Friday, December 30, 2011

post akhir 2011

2011 da nak abis... 2012 da nk mule..
so far pada 31.12.2011 ni aku abiskan separuh hari aku kt opis
membetulkan kesilapan calculation aku... 
dalam waktu kelapangan yg ada ni, aku update sket blog aku
ape yg terjadi sepanjang 2011.. xbyk mende pn jadi kt aku
aku da abis belajar and aku da dapat keje..
dan aku jugak kembali single lps almost 5 tahun kapel..
kebanyakannye 2011 mmg menyakitkan
dengan FYP yg sibuk n byk makan duit
kekasih hati yg pasang skandal 
dan mcm2 lagi masalah, tp so far so good
as long aku masih bernafas, good la 2 kot..
so hope 2012 ni xseteruk 2011.. 
all well ends well...

Tuesday, December 20, 2011

audience blog

da lame sbnrnye aku xpedulikan blog ni
nak plak sejak aku da berkerjaya skrg ni
aku pn kurang idea nk post pasal ape
aku belek2 audience blog aku dkt stats
honestly aku sgt pelik
bile ade audience dari USA n Rusia
due negara kuasa besar melawat blog aku
aku ade kwn dkt rusia ke, paham ke diorg bahasa aku ni?
hahahha ntah bile diorg sesat kt blog aku ni
mmg hairan bin ajaib jugak stats ni

jangan salahkan yg mengomen (ini agak lucah)

walaupn aku demam, sense of critics aku masih menebal
mlm ni mase kt tagged aku ade nmpk satu post
awek ni post sound org agar behave bile komen pic die
ini post die...

ini pulak photo gallery die..

ini pulak gambar yg menjadi tumpuan komen lucah
pendapat aku? bkn salah org yg komen
tp salah orang yg upload gmbr mcm ni
smlm aku xcensored, hari ni censored...
sbb aku rajin...







Saturday, December 10, 2011

ape itu kPop celup

sekarang da byk boyband ala2 kPop
yup they are boyband not kPop..
tp beberapa kriteria telah menyabitkan mereka dgn kPop
antaranya ialah pakaian, tarian, rambutan eh rambut, dan juga jumlah ahli
kPop terkenal ngan Super Junior yg ade ahli yg ramai
SNSD juga ade ahli yg ramai, nmpk mcm cheerleaders
so kriteria ini menyebabkan boyband/girlband ini jd kPop celup
jd dlm post ni aku nk tunjuk beberapa koleksi video
video ni aku jumpe kt youtube, mostly adalah kPop celup..
layan.. aku suke 7icons, awek die hot!






Wednesday, October 26, 2011

self potrait by monkey

gambar ni aku jumpe kt web
mase ni aku bosan gile babi xde ape nk wat kt opis
so aku tgk2 funny pictures..
so yg ni paling catchy utk aku kongsi ngan korang semua..
gmbr ni monkey ni amik sendiri... hensem gak monkey ni
(sila klik imej utk paparan yg lebih jelas, ini bkn HD)

(sila klik imej utk paparan yg lebih jelas, ini bkn HD)

(sila klik imej utk paparan yg lebih jelas, ini bkn HD)

Friday, October 14, 2011

fakta tentang robot

aku suke terminator
tp terminator tu cyborg
same la 2 kan??
The Wild World of Robots

fakta tentang computer programming

aku hampir2 failed subjek elektif programming
art student mmg susah nk jadi geeks

The Origins of Programming
Via: OnlineSchools.org

funny sarcasm cartoon

Nintendo

Botox

Upstream

Birds


Chicken egg
ayam dulu ke telur dulu?

Thursday, October 13, 2011

aku mls nk menaip, jadi aku copy and paste post dari blog lain part 2

7C Sebab Suami Benci Isteri:

C1. CABAR
Lelaki mempunyai ego mereka tersendiri. Jadi mereka tidak suka dicabar terutama sekali oleh wanita. Wanita perlu tahu batas tindakan mereka agar lelaki tidak rasa tercabar. Isteri kalau bergaduh dengan suami mulalah kata "Kalau awak berani cubalah cari perempuan lain! Dr Fadillah kata JGN CABAR SUAMI... nanti suami buat betul-betul isteri juga yg putih mata...


C2. CABUL
Cabul ni bermaksud keji dari segi perangai sehingga seseorang wanita itu langsung tidak malu. Misalnya bergaul bebas dgn lelaki yang bukan muhrim tanpa menghirau batas pergaulan. Juga perbuatan & kata2 isteri yang tak sopan (isteri hilang sifat malu)seperti keluarkan kata2 yg tidak baik pada mertua...


