Saturday, June 18, 2011

sabtu is my lucky day?

hari ni aku bangun awal daripada biasa
aku update2 status kt FB dan twitter
suasana tenang sehinggalah safwan menyatakan
jom p jalan2 skali r, bosan dok umah
aku pn kate, jom TS tgk awek.. (niat songsang gile)
lepas makan subway tuna dengan roti parmesan oregano
kitorang merayap2 tgk awek kt bowling, arked, snuker dan karoke jamban
banyak dak skolah, xkn nk ayat dak skolah, aku bkn pedobear
kang kene 20 sebatan mandatori lak jadi pedofilia nieh
walaupn niat bukan nk merogol, tp kalo sumthing bad happens
xla aku kene tuduh bertanggungjawab, aku masih syg ass aku..
xmo di sebat dengan rakus skali oleh wadar penjara..
so sumthing yg best mase nk g tgk modem Gundam kt tingkat 8
aku nmpk awek, bertudung, cantik, putih orangnye..
dengan jarak 8 meter aku memandang die
die pn pandang aku dan die melemparkan senyuman yg manis
aku usha kanan aku, xde orang, kiri aku, safwan ngah sms
aku ke? aku usha zip suor, uih bertutup.. aku syiok sendirik..
pas2 semakin hampir dengan jarak 2 meter aku pandang die
die skali lagi senyum kt aku ngan sungguh sewwwiiitttt (cara khai)
aku bls balik senyuman manis die... wahh.. cantiknye..
xpenah hayat aku awek cun cam2 senyum ngan ikhlas kt aku
siyes sungguh lucky boyfriend/tunang/suami die
ade girlfriend/tunang/isteri yg mempunyai senyuman yang sweet..
mesti sejuk ati tgk bini senyum kalo pnt2 balik keje..
awek cun kalo xsombong, senyum kt orang camni la best
aku xmengatakan aku syok sendiri, tp rase dihargai..
aku terima senyuman ikhlas die dengan tangan terbuka...
hehehe.. hari ni pn cik dayangku fatin aqila chat ngan aku sat
die bg no phone, ish3... what a lucky day..
kalo kite ikhlas nk kawan, orang pn ikhlas terima kite sebagai kawan
sbb tu ape2 pn.. niat tu penting...

Sunday, June 12, 2011

the proposal

mungkin ramai yg da tgk video ni kt FB
cara melamar yg sangat grand dan penuh kejutan
satu rancangan Mobbed yg ditayangkan di FOX TV USA
dihoskan oleh pak nil.. eh bkn Howie Mandel
krew Mobbed ni telah buat surprise bersama David utk melamar Nikki
Mob tu ape? Mob tu adalah satu kumpulan orang ramai
tp mob ni juga dibuat sebagai satu jenis seni jalanan
secara terancang, tp dilaksanakan secara spontan oleh pesertanye
so kt sini aku letak gambar2 penari tgh training utk buat mob kt nikki
and im sure, video trailer melamar awek die xleh kalahkan mamat david ni
mmg sgt best, aku tgk pn toucing gak rase nk nangis terharu (jiwangnye aku)
mgkn lepas ni sape2 nk kawin leh wat mob versi malaysia....

 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)
 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)
 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)
 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)
 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)

Tuesday, June 7, 2011

teknologi membunuh kreativiti

1st henpon korang umur bape?
1st laptop korang umur bape?
1st MP3 korang umur bape?


