Saturday, February 26, 2011

jangan cube cari pasal dengan seorang sarkastik

selepas menyaksikan kemenangan 4-0 MU terhadap Wigan
aku balik menghadap facebook...
aku mengomen video yg di post cik liyana...
saje nk nyibuk2... tibe2 ade satu mamat komen
agak kasar komen die.. "ni kau gebang ke ape ni??"
lantas cik liyana IM chat aku..
die ckp mamat 2 suke kondem orang..
aku kate dunt worry.. aku bekap..
lalu bemula la sejarah hitam dalam hidup mamat ni
aku nk tgk sekurang hajar mana mamat ni
lantas aku kirim kan gmbr komen2 kami...
leh lihat cane mamat ni tbe2 bukak topik kencing
dan aku dgn sabar dan tenang mematikan kondem2 dari die...





Friday, February 25, 2011

profile picture di sosial network anda...

ketika sedang berblogwalking
aku bace satu posting ni cite sal profile picture..
byk aku setuju ape die tulis, sbb aku pn nmpk cam2 gak
antara contoh2 kesamaan (similarity kate omputeh) profile picture..
kalo die kaki photographer (xkaki pn die ade DSLR)
gmbr die sambil fokus kamera or ngah tayang kamera.. 
cam gmbr aku kt tagged, hahah kutuk diri sendiri
jujur rase poyo ngan tindakan diri sendiri...
tp xpe, at least aku xtergolong dalam kategori
"you are not a photographer, you just have overpriced camera"

next kategori is awek2 budget cute...
cute ke? cute la jugak kadang 2...
ade jenis suke amik gmbr tgh2 muncung wat profile picture....
motif? nk jadi tenggiling kot, sedut semut..

next is gambar dari sudut ekstrem...
sudut ekstreme ni menurut terma design
die sudut yg sangat tirus.. atau name len die bird eye view..
tp ramai amik gmbr kt umah, so jadi cicak eye view...
hahaha boleh jugak kan...

dan yang paling kronik is desperate girl
menguploadk seberapa daringnye gmbr utk lelaki add..
gmbr bwh ni seksi sket.. sorry la ye..
im not a pervert like spark...

this is a pattern of picture kt tagged...
kt FB ramai berdisiplin sket...
sket je.. xbyk pn...
ni gmbr jumpe kt google
how male and female punye profile pic
tapi sbnrnye bkn pompuan je yg wat cam2
sbb lelaki pn ade wat gak..
aku xtaw nk kategori kan sbg ape
korang nilai2 sendiri...
atas permintaan tuan gmbr aku link kan page die
KERANDA MAYAT

tu je nk ngarut today.. 
nk tdo dulu... (-_-) ZzzZ

Thursday, February 24, 2011

beg baru!!

xbeli pn lagi sbnrnye, saje je post buat gempak..
hari ni gua ponteng kelas VB wa cakap sama lu
besok nk round kampus isi questionaire milik cik amalina
nape aku ponteng kelas VB?
saje je sbnrnye, sbb xpnh ponteng kelas 2 lagi... attandance aku full woo
ptg td teman cik nazeera dan encik sukri g kedai badminton
kt ne ntah, cheras batu 9 kot xslh aku.... taman segar perdana..
jauh 2... aku pn lost nk cari jalan g c2...
tp sumthing catch my eye... aku nmpk beg!!
harga beg tu RM 79.90....
murah 2.. jenama yonex.. aku nk beli...
nasib bek elaun xmasuk lg..
aku kirim kat zam basikal je la beli
mintak2 la ade beg 2 kt indon, murah cket oke la kan.. terbaek..
ni gmbr beg aku nk 2.. leh buat g kelas ni wooo....