C3. CELUPAR
Wanita yg cantik akan kelihatan hodoh jika mulutnya celupar. Celupar lebih kurang cabul juga. Isteri selalu cakap yang tidak manis, selalu terlepas cakap pada suami sehingga membuat suami jauh hati.


C4. COMOT
Terdapat wanita yg cantik tetapi comot. Comot ini samada melibatkan wajah wanita itu, penampilannya yg selekeh, kerja yg dilakukan serta tindak-tanduknya. Contohnya, isteri bila nak keluar rumah baru nak bersolek dan comel tapi kat rumah comot. Suami pula di tempat kerja asyik pulak nampak yg comel2 aje... Ada isteri kata - mekap untuk suami, tapi kat rumah tak praktik pun.


C5. CEMBURU
Cemburu perlu dalam sesuatu hubungan. Tetapi wanita yg terlampau cemburu hingga pasangannya merasa terkongkong akan membawa padah kepada perhubungan mereka. Ini membuatkan lelaki akan rasa diri mereka tidak dipercayai. Suami lemas kalau isteri cemburu berlebih-lebihan... sikit2 dok telefon suami kat tempat kerja. Suami baru balik kerja dah kita tanya macam-macam. Suami balik lewat overtime dah syak yg bukan2...


C6. CEREWET
Kata ulama hati wanita terletak pada mulutnya. Oleh itu wanita perlu mengawal percakapannya. Suami tak suka bila isteri cerewet tak bertempat. Contohnya kalau suami bawa makan luar, isteri nak tempat yang class2 aje. Restoran nak ada air-cond aje.


C7. CINCAI
Buat kerja rumah cincai, masak cincai, kemas rumah cincai, jaga anak cincai. Dr Fadillah kata suami paling benci bila isteri cincai jaga anak... anak dah masuk longkang tapi mak dok lepak depan tv lagi....


7C ini lambang keperibadian muslimah yang lemah akhlaknya. Berpelajaran tinggi belum tentu tinggi akhlaknya. Tapi kita insan yg mudah lupa & lalai... ada masa2 tertentu, mungkin juga kerana sifat suami & keadaan sekeliling yang buat kita mempunyai salah satu ciri2 7C tu. Renungkanlah.....


sumber asal: http://www.facebook.com/pages/Dunia-macam-macam/217437684960788

Wednesday, October 12, 2011

aku mls nk menaip, jadi aku copy and paste post dari blog lain

1. Jika anda mahu disayangi sepenuh hati oleh lelaki yang anda sayangi jangan bongkar rahsia diri anda sendiri. Usah beritahu dia ada ramai lelaki meminati anda. Dia boleh bertindak meninggalkan anda ataupun cari masalah dengan lelaki-lelaki berkenaan. Dia boleh anggap anda "buaya" atau "pisau cukur". 
Tidak mustahil juga dia berasa jauh hati dan merasakan dirinya tiada peluang.
Lebihkan berbicara tentang masa hadapan dan dia sebagai satu-satunya lelaki yang bertakhta di hati anda. Usah banding-bandingkan dia dengan lelaki yang pernah anda kenali. Itu mengundang musibah.

2. Sejahat-jahat lelaki selalunya tetap patuh dan taat pada ibunya. Jdi, jangan gatal-gatal cakap itu ini, begitu begini tentang ibunya. Cakap yang baik-baik tak apa walaupun tak betul. Lelaki mudah lemah apabila disebut tentang pengorbanan ibunya, tetapi mudah lemah apabila disebut tentang pengorbanan ibunya, tetapi mudah marah apabila ibunya dihina walaupun memang benar ibunya jahat.

3. Kenapa suka sangat cerita sejarah silam anda? Tak perlu. Simpan semua sejarah silam untuk diri anda sendiri. Dia tidak ingin tahu semua itu. Setelah anda bertaubat anggap diri anda bersih. Dia juga akan menganggap begitu terhadap anda. Hanya bercerita tentang rahsia anda apabila anda rasakan ia boleh mengintimkan hubungan. Membocorkan rahsia diri bukanlah caranya untuk hubungan yang aman harmoni.

4. Jika dia telah pun bergelar suami, usah sentuh soal kejantanannya yang mungkin telah menurun selari dengan bertambahnya usia. Dia memang tak suka dengar, tak suka bincang dan tak suka berubat. Apa yang anda boleh lakukan ialah carikan penawar dan campurkan dengan minuman atau makanan kegemarannya secara rahsia. Jangan sekali-kali perlekeh dan perkecilkannya. Dia boleh mengamuk gila.

