Tuesday, May 31, 2011

kenapa budak2 xpatut ade social networks

as far as i can remember.. err.. terspeaking plak...
seingat aku, social network seperti Friendster, Myspace, Facebook dan jugak Tagged
telah meletakkan limit minimum umur bagi social network kepada 18 tahun 
tp oleh sbb perkembangan penggunaan internet di malaysia
ramai ibu bapa kini memasang internet di rumah
so ramai kanak2 yg mempunyai internet di rumah mule melibatkan diri
dengan dunia social network, mase awal2 aku ade social network
mase 2 aku gune friendster dan myspace, ade gak yg tulis kt profile info
"kite baru 14 bukan 21.. ahaks"
well bukan susah pn nk menipu kan, tukar je la tarikh lahir
bkn nye friendster mtk salinan kad pengenalan pn
so kenapa kanak2 ni xdigalakkan, 1st skali diorg ni xmenggunakan
social network ni sebagai medium komunikasi pn
ade yg buat FB sbb nk men game dalam FB
ade yg saje2 suke2 daftar sbb abg or kakak die ade
tp sbb utama diorg xleh gune social network ni
sbb diorg lom cukup matang lagi utk menghandle social network sendiri
selain itu, pereka laman sosial ni xnk berlaku gejala pedofilia melalui dunia digital
compare porn and prostitution, pedofilia punye hukuman lebih berat di US
pemikiran xmatang kanak2 ni leh mengundang kepada pedofilia
dan jugak masalah gejala sosial.
time kasih kepada shasha loy yg shared link blog ini
ini  adalah pengakuan berani mati seorang budak berumur 14 tahun
mengenai die tidak lagi dara... mane pergi malu org kite skrg ni
ape perasaan mak ayah die bile bace pengakuan anak die cmni
harap2 mak ayah die bace, agar taw sape anak diorg..
nnt anak aku, kalo ade blog, mmg aku kene follow, mane la taw..
in case of fucking things happens dalam blog die mcm blog budak ni
this kid using adinda evans sbg name pena
telah mengaku tentang die penah maen..
waww... bangga mak ayah ko dik.. i like...
sila klik gmbr utk paparan yg lebih jelas (ini bukan imej HD)




Thursday, May 19, 2011

buku tentang FB aku....

aku jumpe satu application bertajuk 
app ni akan buat album tentang FB korang
jadikan design buku, and korang leh suruh diorg printkan buku nieh..
ni buku tentang FB aku... 
*sila klik utk paparan lebih jelas (ini bukan gmbr HD)

*sila klik utk paparan lebih jelas (ini bukan gmbr HD)

*sila klik utk paparan lebih jelas (ini bukan gmbr HD)

*sila klik utk paparan lebih jelas (ini bukan gmbr HD)

*sila klik utk paparan lebih jelas (ini bukan gmbr HD)

*sila klik utk paparan lebih jelas (ini bukan gmbr HD)

*sila klik utk paparan lebih jelas (ini bukan gmbr HD)

*sila klik utk paparan lebih jelas (ini bukan gmbr HD)

*sila klik utk paparan lebih jelas (ini bukan gmbr HD)

*sila klik utk paparan lebih jelas (ini bukan gmbr HD)

*sila klik utk paparan lebih jelas (ini bukan gmbr HD)

*sila klik utk paparan lebih jelas (ini bukan gmbr HD)

Wednesday, May 18, 2011

teori sendiri tentang penyimbah asid...

bile da xde mende nk wat kt umah sewa
aku mula la godek2 bace blog orang
and then aku terbaca sal peta tempat lokasi simbah asid
sgt menarik, sbb pengaruh CSI yg amat tinggi
aku mule wat teori sendiri..
semua orang taw diorang ni nek moto
so sbg seorang yg menunggang moto
aku agak familiar dengan jalan2 kt KL ni
so aku gune kan google maps nk tunjuk kt korang 
ape yg aku found out daripada siasatan aku
rase mcm detektif chonan plak... (0_o)
ni adalah peta yg dikuarkan pihak media...

so mungkin yg xramai taw jalan2 di mention kt atas 2
tp cube korang cari direction dari jalan bangkung bangsar ke jalan conlay
due lokasi ni ialah kes 1 dan 4 
dan korang akan jumpe sumthing yg menarik.. nak taw ape die?
meh aku tunjuk bile aku zoom in maps dkt google..
route nieh tempuh tempat kes 2 dan 3 
dan gmbr bwh ni route ni tempuh kes 6..
interesting kan??

