Sunday, June 5, 2011

kenangan mase kecik

mase kecik2 dulu, hiburan paling penting bagi kanak2
ialah televisyen, zmn tu byk rancangan kanak2 menjadi pujaan
kalo korang xtgk sah korang ni ketinggalan la mase 2
antara cite paling jd kegemaran ofekos la aku suke tgk Flashman
salah satu supersentai terawal sblm barat membeli hak penerbitan
dan menerbitkan power rangers mengikut format super sentai
flashman ni mmg ikutan budak2 zaman aku, mase 2 aku tadika lg
sampaikan riben mase sijil tadika 2 pn leh jd isu ko flashman kaler mende
mase 2 kt bucu sijil ade la taruk riben, aku dpt ijau, ade yg dpt merah, biru dan etc.
paling malang bile kaler riben ko xmasuk 5 kaler flashman 2...
ahahaha... paling bangga dpt merah la, sbb ko ketua dan paling kuat..
tgk 2, riben pn leh jadi isu flashman taw, skrg ni ade? xdek dah
 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)
 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)
sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)


selain flashman ni, watak2 jadi kegemaran budak2 ialah
suria baja hitam (kamen rider black) gavan (sebut gaban) dan jugak opkos la
xlain xbukan, mamat ade lampu kelip2 low battery, atromen ace..
gavan xterlalu ade dalam memori aku, mgkn sbb die xbape nk best
aku prefer kamen rider black mase 2, daripada black ke black RX
aku igt lagi, bapak aku ade pinjam video tape dari kedai video
filem pasal kamen rider black rx, mase 2 mane ade CD
zaman tu ade kedai sewa video tape lg, mahal woo harga satu tape
pinjam sudah, wat ape beli.. skrg cetak rompak berlambak
yg best sbb black rx ni ade byk rupe, pas2 die je ade kete
dalam muvie la kete 2 ade, siap leh jd kapal selam
 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)
sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)


tu antara kenangan mase kecik2 la..
zaman skrg ni adik2 sedara aku pn xtaw kamen rider 2 mende
atromen pn kenal lepas die google kt tenet
budak2 zaman skrg ni membesar ngan tenet, FB, dan jugak game konsol
nnt aku cite sal game konsol.. tp aku rase aku pnh cite dulu
siyes aku xbape igt.. nnt aku cari post sal game konsol aku..

1 comment:

  1. sempoi weh flashman dgn kamen rider!!!! hahaha

    ReplyDelete