5. Dia tak suka sama sekali jika dipersalahkan, meskipun jelas dia bersalah. Misalnya anda balik kampung dan dia memandu, tiba-tiba dia mengambil jalan lain untuk short-cut, tiba-tiba tersesat dan sampai ke rumah lewat beberapa jam dari selalu. Lalu anda asyik menyalahkannya dan menceritakan hal itu kepada mentua anda, ibunya. Anda sengaja mencari nahas dengan berbuat begitu.

6. Sokong dia atas semua masalah yang dihadapinya, terutama dengan bos, dengan kawan-kawan, bahkan minat dia pun anda perlu sokong. Jangan tatkala dia mengeluh atau mengadu tentang bos atau teman sekerja, anda tokok tambah lagi serta menyalah-nyalahkannya, ini sangat menyakitkan hatinya. Anda tahu apa yang akan dilakukan selepas itu? Selepas itu dia tidak akan bicara lagi dengan anda. Dia akan mencari orang lain untuk bercakap. Jika kebetulan orang itu adalah wanita, akhirnya ada kemungkinan anda dipertandingkan dan dibanding-bandingkan. Bersiap sedialah untuk diduakan, gunakan bahasa paling halus tanpa mengusik sama sekali egonya.

7. Jangan puji lelaki lain di hadapannya. Jika tertarik pun diam saja dan simpan dalam hati. Walaupun lelaki itu seorang artis milik masyarakat, memuji-mujinya secara berlebihan akan mengundang rasa tidak senang. Silap-silap dia akan cap anda "gatal".

8. Lelaki penuh dengan keegoaan, Meskipun dia berpendidikan rendah daripada anda, usah perkecilkannya. Minta pendapatnya selalu apabila nak buat keputusan. Berikan dia kuasa memimpin. Jangan fikir mentang-mentang anda berpendidikan tinggi dan berpendapatan lebih daripadanya, anda berhak bersuara menentukan satu-satu keputusan. Lelaki tetap pemimpin dan hak membuat keputusan terletak di tangannya. Anda boleh memberi cadangan,jangan asyik bangkang. 



sumber copy dan tampal: http://www.uptomu.net/2011/10/8-perkara-pantang-bagi-lelaki.html

Tuesday, October 11, 2011

i was a sony ericsson user dulu2..

dolu2 aku adalah pengguna sony ericsson tegar
nokia da ilang dari lipatan sejarah idup aku
1st aku suke sbb interface sony sgt mudah dulu
and one more aku sgt horny dgn kamera die
pixel tinggi dipelopori sony ericsson
dengan hybrid lens cybershot mase 2
start dgn kamera 1.3MP yg common kt enpon2
cybershot pergi lebih jauh dengan naik ke 3.2MP
mase ni aku sgt teruja nk beli satu cybershot
salah satu idaman aku ialah K810
button bulat2 sgt mengujakan
kamera 3.2mp mase 2 dah hebak dah...
since lps 2 ade beberapa siri cybershot keluar
until aku beli C905 dgn 8.1MP
sgt mengujakan ade enpon pixel tertinggi mase 2
ade satu lg phone yg hebat gak
Sony SATIO, perh ni pakai 12MP
kalah tanpa bertanding dah C905 aku mase ni
tp aku meninggalkan sony sbb beralih ke iPhone
aku start ngan iPhone 2G and skrg iPhone 3Gs
aku ade usha2 gak phone sony...
seperti ex bf mengusha ex gf die da ade pakwe baru ke lom
aku berminat ngan design2 terbaru die, mgkn aku nk try satu nnt
aku nk try Xperia Arc.. skrg pn da ade Xperia Arc S


Monday, October 10, 2011

konvo konvi konvert....

skrg ni musim konvo sana sini
after raya ni da pelbagai konvo aku tgk kt FB
UKM ade, UUM ade, and latest skali UniKL last week
aku xpegi pn PICC utk tgk konvo kt sane..
congrats utk batch IDE aku yg da konvo, aku next year, tu pn kalo igt
so oleh sbb aku xgi, aku xtaw ape terjadi until sukri upload gmbr model aku
sukri upload gmbr model FYP aku, IPROM pamerkan model aku
perghhh.. bkn best pn model aku tu, budget pn murah je
hahahaha tp bangga gak sbb akhirnye model 2 org tgk
xde la memerap je dalam bilik model IPROM tu
ni gmbr model aku, xde name aku tp aku sertakan
gambar aku mase presentation FYP last semester
ni lak gambar aku mase presentation FYP
agak teruk kene kondem design ni..
but least or not least, dihargai jugak after ketiadaan aku



Sunday, October 9, 2011

sneak peek preview

last week aku ade post pasal kawan aku nk tunang
so ini adalah sneak preview gmbr tunang beliau
work in progress.. 30% baru... slow sket
sbb aku kan keje, nk wat keje ni lg, so kene bahagi2 masa
so far alhamdulillah berjalan lancar...