so secara teori dikeluarkan oleh suhaimi shahrin (aku la 2..)
diorg ni mmg buat suke2, pas2 try2 jalan..
kalo korang tgk, lokasi diorg simbah asid nieh
dalam susunan mengikut perjalanan
mungkin jugak diorg gunekan google maps takut sesat..
so nape lokasi kes 7 dan 8 berbeza?
sape2 yg taw dari bangsar nk g area pusat bandaraya
mesti perasan yg dkt muzium negara ade fly over utk ke side pudu
and kalo kite terus kite leh ke pusat bandar..
so maybe diorg da puas ke sebelah pudu
so diorg try utk sblh side yg lain, iaitu side pusat bandaraya

dari google maps nieh jalan diorg gune pada awal 2 same, 
juz diorg xamik fly over je diorg pilih utk tukar kawasan... 
so ape kesimpulan dari teori2 aku?
kalo korang notice, semua nye start dari sblh bangsar...
so ape ade dkt bangsar? yg menepati ciri2 suspek?
kite ade brickfields, kite ade kerinchi, kite ade pantai baru dan petaling jaya
so aku da xleh nk kecikkan lagi kawasan 2, sbb aku bkn CSI hehehe..
tp at least punca bg segalanye mungkin berada di side bangsar
so kepada perempuan2, anda adalah target utama mereka
sila pastikan anda berhati2 di tepi jalan raya
waspada dengan orang2 yg mencurigakan.. peace!



Tuesday, May 10, 2011

tibe2 aku minat jam tangan

lebih kurang tgh hari td aku teruja tgk 1 video
video pasal jam tangan jenama URWERK
model UR-110, sgt unik dan sgt smart giler kentang..
aku mmg xpakai jam tgn, sbb susah nk wat sketching
tp kali ni siyes aku tertarik tgk jam tgk ni
jam ni diperbuat daripada Grade 5 titanium ngan 316L stainless steel
sgt stylo, dengan sistem mekanikal yg sgt kompleks
harga bape ntah, xtulis plak.. deym smart giler kentangs....
kalo awek aku anak tan sri, mesti dpt adiah besday jam nieh..
hehehhee.. jahat seyh pemikiran...





Gred blog secucuk nugget aku ni...

aku ade try satu laman web ni
name web die GTmetrix
web ni akan test speed blog korang
dan kemudian die akan gredkan blog korang mengikut tahap speed..
so ni result bg blog aku....

ni lak result blog bob....

bob lembab... mcm tuan die gak.. hahaha
len kali buang chatbox kt blog ko 2....



Sunday, May 8, 2011

lame xgune tagged sbg medium berkenalan

secara jujurnye tagged is my 3rd top social network dalam browser aku
1st ofcoz FB, dengan dak2 kelas diploma and degree, kwn2 yg dikenali kt YM
2nd lak twitter, walaupn owg xfollow aku, tp aku suke post ape aku nk taip
sbb kadang2 takut ade owg kecik ati lak aku post kt FB... nangis guling2 lak kang
3rd baru la tagged, da lame aku xberkenalan2 kt tagged
add je awek2 kt tagged, sj suke tgk diorg, pas2 saje nk meramaikan friends
kdg2 post status pn ade la sorang due je like, kdg2 komen
biasa xde la.. kekadang je ade.. 10 status, 2 je org komen.. xpe, aku xglamer..
sejak smlm... ke kelmarin eh? smlm kot.. setelah sekian lame inbox tagged aku sepi
ade seseorang bernama Smoochie Cuddleskins anta msj kt inbox 
nice girl with nice name... long and nice name actually...
name penuh die mengikut IC Dygku Fatin Aqila Bt Hj Pg. Abdullah
panjang kan, kalo aku nk akad nikah, aku ingat sampai binti je nieh
nape aku cite sal die? ntah.. die suruh.. aku post je la.. 
hehehe... ape2 pn, nice to meet a cute lady like you... (^_^)
Miss Dayangku Fatin Aqila.... rembat gmbr kt tagged.. sowie.. hihhi..

Saturday, May 7, 2011

post hari ibu....