Saturday, February 19, 2011

mood bace cite seram

bile da bosan mate xleh nk lelap
mule la aku gugel2 cari cite seram...
mcm2 cite ade, cite seram lawak pn ade..
cite seram gile, cite seram copy paste...
mesti korang yg xpnh kene kaco2 xleh imagine kan
cane la rase bile kene kaco, seram die cane, takot cane...
haaa.. tu la korang, korang xpnh kaco..
aku penah gak r... skali je la...
nk open table la cite antu kt sini, bkn ramai orang pn bace kan kan kan?

kisah seram xbape nk menakutkan ni berlaku mase aku sem 6 kt POLISAS
sape2 yg masuk sebelum asrama kt POLISAS ade wifi..
mesti taw kt ne nk cari tenet free kan...
tenet free ni leh dpt kt beberapa tempat ade wifi, yg jaraknye jauh dari asrama
kalo korang nk taw, asrama kt POLISAS ni xleh bwk kenderaan
moto, kete, lori, jetski, semua xleh bwk..
diharamkan, atas sebab mengurangkan gejala sosial samseng jalanan
so ramai la student2 yg nk wat esemen kene gune cyber cafe kt asrama
biasanye penuh r cyber cafe ni, nk print la, nk frenster la, myspace la
mase 2 mane wujud lg facebook ni.. paling top friendster ngan myspace...
tagged pn orang xknl lagi agaknye mase 2.. YM ade la..
so aku mase 2 sibuk ngan final projek..
mase 2 role aku more on research tentang function grassed swale yg aku design
so aku ni kerap la g library utk gune wifi kt sane...
library polisas ni ade 4 tingkat...
paling bawah pejabat HEM ngan kafeteria, tp seperately la..
tgh2 lobi ngan entrance library..
atas 2 library gak la.. masuk kt dalam...
kalo nk g kafeteria, kene lalu ikut lobi..
so router wifi 2 pasang kt lobi la.. so lobi ni luas la.. nk lari2 pn boleh..
so malam 2 aku xigt malam ape, tp mmg malam la...
aku pinjam moto zamri budak seni bina..
mesti korang pelik kan, kate xleh bwk moto...
haa.. kt asrama ni, senior biro2 tertentu leh bwk moto...
aku mase 2 pengerusi biro disiplin yg kurang disiplin, aku leh bwk moto..
tp aku xnk bwk moto, kuota aku ni aku bg zamri, hehehe..
mase nk g 2, aku ade selisih ngan geng2 AJK asrama blok D
zikri, iqbal ngan farid... nk g masjid kot..
diorg tegur aku nk g ane, aku ckp nk pnjm moto zam, nk g on9
zikri pn kate kt aku... "abg biar betul? abg xdengar cite ke bang??"
aku heran cite ape plak kan.. ade filem baru ke...
zikri pn ckp la ade budak asrama lg satu kene kaco mase on9 kt library...
asrama lagi satu? konpius korang kan..
kt polisas ade 3 asrama... A, B, ngan C.. name lame
name baru al-ghazali, al-biruni ngan ibnu sina...
al-ghazali ni junior lelaki sahaja
al biruni asrama utk lelaki n pompuan, senior n junior
ibnu sina plak asrama junior pompuan sahaja...
yg kene kaco ni dak asrama al-biruni..
cane diorg kene kaco? (suara latar "ce cite ce cite..")
alkisahnye kwn diorg da on9 dulu, so ade 4 orang ag follow up
mase nk sampai kt library, ade nmpk lembaga tercongok kt atas tangki air bomba sblh library
ape lg... bertempiaran la diorg berempat, kecoh satu poli kes 2..
diorg kate pontianak la ape la..
yg herannye, kate kecoh satu poli, ngape aku xtaw? hahahaha...
so aku hanya jawab... "oww.. xper la, die dok cini gak.."
aku pn pnjm la moto zam malam 2 gak...
g lepas isyak.. g awal, sbb takut ujan...
ngam2 sampai je angin bertiup kencang.. (gaye cite ngan dramatik)
mase 2 ngan msj2 ngan cik amalina...