 3 gambar diatas gune background almari
almari bapak die lawa.. tu je...


ade pic outdoor, tp lom edit lg
sbb pic tu last2 so last la die edit kan.. =.="

sunday yg bosan...

hari ahad kali ni aku memilih utk memerap kt umah
aku kunci pintu bilik dan buat hal sendiri dalam bilik
antaranye men FB, men PES, men CS dan mkn biskut teddy
so cm biasa aku suke merayau2 dkt youtube, tgk VC...
so aku tertarik ngan video ujibakat AF9 yg dulu
diorg wat ujibakat online dkt youtube
video yg 1st ni ade budak shared dkt FB
siyes aku gelak2 tgk, mesti korang nk kate
xbaik ko, cube tu ko..
klise la ayat korang ni, last2 korang gelak gak
so ni 1st video, ramai dislike...
aku pn nk dislike gak jap lg kejamnye aku...


2nd video ni mcm biasa la
aku tertarik nk tgk sebab die comel
sgt comel, suara not bad.. cute girl with sweet voice


tp aku rase due2 kt atas bleh bungkus beg kuar AF
kalo nk compare ngan video gadis dari keningau sabah ni
sape champion AF9? hazama? ah ko pn same, bungkus beg kuar AF
bkn AF4 je ngan AF9 skali leh kuar..
this girl has huge talent Malaysian..
seperti Susan Boyle, Paul Potts dan jugak Kevin Skinner
she is mayb not a beautiful person,
but she has beautiful voices is huge Malaysian

Sunday, September 25, 2011

ape yg bez bile jd designer?

normally aku leh kate blaja nk jd designer ni susah
keje jd designer ni xde life...
tp mesti korang heran, aku komplen byk2, tp still amik gak
still keje gak jd designer, whats driven me to work?
the answer is, kepuasan melihat design korang jd real
siyes mmg puas sgt bile design 2 jd real, pasang kt tmpt klien
perghh.. xreti nk kabo camne...
ni satu design aku utk Berjaya Hill The Chateau
aku sendiri xpnh tgk design aku jd realiti...
mcm AF punye tema plak... (^_^)
sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bkn HD)

ni tech drawing utk design lampu ni...
yg ni aku buat kene reject 3 4 kali gak la... =.="
sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bkn HD)

Saturday, September 24, 2011

nostalgia mase kecik

mase kecik2 dulu aku suke men game tape
mahal game ni satu tape(catridge)
aku pnh beli yg baru dkt KLCC mase tu, dalam 100+
xmcm skrg,cetak rompak baru 5 inggit...
antara game aku suke dan berjaya abiskan ialah contra
men tembak2, budak lelaki mmg suke game tembak2
ni video semua stage contra yg dari 1st sampai 8th
aku xtaw nape, tp mmg stage game dulu2 sampai 8 je
mario pn sampai 8 gak, tp aku slalu mati kt stage 8


Wednesday, September 21, 2011

new phase of life

ini adalah post tribute utk kwn aku
kenal dari politeknik, cik hernie athirah
sweet person, kwn yg baik, slalu dgr aduan rakyat aku
a talking friend of mine, aku lg byk berborak dgn die
compare dgn kawan2 pompuan yg lain
so ape yg tributenye?
next week on 2nd october she will be engaged with her BF
i know his BF also, walaupn xrapat, tp taw r tu balak die
diorg kapel since semester 4 i think.. so secara matematik
da lebih kurang 4 tahun diorg kapel, what a wonderful life they have
even aku dgn cik amalina sendiri gagal melengkapkan tahun kelima kapel kami
menyaksikan both of us bwk haluan masing2 dlm kehidupan
stop about sad relationship story of mine, because i am a sucks BF for girls
so hernie athirah @ tirah akan bertunang next week
aku akan amik gmbr tunang beliau, so aku akan bg yg terbaik utk beliau
for those nk taw sape kwn aku ni, here her pic with her future fiancee


