Friday, April 1, 2011

masa mule2 dulu....

"terer r ko render!"
"dasat gile ah ko gune software!"
tu la antara perkataan yg aku sering dengar..
xterer pn aku ni, lukis senget jugak..
model berlekuk jugak..
software 2 oke la jugak..
arini wat post touching2 sket...
hari ni rase terkilan bile tgk junior ni manje2 sgt
wat model besar2 komplen
wat drawing besar2 pn komplen
blaja software susah pn komplen..
korang mmg suke komplen...
mase zaman mule2 aku blaja IDE
drawing, model making, panel, 
semua blaja wat sendiri... lama2 evolve..
kalo korang tgk hasil rendering dulu n skrg
berbeza rupenye
cam2 gak ngan panel..
xde pn orang nk ajar "panel ko kene wat camni, bla bla bla"
xde pn orang nk gtaw "render tangan kene camni, bla bla bla"
ayat yg aku biasa dengar "next week sy nk tgk 20 drawing"
"next week sy nk tgk mokap"
xde pn gtaw drawing camne die nak, mokap 2 camne
yg die nk taw, next week da ade..
utk junior2 ku, korang beruntung korang skrg da ade ramai lecturer
bkn 1 je option korang nk jumpe tentang design
nk tanye2 camne wat drawing, da byk org nk tlg
please la jgn manje sgt, da level degree, blaja sendiri
internet da ade, library ade, facebook ade..
cari je ape mende korang nk tgk wat contoh...



ni semua gmbr yg related dengan 1st...
1st brochure
1st sketches
1st panel
1st model
xsemua cantik, tp learn and evolve...

No comments:

Post a Comment