pas2 ari pn ujan, cik amalina kate stop msj, takot kilat..
aku pn oke je la.. aku pn tutup plug laptop, takot laptop aku jd toaster kan...
so aku on9 dengan tenang walaupn ujan dan ribut kencang.. mase ujan 2 batt low plak
aku kate dalam ati, nk caj ah jap2 lg..
baru2 pasang hajat.. tbe2 suis kene tendang...
sbb aku dengar bunyi suis 2 kene tendang...
batt lame ag ni.. aku pn amik henpon...
konon nk g tendang semula la suis 2...
aku turun kafe, sbb suis box mesti kt bwh2 je.. 
sbb senang nk maintainence n wiring.. chewah, gune skil blaja civil engineering utk pikir
aku cari cari cari.. jumpe.. aku check tgk semua suis...
aik... oke je, xde yg jatuh... heh.. salah suis box kot....
kat dalam ni suis box die... aku pn gatal tgn saje la tekan suis lampu tmpt mkn lect
eh... nyale lak lampu... ini sudah bagus, plug ada karan gak ni
aku pn biar lampu nyala... naik atas, tapau2 laptop nk bwk turun bwh...
dengan hepinye aku on9...
mase 2 oke lg... dalam 5 minit aku dengar orang alih bangku n tapak kaki...
aku biarkan, junior2 g online la nieh... 
aku gugel2 keje aku je la, ok gak ade teman kan...
tp aku heran, nape junior aku dok dalam gelap gulita tmpt makan student 2, nape xdtg kt aku ni
tmpt aku ade meja, plug bersepah lg, kipas pn ade apatah lg lampu aku da on
aku jeling2 kt tmpt mkn student... gelap... gelap gelita..
mmg xnmpk pape pn, sbb kafeteria 2 hidden dalam bangunan library kan..
kerusi meja tmpt makan pn aku xnmpk, apatah lg orang...
aku diam... wat keje semula... tekun....
dalam aku diam, aku dengar bunyi kerusi di heret2...
aku biarkan.... aku anggap salah dengar...
pas2 aku dengar lg, makin kerap n byk..
aku xsedap ati... mata pandang laptop.. xpandang tmpt len
pas2 aku dengar die heret meja plak...
"ah sudah..." getus hati ku.. chewah..
aku diam je... dgr je ape die wat...
aku dengar die mcm letak kerusi atas meja.. 
macam tutup warung tu....
mase 2 aku kate... "kene jugak aku malam ni.."
aku taw dah, bkn orang mahupn kuceng yg susun meja, sbb gelap sgt2...
mustahil orang wat keje dalam gelap gulita 2...
selain die susun2 meja kerusi, aku dengar die susun mcm2
pinngan, gelas, sudu, garpu, senduk, periuk...
bukak kedai ke tutup kedai ntah...
lame gak la die kaco aku.. aku pn lost count..
seram cane? nk ckp pn susah... tp kuar la peluh2 dingin 2...
peluh dingin taw cane? die xsame ngan peluh bersukan..
rase die sejuk je...
heh siyes aku seram mase 2... rase nk cabut je 
lantak r die nk cuci pinggan ke ape plak pas2...
tp xlame r pas2, die senyap...
sunyi je...
aku pn amik keputusan utk kemas brg2 keja aku
dengan tenang dan bersahaja aku susun...
dan aku blah dengan penuh relaks..
lampu ngan kipas 2 aku xtutup... seram kot nk blah dalam gelap...
aku balik secepat mungkin ke hostel..
sampai bilik zam aku diam je
aku bg kunci pas2 dok kt katil zam...
lame sket zam tanye, nape ko?
aku bukak cite, mase 2 ade ery kot..
ery ngan zam dgr cite aku...
leh lak ery panggil mirul ngan hadi dengar cite aku
hampeh... ngat bed time story ke?
mase 2 aku igt lagi.. mirul kate kat aku.... "ko ni gile la mie"
hahaha.. sampai skrg die kate aku gile.. deym u mirol...
tu je la cite aku, xla seram sampai nmpk pompuan bwk bayi
pocong lompat2 berirama... tp seram la jugak u know...
thanks sbb bace.. jgn ngigau lak taw...