Monday, September 19, 2011

twitter dan aku

twitter adalah tmpt aku post semua sampah2 dlm otak
ape aku terpikir aku taip dan post
sbb kalo post dkt FB ade komplen2 mengatakan aku
post byk sgt sampai terlebih wall.. hahahaha
twitter ramai artis gune, aku ade gak r follow due tge artis dan selebriti
mcm aaron aziz, bront palarae, lisa surihoney, neelofa
kalo selebriti aku follow player bola rio ferdy, rooney dgn nani
aku igt lagi nani kene prank dgn teammate MU, post gmbr die tdo ternganga
lisa surihoney pn ade gak tweet gmbr2 die yg cute tu..
contohnye mcm gmbr ni, die tweet smlm.. gile kentang sweet..
(sila klik imej utk paparan yg lebih jelas, ini bkn HD)

mesti ramai nk save as gmbr ni hahaha
lantak korang r, save as je la..
jgn ngaku awek korang sudah, marah abg yusry nnt...
so normally agak susah artis nk balas tweet korang ni
aku tweet2 aaron aziz xpnh berbalas.. hahaha..
tp not heart feeling la, sbb bkn aku je fans diorg..
beribu lg kt seluruh malaysia...
tp pagi td aku reply tweet neelofa..
and guest what, die bls..
even anta smiley je pn.. kire balas gak la kan..
bkn sng kot artis nk balas..
itu je posting aku yg kompem ramai kate aku poyo dan syiok sendiri
di penghujung posting ini, sekian malaysian, have a nice day u know...
(sila klik imej utk paparan yg lebih jelas, ini bkn HD)


Friday, September 16, 2011

suatu ketika di zaman kanak2

kanak2 yg lahir zaman 80's mmg terkenal dgn hiburan TV
kekangan teknologi dan juga ekonomi membuatkan
TV jadi medium hiburan kanak2 80's
aku lahir tahun 1987, so zaman ni mmg byk hiburan kt TV
astro lom wujud lg, MEASAT pn xlaunch lg ke orbit
so hiburan total adalah TV dan jugak permainan
so hari ni aku nk share rancangan TV sezaman aku
so mls nk taip2, aku share video je kt sini








ade lg nieh, nnt la aku rajin aku cari
aku pn nk kene refresh memori mase kecik2..
hahahaha... (^_^)

Sunday, August 14, 2011

mase skolah dulu-dulu

org melayu ckp cinta monyet, org putih ckp puppy love
aku xtaw nape gune monyet dan puppy
padahal due2 menatang tu berbeza
tp ia tetap membawa maksud yg same, cinta sekejap
ade gak cinta monyet ni kekal ke jinjang pelamin
ade yg putus di tengah semester persekolahan
sape pernah berpacaran mase skolah?
sape2 yg pernah mesti teringat balik kt pakwe lame
da keje ke die, bljr kt ne die, idup lg ke die
yg igt kt makwe lame lain plak
da kawin ke die, agak2 solo lg x die.. hahahaha
jgn nk kate x, aku taw itu dalam pale otak korang wahai lelaki
sbb aku pn same.. hahahaa.... what the kebab...
so kalo ingat2 balik jujur aku ckp aku xde makwe mase skolah
aku xtipu la wey.. aku xde awek lgsg, budak skema ni taw..
hahahaha... aku pn bkn songsang gak weh, straight u know
suke2 kt awek tu, suke2 kt awek ni tu ade la.. tp aku ni kurang bran
so single je la mase skolah tu.. hihihi ape yg korang igt mase bercinta mase skolah?
aku yg aku survey kwn2 mase skolah r, ade yg ayat2 awek mase luar skolah
ade yg kirim2 surat... surat lg sgt mase 2...
tp lebih kepada anta biodata la kt sang awek.. meh bg contoh sket

Nama: Mohamad Suhaimi B. Shahrin

Nama panggilan: Mie

Tarikh Lahir: 29hb bulan 11 tahun arnab

Hobi: garu perut kucing, kejar pocong lompat2... (ni bkn betul ye, aku xde hobi)

minuman kegemaran: cecair yg boleh diminum (ni mmg betul)

makan kegemaran: pepejal yg sedap dimakan dan halal (kompem betul)

