Tuesday, May 31, 2011

kenapa budak2 xpatut ade social networks

as far as i can remember.. err.. terspeaking plak...
seingat aku, social network seperti Friendster, Myspace, Facebook dan jugak Tagged
telah meletakkan limit minimum umur bagi social network kepada 18 tahun 
tp oleh sbb perkembangan penggunaan internet di malaysia
ramai ibu bapa kini memasang internet di rumah
so ramai kanak2 yg mempunyai internet di rumah mule melibatkan diri
dengan dunia social network, mase awal2 aku ade social network
mase 2 aku gune friendster dan myspace, ade gak yg tulis kt profile info
"kite baru 14 bukan 21.. ahaks"
well bukan susah pn nk menipu kan, tukar je la tarikh lahir
bkn nye friendster mtk salinan kad pengenalan pn
so kenapa kanak2 ni xdigalakkan, 1st skali diorg ni xmenggunakan
social network ni sebagai medium komunikasi pn
ade yg buat FB sbb nk men game dalam FB
ade yg saje2 suke2 daftar sbb abg or kakak die ade
tp sbb utama diorg xleh gune social network ni
sbb diorg lom cukup matang lagi utk menghandle social network sendiri
selain itu, pereka laman sosial ni xnk berlaku gejala pedofilia melalui dunia digital
compare porn and prostitution, pedofilia punye hukuman lebih berat di US
pemikiran xmatang kanak2 ni leh mengundang kepada pedofilia
dan jugak masalah gejala sosial.
time kasih kepada shasha loy yg shared link blog ini
ini  adalah pengakuan berani mati seorang budak berumur 14 tahun
mengenai die tidak lagi dara... mane pergi malu org kite skrg ni
ape perasaan mak ayah die bile bace pengakuan anak die cmni
harap2 mak ayah die bace, agar taw sape anak diorg..
nnt anak aku, kalo ade blog, mmg aku kene follow, mane la taw..
in case of fucking things happens dalam blog die mcm blog budak ni
this kid using adinda evans sbg name pena
telah mengaku tentang die penah maen..
waww... bangga mak ayah ko dik.. i like...
sila klik gmbr utk paparan yg lebih jelas (ini bukan imej HD)




2 comments:

  1. alang2 bek dia bogel jler...ckp mcm tuh dah memang tk dk maruah dah...maruah letak kt buntut btl le minah nih..hahahaha nyampah hang aku tgk rasa nk shoot jer muka bangsat tuh..hahahh hrap muka lawa tpi otak kuda...

    ReplyDelete
  2. maruah diri ? aha pegi sembahyang la nak .

    ReplyDelete