Monday, February 14, 2011

fake profile part 3...

yezza gua kembali lagi ngan fake profile di FB
kali ni xsampai 3.. 
xdpt menandingi kehebatan dari profile2 sebelum ini
mane2 yg xbace lg, leh usha dkt sini


mesti korang kate aku ni stalker kan...
suke search2 orang kt FB...
nk wat cane, da rezeki nk jumpe, tp profile ni bkn aku cari
tuan punye FB yg jumpe.. ngeh3...
so ni FB jadi mangsa...
mcm biasa, awek cun dan hot idaman jejaka menjadi gmbr pilihan..

 




Saturday, February 12, 2011

Pesanan dari seorang lecturer sblm korang grad...

ini kali kedua aku berada di ambang grad
sebelum ni aku diploma.. kt POLISAS..
skrg aku ijazah kt UniKL....

mase diploma dulu lecturer ramai pesan camni..
mase 2 aku diploma kejuruteraan awam, batch aku je 200 orang kos ni
"kamu semua kene igt, bile korang nk mtk keje nnt, byk saingan...
bkn kamu je nk mintak keje, politeknik lain, universiti2 lain mcm UiTM, UTM,
belum tentu kamu ade can nk dpt keje kalo bersaing dengan budak UiTM n UTM"
cam2 la lebey kurang ayat die... xla tepat sangat...
nape mention UiTM n UTM...
opekos ramai yg taw due universiti ni adalah universiti yg melahirkan ramai jurutera..
nak plak UTM... yg mendapat jolokan universiti tendang menendang..
both UiTM n UTM mmg berada dalam kelas tersendiri berbanding poli..
xheran la kalo ramai jwb "saye blaja kt poli 'je'..."
ramai student yg rase humble sbb blaja kt poli 'je'.....
even aku pada suatu masa dulu rase humble gak..
member dapat Upm, Uitm, Ukm, Um...
semua U U U la senang ckp.. hahaha...
nape ade perasaan camni?
mgkn ramai yg setuju ngan aku bile aku kate camni
mak bapak dari kecik pesan kt anak2 die camni
"nanti besor awok blajo pandai2 sampai masuk U yew???
ade ke mak bapak pesan blaja sampai dpt diploma ke, ijazah ke
nape mention huruf U 2?? ni la salah satu kesilapan education di rumah..
bile anak2 xdpt masuk U, diorg rase mcm berada die 2nd class..
sbb xdpt masuk U mcm orang len...
padahal diploma is diploma, ijazah is ijazah...
xkire diorang blaja kt mane.. as long as diorg nk blajar...
pesanan lect aku tu aku igt sampai skrg.. nape aku igt?
supaya aku sedar, aku ni di level yg mane... mase 2 la..
tp skrg da lain... sangat2 lain....

mase ijazah plak....
mase ijazah pesanan dari lect aku lain... lain sgt2...
skrg aku amik ijazah teknologi kejuruteraan rekabentuk industri...
panjang betul name kos aku dalam bahasa melayu...
dalam english panjang gak hehehe..
mase ijazah ni lect aku pesan camni plak...
"bile u all keluar nnt, u will be alone, the way u want to survive is by practicing everything u learn,
this is the way u cari makan, as long u practice n practice, u boleh improve diri u,
company nk tgk u boleh buat atau x je, die peduli ape, die yg bayar u..."
pesanan ni adalah pesanan baru yg aku pegang...
wat ape nk kesah orang dari U lain, UPM ke, UiTM ke, UTM ke..
ape yg penting diri kite sendiri...
kite boleh buat, kite ade kehendak, xpyh nk risau kite dari mane...
so mgkn ade korang nmpk maksud aku nk sampai kan ade yg x...
kesimpulan dari bebelan panjang aku ni...
korang diploma, ijazah dari mane, itu xjadi hal...
proud with urself yg berjaya genggam diploma or ijazah...
mintak kerja dengan yakin, xperlu gerun dgn graduan lain...
trust urself n people will trust u... 