motto hidup: aku tgk, aku usha, aku kutuk

ni 1/3 daripada kandungan surat cinta mase dulu
skrg ni semua mende ni klik je kt info FB sang pakwe
terpapar la semua menatang nieh.. hhahah
the best thing about surat2 ni, mase skolah dulu
cikgu disiplin aku adalah cikgu BM, jd kegemaran die tampal surat cinta
lg sadis kalo disertakan dengan gambar kacak anda berserta surat (attachment)
so cikgu disiplin ni akan tanda dulu surat cinta tu mcm karangan skolah
kalo salah tatabahasa die bulatkan dan tulis ngan pen merah
selalunya surat kantoi akan jadi bahan ketawa mase lalu lalang
dan singgah sebentar utk bace surat cinta mcm ni...
di samping itu (skema dowh...) ia gak mcm amaran kt kitorang
kalo xnk dimalukan, jgn buat mcm 2...
so, korang penah anta atau terima mende2 camni?
mesti kenangan kan? hahahaha...
kalo ikutkan aku ade gak r suke kt beberapa org mase skolah dulu
mcm syaz (da jadi doktor da die) hafizah (jd cikgu kot) dan gak ain (yg ni ilang, lost contact)
da tua2 ni (sedor diri ini tua) aku xde nk anta mende2 camni
add kt FB sudah, leh wat in relationship skali kt FB, wahahaha...

sila klik imej utk gambar lebih jelas (ini bkn HD)
*ihsan sumbangan dari google.com

dari kaca mata lelaki....

dari kaca mata lelaki, aku xpakai kaca mata.. tp itu perkataan nk sedapkan tajuk je
so ape ke de heyl dengan tajuk di atas?
meh aku bg remind korang dengan satu post aku pada suatu ketika dahulu disini
so sila rujuk situasi 1... situasi dalam YM, that is poyo
tp mcm mane kalo situasi tu dalam real life? ape pendapat korang?
mgkn still same dengan jwpn aku bg utk situasi 1 kt bawah tu
but as a friend of a girl, bape ramai rase tindakan mcm 2 betul?
since aku yg tanye, aku jwb sendiri la...
aku rase ade kala nye perbuatan itu betul bg kwn bg seseorang
nk plak kawan yg rapat dengan girl2 kan..
since sbg lelaki aku merasakan jika aku terlalu rapat dengan awek seseorang
ia akan menimbulkan rasa kurang selesa si pakwe,
yelakan awek asyik lepak dengan si kwn lelaki yg ni je
rase terancam gak la kan, boleh menimbulkan isu2 dan juga spekulasi dari sang pakwe
isu2 dan juga spekulasi ini name saintifiknye adakah cemburu/jeles
normal la kan cemburu tanda sayang, tp adakah ia akan menjadi punce?
punce ape? punce kepada pergolakan tangga xsempat nk berumah pasangan tu
since sbg lelaki, kite lebih aware dengan perkara ini
mgkn sang awek xmemikirkan perkara ini, kerana pada mereka
pakwe is pakwe, kawan is kawan..
tp hakikatnye pompuan jelos gak kan
kalo sang pakwe mereka rapat ngan girl2 lain??
so situasi ni same la, cume samada sang kawan meluahkan rase
utk menjauhkan itu atau tak je
tp normalnye sang kawan xkn luahkan, tp menambahkan jarak jurang
bg diri aku, aku respect sang pakwe, sbb aku pn pnh jadi pakwe org
aku paham ape die rase, only a guy can read another guy mind
so kepada awek2 di luar sana, kalo die adalah Mr Right anda
yg anda ingin nikahi dan hidup mati bersama, jaga batas pergaulan anda
kerana cemburu adalah sesuatu yg bagus dan sesuatu yg teruk dalam masa yg same
posting mcm pakar umah tangge, diri sendiri xberpunye hahaha.. wat the kebab..


jauh berjalan luas permandangan

qoute utk title 2 mesti ramai penah dengar kan
nak plak kalo korang amik subjek BM mase UPSR, PMR dan juga SPM
since aku seorang yg kuat berjalan kalo bosan dok kt umah sewa
aku rase ade betulnye, since aku da start keje aku sibuk
hujung minggu dihabiskan dengan aktiviti berhibernisasi
seperti grizzly bear kekenyangan setelah membelasah ikan salmon
perkara ini telah menyebabkan aku kurang ilham nk mencarut dalam blog nieh
since mgkn ade org follow... mungkin tu adalah hrpn yg sgt besar ye kengkawan
mgkn ade perasan la nape aku xpost ape2, kalo ade pn sebulan sekali,
mudah je, aku kurang merayau, aku pn kurang la nmpk sumthing utk aku kondom err kondem
so mende ni ade betulnye, mgkn ade blogger yg byk post pasal life diorg
agak bosan gak kalo bace,"hari ni kite buat biskut rayew..."
"semalam i hang out with my buddies! mish u all..."
thats more to diary diorg la kot, aku xde diari... xpnh ade...
since blog ni diorg bebas nk post ape2 je, xleh nk kondem2... hahahaks
so da 3 minggu keje, ape pn tak boleh nk post..
bile bukak je blogger.com aku start blur, ape nk di ceritakan...
walaupn aku slalu berbincang dengan rumate tentang topik2 dpn mata
aku rase topik tu xseswai dipostkan kt sini sbb ia menyentuh sensitiviti individus...
so keep in our mouth, walaupn kitorang bincang hal 2 kt mamak.. allala
so nnt aku try la post tentang kritikan tentang ape aku nmpk nnt..
peace, slmt berpuasa, and habiskan puasa anda, jgn mkn byk sgt
nanti cirit birit....