nama mak aku zahili bt dahari...
umo mak aku 47...
ape aku nk kata tentang mak aku?
mak aku seorang yg protective, garang, agak emosi, tp open minded
aku paham kenapa die protective, sbb aku anak tunggal
aku paham kenapa die garang, sbb nk aku jadi orang
aku paham kenapa mak aku agak emosi, sbb gelora keluarga mase kecil mak aku
tp aku suke mak aku, sbb die open minded...
mak aku manjakan aku dari segi membuat keputusan..
mak aku bg aku decide aku nk blaja jd ape, keje jadi ape
tp sikap protective sampai skrg ade lg.. hehehe...
tp skrg mak da slow2 kurang kan sikap protective die..
mak da konpiden ngan kemampuan anak bujang die..
mak aku mmg garang, dari kecik aku slalu kene marah
even dari segi kelakuan or dari segi akademik
semua mak aku marah.. so aku da lali dengan marah2 dari mak aku
marah2 mak aku la yg menjadikan aku seorang orang yg kental..
kental la... bukan kenyal.. 
mak aku sgt understanding, she happy if im happy, and im trying to make her happy
so tahun ni aku akan tamatkan karier pelajar utk sementara waktu
aku akan beralih kpd karier designer, hope aku dpt beri mak sumthing
walaupn xseberapa dengan hasil dari karier yg die benarkan aku pilih
aku nk tunjuk aku happy dengan pilihan aku, dan aku nk mak aku happy
dengan pilihan yg die buat utk happy kan aku... byk nye perkataan happy..
sy bangga dengan mak saye, sy bangga dengan cara mak saya didik saye...
utk hari ibu ni mak paw abah ek, anak (name panggilan aku) xde wit..
praktikal xstart lg.. hihihi... (^_^)

Friday, May 6, 2011

budak hingusan hijau gersang

aku mmg suke merayap dkt social network
aku suke usha mende pelik2 kt tagged dan facebook
hari ni sumthing mende pelik... kenapa kt FB ko lelaki
tp kt tagged ko wat profile pompuan??
pas2 ko post status ko sangap b****g?
ke ko ni gay tp berselindung di sebalik wajah pompuan?
kalo korang xcaye meh sini aku buktikan yg mamat ni ade due profile
mmg silap besar la share email sebenar kt social network kan..
hahaha... welcome to facebook budak hingus hijau...
1st die share email die utk YM kt tagged..
ni merupakan kesilapan besar jika korang ade satu je email
email utk gile seks kt c2, email utk FB kt c2, email utk tagged kt c2
aku akan korek2 segala kebenaran utk dijadikan modal insan utk mengutuk..
sila klik imej utk view yg lebih terang benderang.. (ini bukan HD)

so bermodalkan gmbr awek mane ntah ni
beliau mengepost status2 gershang b****g (beliau gay mungkin)
dan juga lain2 post yg tidak bermoral bertopengkan gmbr awek
sorry fakers, malam ni aku akan exposed pasal ko kt malaysia
hahahaha... (gelak gaye jahat giler)
sila klik imej utk view yg lebih terang benderang.. (ini bukan HD)

sila klik imej utk view yg lebih terang benderang.. (ini bukan HD)

so ni buktiknye bile aku search email die dekat tagged and FB
this the result... omigod... die gay la... gay mtk gmbr b****g
tp xberani, gune gmbr pompuan kan, xberani la 2 nk tunjuk die gay
hahahah.. what the heyl man.. man ke? sissy mungkin....
sila klik imej utk view yg lebih terang benderang.. (ini bukan HD)

sila klik imej utk view yg lebih terang benderang.. (ini bukan HD)


Thursday, May 5, 2011

dulu 24:7 skrg max247 secara max aku kecewa dengan korang

what the heyl la kumpulan M-Pop nieh
ok la.. da tukar kepada M-Pop.. Malaysia la kot
tp plz r.. tarian ko sangat buruk beb
plz plz plz... xde teamwork langsung
sorang over, sorang cover2, sorang kecik langkah, sorang besar
sgt2 annoying, and da ramai dislike vid diorg, nk jadi rebecca black kot?


Sunday, May 1, 2011

KPOP group kt malaysia? WTF!

sirius najis (mencarut bahasa melayu) bile aku bace sal ni
malaysia wat kumpulan KPOP....
nk tiru wondergirls, girls generation, 2AM, 2PM dan jugak Super junior
seperti yg dalam blog gosip aku bace, kenapa KPOP?
bkn MPOP? KPOP ofkos la irama pop korea..
mcm gak TPOP iaitu irama pop dari thailand..
cam ice saranyu, tu TPOP.. ade indentiti thailand
ngan bahasa thailand digunakan utk lirik..
hahaha... mmg welcome to facebook bile diorg meniru perkara camni
da la muke cam dak skolah terkinja2 kt ali maju mase ngorat awek..
muke cam zul kapan (filem Rock, mamat khalid) pn ade.. 
xkomersial betul muke2 diorang ni...
ade due group yg tiru irama KPOP, satu group 24:7 and satu lagi gule2..
group 24:7 ni lelaki, ala2 super junior, ade ahli ramai gile...
gule2 ni girl.. 5 orang.. mcm wondergirls...
mengeluh panjang tgk... ade market ke?
mgkn ramai taw, KPOP ni kebanyakan nye dok bwh satu produksi
diorg duduk bawah JYP production, mcm jo kwon
die da dok bwh JYP production since die kecik..
mmg jauh gile vavu(typo gaya bob) kualiti diorg ni..