family day out...

aku jarang post pasal family aku kan?
ke mmg xpnh post?
ntah r, mls nk check....
hari ni post sal family sket..
hari ni parents aku turun KL
diorg mmg suke turun KL, mentang2 raub ngan KL xsampai 2 jam...
so hari ni parents aku dtg hantar kontrak PTPTN aku n biz kad kawan abah
PTPTN jeles beb gua xpakai die dah utk degree..
aku pakai MARA plak skrg ni, majok la 2.. ngade2 PTPTN nie..
so hari ni follow mak aku beli tudung semua...
pas2 aku dpt baju sehelai.. weee...
menambah koleksi baju camel authentics aku..
pas2 g minum kt Oldtown White Coffee
pekena pepsi float dulu segelas.. 
hehehe... sambil 2 mak aku nk begambar plak
kasi taruk sket, leh korang tgk cane rupe parents aku..

parents gua pakai cemin mata, da tua2 rabun mase mude xrabun pn...

gua suke pepsi float gua walaupn eskrim die xbape syok...


Friday, February 11, 2011

bile bosan dalam kelas FEA part 2

mungkin kelas ini memang direka utk bosan..
sbb ari ni walaupn kelas 3 jam je, aku tetap bosan...
bosan gile... mgkn sbb da blaja CAE, basic2 jadi bosan la..
haish.. rugi tol, malas2 ni payah ni.. 
so ari ni, malas disulami aktiviti melukis..
cik hamizah bawak marker dan peralatan melukis..
resipi kepada kegatalan tangan seorang budak IDE...
so die request... "prof, wat kan aku heart.... nk half kertas A4 ni..."
die bagi aku kertas byk2, aku pn lukis2 gune pen, die bg marker dan lain2
so bile bosan, aku sketch sketch dan sketch...
da jadi heart dah... 
xpuas hati jugak lagi... aku tambah tambah tambah..
last2 jadi jam.. wahaha... 
jam ni seswai utk valentino day nnt...
tp xelok sambut valentine day taw.. haram...
ni pic lukisan aku dalam kelas FEA
cik Aisya Khair aku xtaw die wat ape dalam kelas, siap dok dpn lagi...

 jam limited edition yang xkuar lgsg kt pasaran.. hahaha
tp special for valentine gift...
leh bagi kt aweks2...
bg kt cik hamizah lukisan aku kire adiah valentine day oke gak 

ni dia muke orang hepi dapat drawing... siap suruh  taruk name die ag..
xmalu..... wahahaha....

Wednesday, February 9, 2011

fake profile part 2....

yezza.. gua kembali membawakan kisah2 fake profile untuk tatapan anda...
korang mesti da pnh bace post sblm ni pasal fake profile..
yg xbace lg leh rujuk kt post aku yg ni
kali ni ade fake profile gak... tp best of the story
bkn aku yg rajin2 search2 kt facebook ni pasal profile fake
tp tuan punye profile sendiri yg jumpe fake profile die... 
wat the kembung fish man.. 
nampak sgt ramai cube mencari populariti dan glameriti... betul ke?
blasah la.. ha.. diorg pakai gmbr2 awek yg cun, comel dan hot...
sbb ape? ramai lelaki2 di sana teruja nk add awek2 ni..
wat the ayam belanda... pantang nmpk awek cun je nk add... (^_^)
so ni la koleksi fake profile terbaru dari aku..
lupe lak nk mtk izin kt tuan FB, besok je la..