Monday, August 8, 2011

puasa dan puasa dan puasa serta kerja....

hari ni da masuk hari ke sembilan puasa
mmg aku da jarang post ape2 kt blog
sbb aku bz, lg pn blog ni gune email lain
aku mengalami kesukaran nk logout ape2 akaun aku
sbb aku gune official work email aku selalu
yela kan, kalo xtgk kang, xperasan lak bos email jobsheet kan
so aku mengucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam 
yang tersesat bace blog aku ni... aku xtaw korang nk cari ape..
sbg tanda menghargai aku ucap gak la selamat berpuasa...
so aku semakin busy dengan keje, walaupn secara am nye aku praktikal je
tp kt kompeni ni die assume aku mcm pekerja die je, so aku kerja je la...
sepanjang kerja aku sibuk bercintan dengan autocad
tp bile keje da siap aku curang dengan facebook dan jugak twitter
aku xtaw nk ngarut mende dah.. upload gmbr la satu... lantak korang la..
sape suruh bace, kan da membazir 3 minit...

Saturday, July 30, 2011

aku seorang designer...

da due mggu intern dkt Tropics Gallery
nmpk je kompeni cinonet mcm xde keje
tp sbnrnye banyak keje...
so sepanjang due mggu bekerja ni
hampir 90% ape En. Norhisham cite dalam kelas 2
aku da rasa sendiri dgn diri ini... xkn dgn diri org len lak kan
mungkin ramai xtaw ape hisham cite sal dunia keje
aku nk cite pn malas.. tp mmg memeritkan la..
nieh aku attach sket hasil keje aku
aku jd interior designer skrg nieh
mwahahaha.. xcantik mana.. sbb kene reject lg..
mwahahahah... siyes rase mcm studio 3




Thursday, July 14, 2011

budak2 semakin retard?

akibat xleh nk tido sampai 3 4 pagi ni
aku telah merayau2 di laman2 web
menyalin email orang da search kt FB, Tagged dan google
one nice thing aku jumpe ialah pemilik email ini
ini adalah email beliau puterinataliya@ymail.com
dan hasil carian aku kuar ni
sila klik imej utk paparan yg lebih jelas (ini bukan HD)

nape ngan budak ni, aku search budak ni kt satu web
xpyh ckp la web ape, die gune email ni as die punye ID
mintak orang kol no phone yg die bg kt memo die utk phonesex
deym kids! ko nyamar gurl utk dengar lelaki phonesex dengan ko?
kecik2 ko dah gay, besar2 ko jadi mcm bob... 
aku rase mak ayah xleh leka ngan keadaan mcm ni...
memalukan, kalo korang xcaye, korang leh search email tu 
and hasil nye akan same kuar mcm kt atas ni...

kuishen yg ade singe pancut kuor ayor tu.... (^_^)

hari ni teman dapat kuishen.. ala yg ade kepala singe pancut kuor ayor tu...
hahaha.... amy baru balik dari prentedlion country
bercuti2 ke sana mungkin? entah aku pn tidak brapa tahu..
hari smlm amy mtk aku menemani adik iparku errr... adik die
pergi membeli DSLR, adik die kepingin banget sama Canon EOS 550D
so aku pn mensurvey dengan relaan hati sg wang plaza
kedai yg aku biasa singgah tp xpnh beli ape2 offer 2250
sbb die kenal aku... errr.. xbeli ape2 pn kenal ke?
so aku biarkan adik iparku... err.. adik amy dengar tokey cite bla bla bla
pas2 adik amy tanye "nk beli ke wide angle punye ni bang?"
aku pn kate, bape lu jual tokey? 
300 saje ma.. kate beliau
aku pn kate, xpyh ini la tokey, kasi UV filter la
ini bkn maw pakai ape2 event pn.. suke2 saje lor..
tokey tu akur dengan kegagalan beliau mengepaw barang2 xpatut
hahaha.. banyak barang2 yg xpatut dapat bile beli DSLR
contohnye CPL filter, wide angle adapter, dan jugak tripod
tp tripod da free, amik je la kan.. nk bising2 wat ape..
sbnrnye aku nk cite sal kechain aku dapat ni....
aku pasang kt kunci battle hopper aku..
ade gambor singe pancut kuor ayor (^_^)

tapi yg menarik sbnrnye bkn pada kechain ni..
tp pada bekas keychain ni
ni gambar depan keychain punye bekas nieh

tak menarik ape2 kan?
meh tgk bhgn belakang kertas ni....

