Saturday, April 30, 2011

keperluan atau aksesori?

skrg ni da ramai da aku tgk bwk IPAD g mamak
dulu 2 paling terer pn bawak BB, iphone jarang2 lak aku nmpk
aku jugak merupakan kaki melepak kt mamak
tujuan utama melepak opekos nk makan, pas2 nk tumpang tgk tv
gejala melepak dengan ipad ni bkn kt mamak je..
kt restoran pn ade... sambil tunggu makanan sampai tu..
sempat gak r aku usha, ape tujuan diorg bawak ipad kesana kemari
aku usha diorg bukak app ape...
balik2 aku tgk bukak FB, bukak YM bukak angry bird... angry bird??
what the heyl beli ipad semata2 nk men angry bird...
aku smpt gak try ipad milik nor alia azida, nnt xla org kate aku ni xupdate
ipad pn xpnh pegang kan.. hahaha.. aku tgk ipad xseswai utk aku
aku bkn seorang suke bace e-book... komik aku bace
aku bkn seorang kaki email....
aku jugak bkn seorang digital skethcer...
so kejadah aku beli ipad ni utk bersuke ria sbg gadget??
bek aku pakai iphone, letak dalam poket...
leh hello2, leh sms, tweet n facebook pn boleh..
dari pandangan peribadi aku
ipad ni ade function die tersendiri, die more to email more to education
seswai ngan kids yg skrg ni da meluat tgk buku, reti tgk PSP ngan ipod touch je
so bg ipad, letak ebook, its still a book even die xde kertas kan?
hernie athirah razak pn kate, anak sedara die PSP sorang satu
PSP pn costly around 1k yg da crack, so why not ipad
game ade, education pn ade, tp make sure education come first...
developer apps pn ade create education software utk ipad
so parents pandai2 la manipulasi ipad ni utk anak2 korang
bkn belajar utk jadi cerdik je, tp jadi cerdik utk belajar...
aku? ipad its not for me, kecuali kalo aku terer lukis secara digital
maybe aku consider r.. tp aku pilih utk upgrade iphone je nnt...

Tuesday, April 26, 2011

jenis2 kasut...

baru aku taw jenis2 kasut ni..
sbb xpnh terlintas pn aku nk jd designer kasut lg
tp dengar2 kulitkraf ade jwtn kosong.. yeke? 
xpe la.. aku wat lampu dulu r..
ni jenis2 kasut ade kt dunia nieh.. 
sape2 nk taw awek korang pakai kasut ape, rujuk r carta organisasi nieh..


kredit to blog serius....

Tuesday, April 19, 2011

fake profile part 4

ini merupakan kesinambungan kepada post aku sblm2 ni
aku ade 3 post pasal fake profile
antaranye ialah
dan jugak 
semuanye bermula pada posting aku pasal minah ni
korang leh rujuk post aku kt sini
minah ni mula segala cite pasal fake profile.. igtkan da abeh kt sini je
tp aku sambung lagi.. aku jumpe lagi fake profile die
due kat facebook dan satu lagi kt tagged...
mmg sgt malang minah berwajah cantik ini
digunakan utk buat fake profile seorang lesbian...



leh klik gambar utk view yg lebih jelas.. awek ni cun.. 
kesian die jadi mangsa... (^_^) 

Thursday, April 14, 2011

tamat sudah seksaan dan dugaan seorang pelajar bachelor

mungkin ramai yang tidak tertanya2 kemana aku ilang
mmg la ramai yg xtertanya2, follower xsampai 60 orang..
miahahaha.. byk faktor yg membawa kepada ketiadaan aku menhapdet blog
bz ngan study, bz ngan study dan bz dengan FYP
nape study sampai due kali? sbb kalo subjek len failed tarak guna
buat FYP sampai guling2 tp kene repeat paper lg kan...
tp hakikat nye FYP atau name panjang die Final Year Project
adalah sesuatu yg amat tegang dan mendebarkan
kalo xcaya tgk gmbr mase aku presentation
korang bleh nmpk betapa tegangnye keadaan mase presentation
xde unsur2 relax langsung, 
walaupn aku terkenal ngan gaya presentation yg spontan...
ni la presentation paling siyes penah aku buat.. mmg siyes la tensen..



last2 kelihatan panel verifier yg tertekan.. hahaha
mendapat komen xbape nk positif... xde pujian
komen je berkoyan2.. komen engineer kepada designer
mmg xngam tol la bile due karier berasingan ni berjumpe
tp hakikatnye kelegaan mmg dpt dilihat lepas presentation
semua mcm orang gile.. terlompat sane, terlompat sini...
mmg xterkawal.. hahahaha







ape2 pn terima kasih kepada teammate merangkap model maker
sangat hebat bekerja dengan beliau..
hasil kerja yg memuaskan hati dan sanubari...
ni la gmbr pasangan FYP tunggal, sbb yg lain semua trio..
hahahaha....


ni leh kate finale utk blaja aku..
pasni nk cari keje..
tp sblm cari keje aku kene praktikal dulu...
jd designer kt tropic gallery
tukang buat lampu.. hahahaha

Saturday, April 9, 2011

aku xpekak!

hari ni mase blogwalking aku jumpe website nieh
utk test level pendengarang korang..
korang leh cube try test nie.. 
dijamin xde pontianak mengilai atau sama jahat niatnye...

ini adalah result test aku.. jgn jelos oke.. saye xpekak!

The Teenager Audio Test - Can you hear this sound?
Created by Oatmeal

Friday, April 1, 2011

masa mule2 dulu....

"terer r ko render!"
"dasat gile ah ko gune software!"
tu la antara perkataan yg aku sering dengar..
xterer pn aku ni, lukis senget jugak..
model berlekuk jugak..
software 2 oke la jugak..
arini wat post touching2 sket...
hari ni rase terkilan bile tgk junior ni manje2 sgt
wat model besar2 komplen
wat drawing besar2 pn komplen
blaja software susah pn komplen..
korang mmg suke komplen...
mase zaman mule2 aku blaja IDE
drawing, model making, panel, 
semua blaja wat sendiri... lama2 evolve..
kalo korang tgk hasil rendering dulu n skrg
berbeza rupenye
cam2 gak ngan panel..
xde pn orang nk ajar "panel ko kene wat camni, bla bla bla"
xde pn orang nk gtaw "render tangan kene camni, bla bla bla"
ayat yg aku biasa dengar "next week sy nk tgk 20 drawing"
"next week sy nk tgk mokap"
xde pn gtaw drawing camne die nak, mokap 2 camne
yg die nk taw, next week da ade..
utk junior2 ku, korang beruntung korang skrg da ade ramai lecturer
bkn 1 je option korang nk jumpe tentang design
nk tanye2 camne wat drawing, da byk org nk tlg
please la jgn manje sgt, da level degree, blaja sendiri
internet da ade, library ade, facebook ade..
cari je ape mende korang nk tgk wat contoh...



ni semua gmbr yg related dengan 1st...
1st brochure
1st sketches
1st panel
1st model
xsemua cantik, tp learn and evolve...