Saturday, March 26, 2011

saiz kertas...

masa tengah design panel td..
aku perasan, Adobe Illustrator ni kertas die ade sampai A3 je
nape la die xletak je size kertas sampai A0, kan senang..
so aku pn google la saiz kertas besar2 nie...
pas2 aku rase mgkn ade yg menghadapi kesukaran cari saiz kertas
ni aku upload gmbr saiz kertas2 dan jadual berkala unsur kertas skali
muahaha.. sowie xde cite hot2 awek minum arak atau bapuk tayang bontot kali ni..



Wednesday, March 23, 2011

Tuesday, March 22, 2011

lagu paling xsedap

siyes ckp lagu ni paling sucks
video paling stupidos
mmg betul2 failed..
xcaye tgk bape orang like n dislikes

for added value, aku letak video die skali...


Monday, March 21, 2011

hok mano lagi sedap....

actually lagu ni aku jumpe kt blogserius.blogspot.com
and then gatai tgn cari versi original...
welcome to facebook! pada pendapat aku thailand punye lg sedap
english sebutir sebutir....



Friday, March 11, 2011

orang cerdik akal pendek?

ntah ye ntah tak tajuk 2..
aku pnh dgr ade orang la ckp
orang cerdik2 ni akal pendek
orang kurang cerdik akal panjang
ape beza cerdik,pandai,bodoh dan akal??
cerdik = pandai
kata lawan bg cerdik ialah bodoh..
akal 2 ape plak?
akal 2 pemikiran..
mesti korang ckp, orang cerdik la akal panjang
yeke cerdik akal panjang?
ape yg aku rase la... 
cerdik = IQ
akal = EQ
tp pada aku, setiap orang xperfect
even orang xcerdik ade spesel die
orang cerdik ade kelemahan die...
tp orang cerdik camni bkn akal pendek..
tp..... xtaw nk ckp.. ulas la sendiri...


Thursday, March 10, 2011

dari mana datangnye name secucuk nugget...

setiap satu name mesti ade reason utk kte letakkan..
so name blog aku ni secucuknugget.blogspot jugak datang dari satu sebab
iaitu......... aku xtaw nk letak name ape..
muahaha.. cam haram.. mase nk sign up blogspot
aku xtaw nk letak name ape.. pas2 aku teringat satu kad kawin sempoi ni
ade perkataan secucuk nugget.. secara otomatik nmpk cam catchy
so aku grab name 2 utk blog aku.. 2 la puncenye name blog aku yg pelik ni...
ni la kad kawin yg memunculkan ilham nama blog aku...


Thursday, March 3, 2011

bile bosan kt umah sewa part 8...

da part 8 da cite sal bosan ni
hakikatnye semua orang malam ni mmg bosan
sehinggalah fadly mencuba sportlight die..
tbe2 jadi lampu stage... lantas timbul idea gile..
yaa.... kami buat konsert!!
mmg tunggang langgang umah jadinye
tp seronok gelak2.. happening
aku wat photoshoot poster album dulu sekeping due...
baru la hepi2 sket wat konsert ade poster kan?
 sedikit gambar semasa konsert.. penontonnye aku sorang je la
aku la kameraman, aku la videoman, aku la penonton, vokalis aku gak td.. hahah



Tuesday, March 1, 2011

built for gamers....

pada suatu ketika masa dahulu
aku pernah imagine kan PSP jadi henpon..
tp aku xpernah terpikir PSP akan dijadikan henpon
tp setelah tgk model baru SE experia...
sungguh mengujakan!! PSP kini henpon!!
what the heyl.. siyes anak2 kecik yg xreti nilai kesusahan 
akan merengek rengek mtk ngan bapak diorg enpon ni
mesti remaja2 baru dpt ptptn akan beratur dpn mesin atm nk kuarkan duit
apatah lagi student2 mendapat loan tajaan mara...
check this sick phone u all....






utk spesifikasi, usha kt cni xperiaplay

page sempoi kt FB

due hari ni page ni semakin menjadi2 di FB
page yg menggunakan name Ha Cecite Cecite ni di buat oleh individu bernama sepet
sape sepet? die la admin kepada page Ha Cecite Cecite ni...
bermula dengan cabaran jika page 2 mencecah 1000 orang, admin akan menonjolkan wajahnya
aku xketinggalan mempromosi page 2 agar mencecah 1000 orang.. 
akhirnya admin akur dengan kuasa peminat.. lebih dari 1000 orang telah like page 2..
jadi beliau telah stream secara live di tengoktvonline.com
aku xketinggalan membuli admin ketika live streaming..
menyebabkan aku di marking oleh admin kerana suke buli die...
hahaha.. bak kate musalman anak kak limah.. woow.. i loikee..