Tuesday, January 11, 2011

evolusi enpon aku sepanjang 5 tahun... (^_^)

5 tahun baru gune enpon?
ek eleh.... owg len dr 2003 lg da pakai enpon
sejak enpon paling epik dalam sejarah malaysia nokia 3310
diperkenalkan kepada market di malaysia lg
aku pn xigt bile abah beli 3310
tp enpon pertama aku bkn 3310
enpon pertama aku, dapat pada tahun 2005
hadiah dari mak aku sbb dpt sambung blajar diploma..
mesti ade nk ckp "eleh, sambung bljr diploma pn nk bg hadiah enpon"
mak aku hadiahkan sbb aku mase 2 xde enpon...
kengkawan len semua ade enpon..
mase zaman2 sabun, daun, n-gage...
so aku di ajar dari kecik xmtk mende memahal..
so enpon xmasuk list la, sbb harga beratus mase 2...
so 1st enpon pada 2005 ialah N.GAGE QD

ngan enpon ni la aku mengorat awek 1st aku
noor faziyah name awek aku.. hihihi (^_^)
jodoh ngan enpon ni xlame...
sampai mei 2006 je.. sbb enpon ni kene cilok mase aku dok hostel
mase 2 kt polisas, blok H, bilik 106..
sedeh rase, syg woo henpon ni..
pas2 aku menung sebulan.. 
sbb enpon xdek, kene tunggu ptptn sem seterusnye..
pas2 aku beli enpon baru, no pn baru
aku beli SE W550

enpon ni lame gak ah pakai.. sampai bosan.. hahaha
bosan sbb ape pn ntah..
so lepas pakai enpon ni dkt2 nk setahun
aku tukar enpon lg... sbb berkenan enpon SE yg ni plak
enpon 3rd aku ialah SE Z610i

riwayat enpon ni tamat mase hujung 1st sem aku kt unikl
apabila aku tertinggal enpon ni kt stesen LRT
mmg salah sendiri.. xleh nk wat ape la.. hahaha..
hampeh tol aku.. so aku pinjam enpon owg sementara dpt duit
lepas dpt wit aku beli enpon SE lagi...
aku beli SE C905

enpon ni satu lg enpon pakai xsampai setahun
aku lepaskan enpon ni dgn warranty berbaki lebih kurang 6 bulan lg
enpon ni warranty die 18 bulan kot kalo xslh
aku let go sbb keypad ngan ribbon wat hal..
dan ganti baru, tp rase tawar hati nk pakai die
so aku swap die dengan IPHONE 2G
xmampu nk cari 3G

2 dia evolusi henpon selama 5 tahun, iphone masih lg setia bersamaku
Insyaallah xkn tukar henpon len kalo xde mslh... anda minat enpon?
leh la kongsi2 ngan aku, aku mnt enpon gak.. 
nk pakai xmampu, usya2 die punye features sudah...

ni satu ag enpon aku tertinggal, nasib bek big P ngan ery igtkan
aku pn terlupa sal die ni, sbb bkn pakai sgt
bateri weak, pas2 ade masalah ape ntah, kene anta kedai lelame
HP i-Paq 6815, sem bape ha aku pakai enpon ni korang?
siyes aku lupe sal enpon ni....

4 comments:

  1. oit big p,
    alm sejahtera.
    aku pn ade je wat pos pasal evolusi hp ni,
    tp versi aku, yg bertajok my phone revolutions, part II.

    http://definasiemosi.wordpress.com/2010/12/16/my-phone-revolutions-part-ii/

    Ntah2 ko cilok idea aku,
    xpe2 aku xmrh pn,
    tau ko ske ikot aku. .
    xsilap de je fon touch ko dulu,
    cap pe eh?

    ReplyDelete
  2. mmg cilok ko punye pon.. hahaha versi bahasa melayu... (^_^)
    aku pakai PDA tu ek, HP... lupe da sal enpon 2..
    buang karan je aku beli.. hahaha

    ReplyDelete
  3. buang karan pun jadi gak buat lepak kat admin poli online petang2..huhuhuhuu

    ReplyDelete
  4. haah kan.. lepak ngan abg mambai 2.. hahahah
    kene wat post khas utk abg mambai 2.. (^_^)

    ReplyDelete