Sunday, February 6, 2011

photoshoot at putrajaya...

syiok gilos hari ni.. 
aku g photoshoot dengan recycle man..
hohoho... the recycle man!!
sumthing aku suke tentang putrajaya...
byk architecture!! siyes banyak dan lawa gile..
mmg syiok leleh air liur nk amik gmbr architecture..
tp mslhnye aku amik gmbr org kawin.. hak hak hak..
deym... xpe2.. nnt nk beli lense 17-35mm... (^_^)
eh... oke ke amik archi? lantak ah, janji aku suke lense 2...
ni antara gmbr aku amik mase shoot wed kak ayu...
congrats kak ayu, ur husband sempoi gilak...
da la sempoi, gilak plak 2...

gambar ni aku shoot dari atas air.. kalo terlepas cam, leh berenang D40 aku


 ni je la gmbr utk bg korang tgk.. gmbr len 2 ade... kalo rajin, ade kt flickr aku.... 

Thursday, February 3, 2011

quiz.....

aku jumpe quiz ni kt blog serius..
mmg serius la aku xleh jawab soklan die ni
nmpk sgt iq xbape nk mantop... (0_o)

dapat jawab x?
kalo xdpt jgn risau...
skema jawapannya turut diberikan... (^_^)













 simple je jwpn die kan?
tricky question... (^_^) 

fake profile

normal kot kalo ade org buat fake profile
tp jd seronok bile anda jumpe bkn due fake profile..
tp tige fake profile.. ade lg kot.. nnt aku cari lg..
tp muke cik adik ni jadi pilihan...
mmg cantik orangnye, secantik cik hamizah... hehe..
mentang2 baru balik makan dengan cik hamizah..
sebut2 lak name die...
so saksikan 3 gmbr fake profile ini..
jgn lupe komen yep2...



hahaha... sy suke mencari bahan2 utk anda lihat..
kalo ade sumbangan, tinggalkan kt ruangan komen.. (^_^)




Wednesday, February 2, 2011

cari bahan kontroversi...

mungkin korang pelik kan mane dtg gmbr2 kontroversi 2..
kebanyakannye aku cari r... dkt tagged mostly..
ye.. byk bahan2 asing kt sane, dan still masih ade bahan dalam simpanan aku
tp ade yg xleh didedahkan kerana sgt kontroversi 
so simpan wat koleksi peribadi gelak2 je la...
so ni aku jumpe malam ni, ape hal ntah..
aku bace komen xpaham, tp ni dari facebook seorang GRO..
ya... GRO... kalo korang pandai2 cari mmg dpt mcm2..
lazimnye org panggil blogwalking kan, ni namenye merayau suke suki...
ni die gmbr cam siot malam ini...
maybe overdose minum...

aku suke cite seram!!

yezza.. tora datang lg... 
hoh.. tora la pulak...
ape eh nk merepek malam ni... (0_o)
aku pn xtaw.. malam ni juz aku bace mende2 ngarut kt blog siyes...
pas2 cik aisya khair tanye aku, xde ape nk post ke?
xde kot, aku xde idea.. hahaha
tp td aku jumpe trailer citer karak..
ya... karak.. suatu tempat di pahang
yg dikatakan dihantui oleh volkswagen kuning..
bkn 2 je.. driver JBA dulu uncle pathianathan
die ade cite, mase on the way g kuantan ikut jalan karak
ade awek baju putih tahan kete, nk tumpang g kg xjauh dr tempat die tahan
uncle cite, wangi gile pompuan 2..
tp xde la seram banget, die xmintak turun kt kubur ke..
die turun kt tmpt kosong je, jalan masuk dalam semak je..
seram gak 2... bab tahan2 kenderaan ni kezen aku pnh kene gak
tp bkn karak r.. die nek moto ngan kawan die, nmpk dari jauh org tahan
bile da dekat, igt org 2 kepit helmet, skali kepit kepala.. deym...
seram gak 2.. so ni aku kasi letak trailer filem karak...
saksikan di pawagam...