kompem betul)

motto hidup: aku tgk, aku usha, aku kutuk

ni 1/3 daripada kandungan surat cinta mase dulu
skrg ni semua mende ni klik je kt info FB sang pakwe
terpapar la semua menatang nieh.. hhahah
the best thing about surat2 ni, mase skolah dulu
cikgu disiplin aku adalah cikgu BM, jd kegemaran die tampal surat cinta
lg sadis kalo disertakan dengan gambar kacak anda berserta surat (attachment)
so cikgu disiplin ni akan tanda dulu surat cinta tu mcm karangan skolah
kalo salah tatabahasa die bulatkan dan tulis ngan pen merah
selalunya surat kantoi akan jadi bahan ketawa mase lalu lalang
dan singgah sebentar utk bace surat cinta mcm ni...
di samping itu (skema dowh...) ia gak mcm amaran kt kitorang
kalo xnk dimalukan, jgn buat mcm 2...
so, korang penah anta atau terima mende2 camni?
mesti kenangan kan? hahahaha...
kalo ikutkan aku ade gak r suke kt beberapa org mase skolah dulu
mcm syaz (da jadi doktor da die) hafizah (jd cikgu kot) dan gak ain (yg ni ilang, lost contact)
da tua2 ni (sedor diri ini tua) aku xde nk anta mende2 camni
add kt FB sudah, leh wat in relationship skali kt FB, wahahaha...

sila klik imej utk gambar lebih jelas (ini bkn HD)
*ihsan sumbangan dari google.com

dari kaca mata lelaki....

dari kaca mata lelaki, aku xpakai kaca mata.. tp itu perkataan nk sedapkan tajuk je
so ape ke de heyl dengan tajuk di atas?
meh aku bg remind korang dengan satu post aku pada suatu ketika dahulu disini
so sila rujuk situasi 1... situasi dalam YM, that is poyo
tp mcm mane kalo situasi tu dalam real life? ape pendapat korang?
mgkn still same dengan jwpn aku bg utk situasi 1 kt bawah tu
but as a friend of a girl, bape ramai rase tindakan mcm 2 betul?
since aku yg tanye, aku jwb sendiri la...
aku rase ade kala nye perbuatan itu betul bg kwn bg seseorang
nk plak kawan yg rapat dengan girl2 kan..
since sbg lelaki aku merasakan jika aku terlalu rapat dengan awek seseorang
ia akan menimbulkan rasa kurang selesa si pakwe,
yelakan awek asyik lepak dengan si kwn lelaki yg ni je
rase terancam gak la kan, boleh menimbulkan isu2 dan juga spekulasi dari sang pakwe
isu2 dan juga spekulasi ini name saintifiknye adakah cemburu/jeles
normal la kan cemburu tanda sayang, tp adakah ia akan menjadi punce?
punce ape? punce kepada pergolakan tangga xsempat nk berumah pasangan tu
since sbg lelaki, kite lebih aware dengan perkara ini
mgkn sang awek xmemikirkan perkara ini, kerana pada mereka
pakwe is pakwe, kawan is kawan..
tp hakikatnye pompuan jelos gak kan
kalo sang pakwe mereka rapat ngan girl2 lain??
so situasi ni same la, cume samada sang kawan meluahkan rase
utk menjauhkan itu atau tak je
tp normalnye sang kawan xkn luahkan, tp menambahkan jarak jurang
bg diri aku, aku respect sang pakwe, sbb aku pn pnh jadi pakwe org
aku paham ape die rase, only a guy can read another guy mind
so kepada awek2 di luar sana, kalo die adalah Mr Right anda
yg anda ingin nikahi dan hidup mati bersama, jaga batas pergaulan anda
kerana cemburu adalah sesuatu yg bagus dan sesuatu yg teruk dalam masa yg same
posting mcm pakar umah tangge, diri sendiri xberpunye hahaha.. wat the kebab..


jauh berjalan luas permandangan

qoute utk title 2 mesti ramai penah dengar kan
nak plak kalo korang amik subjek BM mase UPSR, PMR dan juga SPM
since aku seorang yg kuat berjalan kalo bosan dok kt umah sewa
aku rase ade betulnye, since aku da start keje aku sibuk
hujung minggu dihabiskan dengan aktiviti berhibernisasi
seperti grizzly bear kekenyangan setelah membelasah ikan salmon
perkara ini telah menyebabkan aku kurang ilham nk mencarut dalam blog nieh
since mgkn ade org follow... mungkin tu adalah hrpn yg sgt besar ye kengkawan
mgkn ade perasan la nape aku xpost ape2, kalo ade pn sebulan sekali,
mudah je, aku kurang merayau, aku pn kurang la nmpk sumthing utk aku kondom err kondem
so mende ni ade betulnye, mgkn ade blogger yg byk post pasal life diorg
agak bosan gak kalo bace,"hari ni kite buat biskut rayew..."
"semalam i hang out with my buddies! mish u all..."
thats more to diary diorg la kot, aku xde diari... xpnh ade...
since blog ni diorg bebas nk post ape2 je, xleh nk kondem2... hahahaks
so da 3 minggu keje, ape pn tak boleh nk post..
bile bukak je blogger.com aku start blur, ape nk di ceritakan...
walaupn aku slalu berbincang dengan rumate tentang topik2 dpn mata
aku rase topik tu xseswai dipostkan kt sini sbb ia menyentuh sensitiviti individus...
so keep in our mouth, walaupn kitorang bincang hal 2 kt mamak.. allala
so nnt aku try la post tentang kritikan tentang ape aku nmpk nnt..
peace, slmt berpuasa, and habiskan puasa anda, jgn mkn byk sgt
nanti cirit birit....

Monday, August 8, 2011

puasa dan puasa dan puasa serta kerja....

hari ni da masuk hari ke sembilan puasa
mmg aku da jarang post ape2 kt blog
sbb aku bz, lg pn blog ni gune email lain
aku mengalami kesukaran nk logout ape2 akaun aku
sbb aku gune official work email aku selalu
yela kan, kalo xtgk kang, xperasan lak bos email jobsheet kan
so aku mengucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam 
yang tersesat bace blog aku ni... aku xtaw korang nk cari ape..
sbg tanda menghargai aku ucap gak la selamat berpuasa...
so aku semakin busy dengan keje, walaupn secara am nye aku praktikal je
tp kt kompeni ni die assume aku mcm pekerja die je, so aku kerja je la...
sepanjang kerja aku sibuk bercintan dengan autocad
tp bile keje da siap aku curang dengan facebook dan jugak twitter
aku xtaw nk ngarut mende dah.. upload gmbr la satu... lantak korang la..
sape suruh bace, kan da membazir 3 minit...