okeh, 3 soalan tu merupakan 3 gadget penting zaman skrg
korang mesti ade enpon, korang mesti ade laptop 
korang mesti ade entertainment
tp persoalannye start umur bape korang ade semua 2?
cam aku la, 1st enpon umo 18
1st laptop pn umo 18
1st MP3 umo 19
mgkn korang akan kate, "wei prof, ko lahir zaman kaset beb!"
hahahaha mmg betul dan sgt logik akal ape korang ckp
tujuan aku ckp camni ialah utk orang sezaman ngan aku
igt balik, mase kecik2 korang xde semua mende diatas tu
korang wat ape utk entertainment?
yang aku igt TV, radio, buku2 hardy boys, dan men kejar2...
bape byk budak2 skrg ni men kejar2? apatah lg polis sentri..
zaman aku mane ade ben 10, yg ade kamen rider black ngan flashman
pas2 ade la katun2 mickey mouse yg aku layan sampai besor lebar ni
mase aku kecik2, aku suke conteng buku skolah
aku wat komik, member2 pn ade gak wat komik
pas2 share2 bace, pas2 tiru sket jalan cite member 2
xpn tiru sket skill die lukis power hero die..
perhhh.. aku leh caya la, belek buku skolah adik2 korang kt skolah rendah
ape ade? ntah2 adik korang menulis pn lom tentu cantik lg
cam adik sdare aku, da tingkatan 1, bace buku pn tekedek2 lg...
menulis senget benget.. tp ade sedikit kreativiti aku nmpk r
die potong gmbr2 budak AF die minat, tampal dalam buku
mcm buat kolaj r dalam buku notes die 2..
pas2 kadang2 aku tgk die share ngan kawan2 pompuan die
gmbr die baru jumpe ke, atau lirik lagu die tulis balik walaupn herot berot
influence kanak2 skrg ni byk kepada dunia hiburan
mase aku kecik2, influence aku byk mende ke angkasa
cam flashman, ade kapal angkasa, gaban pn, polis angkasa
pas2 ade muvie2 mcm terminator, predator, semua sal makhluk asing
yg membawa pemikiran aku ni melayang ke luar angkasa
aku igt lagi, mase kecik aku teringin jadi angkasawan
aku beli buku sal angkasawan, ape baju die pakai
camne die gerak die luar space shuttle, struktur space shuttle
bace ratusan kali pn xbosan, siap story kt member lg ape aku paham
mase 2 mmg gile kentang best la, buku tu la youtube aku mase kecik
zaman skrg ni, adik sdare aku, buku yg die ade pn detektif chonan
boleh la, bacaan ringan, tp bacaan berat xdek, bacaan ilmuan
nmpk cam dak skrg ni xde minat kearah masa depan
ape yg ade depan mate, yg 2 die minat, ade AF minat AF
mase kecik2 bace buku 2 mmg sangat aktiviti aku paling suke la
paksa mak aku bwk g library tiap2 hari jumaat..
jalan kaki la due beranak g library dari kuarters JKR g library
mmg aku igt lg la memori mase 2, aku masuk bahagian kanak2...
mak aku lak g bace buku kt ruangan majalah, petang sket ayah aku amik
memori yg sgt indah beb, ape2 pn kt dunia ni yg aku leh kate
MANUAL IS THE BEST METHODS, TECHNOLOGY KILLS CREATIVITY

Sunday, June 5, 2011

kenangan mase kecik

mase kecik2 dulu, hiburan paling penting bagi kanak2
ialah televisyen, zmn tu byk rancangan kanak2 menjadi pujaan
kalo korang xtgk sah korang ni ketinggalan la mase 2
antara cite paling jd kegemaran ofekos la aku suke tgk Flashman
salah satu supersentai terawal sblm barat membeli hak penerbitan
dan menerbitkan power rangers mengikut format super sentai
flashman ni mmg ikutan budak2 zaman aku, mase 2 aku tadika lg
sampaikan riben mase sijil tadika 2 pn leh jd isu ko flashman kaler mende
mase 2 kt bucu sijil ade la taruk riben, aku dpt ijau, ade yg dpt merah, biru dan etc.
paling malang bile kaler riben ko xmasuk 5 kaler flashman 2...
ahahaha... paling bangga dpt merah la, sbb ko ketua dan paling kuat..
tgk 2, riben pn leh jadi isu flashman taw, skrg ni ade? xdek dah
 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)
 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)
sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)


selain flashman ni, watak2 jadi kegemaran budak2 ialah
suria baja hitam (kamen rider black) gavan (sebut gaban) dan jugak opkos la
xlain xbukan, mamat ade lampu kelip2 low battery, atromen ace..
gavan xterlalu ade dalam memori aku, mgkn sbb die xbape nk best
aku prefer kamen rider black mase 2, daripada black ke black RX
aku igt lagi, bapak aku ade pinjam video tape dari kedai video
filem pasal kamen rider black rx, mase 2 mane ade CD
zaman tu ade kedai sewa video tape lg, mahal woo harga satu tape
pinjam sudah, wat ape beli.. skrg cetak rompak berlambak
yg best sbb black rx ni ade byk rupe, pas2 die je ade kete
dalam muvie la kete 2 ade, siap leh jd kapal selam
 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)
sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)


tu antara kenangan mase kecik2 la..
zaman skrg ni adik2 sedara aku pn xtaw kamen rider 2 mende
atromen pn kenal lepas die google kt tenet
budak2 zaman skrg ni membesar ngan tenet, FB, dan jugak game konsol
nnt aku cite sal game konsol.. tp aku rase aku pnh cite dulu
siyes aku xbape igt.. nnt aku cari post sal game konsol aku..

Thursday, June 2, 2011

blog value

tadi aku try satu link ni..
saje nk tau bape value harga website
so aku letak value secucuknugget aku nieh
so nilai catatan harga blog aku ialah RM 1429.78
mahal gak 2, dkt rm1500 dah... hahaha
bloggers len leh cube kalo mau...
just for fun..
sila klik imej utk paparan yg lebih jelas (ini bkn HD)

Wednesday, June 1, 2011

MyVI baru

Myvi mmg sudah menjadi kete kegemaran rakyat malaysia
awek2 suke kete ni, dengan rupa feminin dan kiut
menarik perhatian kaum hawa utk pakai kete ni
aku sendiri xpnh bwk Myvi, tp aku suke tgk.. kete ni kiut
kete ni masuk dalam ketegori 'female' car.. die xbyk muscular line
sbb tu ramai awek2 pakai kot, awek2 yg pakai lak cun2 blake
mcm awek jemput g clubbing dpn umah aku
aku xreti nk komen handling Myvi ni sbb aku xpnh bwk
tp Myvi ni adalah pilihan bg mereka yg berkemampuan sederhana
seswai utk orang bujang baru dapat keje, mcm akak ama jolie (dulu cik amalina)
akak die pn pakai Myvi gak, so kali ni perodua telah mengeluarkan
Myvi replacement yg terbaru selepas Myvi dan jugak Myvi SE
Myvi kali ni lebih stylo, lampu blkg yg nmpk moden
mmg sangat smart, aku rase lelaki pn akan suke kete ni
kali ni die nmpk lebih sporty compare dgn Myvi SE
so aku ade satu je gmbr die, leh la jemput2 tgk..
Sila klik utk paparan yg lebih jelas (ini bkn HD)
gambar ni jumpe kt FB.. nasib bek aku xkeje kt perodua
kalo x kene buang keje dah release gmbr ni..
so kredit la kepada pemilik gmbr ni (xtaw sape punye)



kenapa budak2 xpatut ade social networks part 2

sambungan entri td... xsambung pn org len
xadil lak kalo aku cite sal pompuan je...
meh kite ngutuk yg lelaki lak.. bkn pompuan je xmatang
mcm ramai org taw, pompuan lebih emosional, posting die mmg emosional 
tp lelaki lak camne? matang sgt ke? yeke matang.. 
budak ni add aku, xtaw la matang ke x, tp budak lg la
skolah pn xabis lg, eja SPM dalam bahasa panjang pn xbetul lg
tp yg menariknye, die ni mcm ade mslh cinta, ko kecik lg la dol
nk cinta2... aku xpnh kapel mase skolah okey
sbb aku xensem, walaupn aku suke kt cik syazwani..
tp aku sedar aku xensem.. hahaha.. so back to the story
saje nk ngutuk die ni, smlm post len hari ni post len
ludah ke langit kene muke sendiri
ludah pas2 jilat balik..
semua peribahasa yg gune perkataan ludah leh digambarkan
ini bkn blog utk meludah oke, tp blog utk mengutuk..
so xpuas ati kene kutuk? rileks ar.. bkn ramai pn bace
1 bulan 1000 orang je bace blog aku ni
rakyat malaysia ade 23 juta... baru 0.23% je bace... lek r...
sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bkn imej HD)


lagi satu, nk riak sket, kalo korang klik gmbr 2
korang nmpk x aku print screen Mac..
hahaha sbb aku menggunakan iMac milik safwan yahaya ni
die balik kg xbawak balik Mac, mmg aku lenjan la.. ape lg..