hahaha... tgk tu Singapore The FINE City
Fine bkn bermaksud baik
tp fine bermaksud denda..
kt situ ade senarai2 denda..
buang sampah je da kene 1000 dollar
chewing gum pn kene 1000 dollar..
darab r sendiri dengan 2.4 utk mendapatkan nilai RM

Saturday, June 18, 2011

sabtu is my lucky day?

hari ni aku bangun awal daripada biasa
aku update2 status kt FB dan twitter
suasana tenang sehinggalah safwan menyatakan
jom p jalan2 skali r, bosan dok umah
aku pn kate, jom TS tgk awek.. (niat songsang gile)
lepas makan subway tuna dengan roti parmesan oregano
kitorang merayap2 tgk awek kt bowling, arked, snuker dan karoke jamban
banyak dak skolah, xkn nk ayat dak skolah, aku bkn pedobear
kang kene 20 sebatan mandatori lak jadi pedofilia nieh
walaupn niat bukan nk merogol, tp kalo sumthing bad happens
xla aku kene tuduh bertanggungjawab, aku masih syg ass aku..
xmo di sebat dengan rakus skali oleh wadar penjara..
so sumthing yg best mase nk g tgk modem Gundam kt tingkat 8
aku nmpk awek, bertudung, cantik, putih orangnye..
dengan jarak 8 meter aku memandang die
die pn pandang aku dan die melemparkan senyuman yg manis
aku usha kanan aku, xde orang, kiri aku, safwan ngah sms
aku ke? aku usha zip suor, uih bertutup.. aku syiok sendirik..
pas2 semakin hampir dengan jarak 2 meter aku pandang die
die skali lagi senyum kt aku ngan sungguh sewwwiiitttt (cara khai)
aku bls balik senyuman manis die... wahh.. cantiknye..
xpenah hayat aku awek cun cam2 senyum ngan ikhlas kt aku
siyes sungguh lucky boyfriend/tunang/suami die
ade girlfriend/tunang/isteri yg mempunyai senyuman yang sweet..
mesti sejuk ati tgk bini senyum kalo pnt2 balik keje..
awek cun kalo xsombong, senyum kt orang camni la best
aku xmengatakan aku syok sendiri, tp rase dihargai..
aku terima senyuman ikhlas die dengan tangan terbuka...
hehehe.. hari ni pn cik dayangku fatin aqila chat ngan aku sat
die bg no phone, ish3... what a lucky day..
kalo kite ikhlas nk kawan, orang pn ikhlas terima kite sebagai kawan
sbb tu ape2 pn.. niat tu penting...

Sunday, June 12, 2011

the proposal

mungkin ramai yg da tgk video ni kt FB
cara melamar yg sangat grand dan penuh kejutan
satu rancangan Mobbed yg ditayangkan di FOX TV USA
dihoskan oleh pak nil.. eh bkn Howie Mandel
krew Mobbed ni telah buat surprise bersama David utk melamar Nikki
Mob tu ape? Mob tu adalah satu kumpulan orang ramai
tp mob ni juga dibuat sebagai satu jenis seni jalanan
secara terancang, tp dilaksanakan secara spontan oleh pesertanye
so kt sini aku letak gambar2 penari tgh training utk buat mob kt nikki
and im sure, video trailer melamar awek die xleh kalahkan mamat david ni
mmg sgt best, aku tgk pn toucing gak rase nk nangis terharu (jiwangnye aku)
mgkn lepas ni sape2 nk kawin leh wat mob versi malaysia....

 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)
 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)
 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)
 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)
 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)

Tuesday, June 7, 2011

teknologi membunuh kreativiti

1st henpon korang umur bape?
1st laptop korang umur bape?
1st MP3 korang umur bape?


okeh, 3 soalan tu merupakan 3 gadget penting zaman skrg
korang mesti ade enpon, korang mesti ade laptop 
korang mesti ade entertainment
tp persoalannye start umur bape korang ade semua 2?
cam aku la, 1st enpon umo 18
1st laptop pn umo 18
1st MP3 umo 19
mgkn korang akan kate, "wei prof, ko lahir zaman kaset beb!"
hahahaha mmg betul dan sgt logik akal ape korang ckp
tujuan aku ckp camni ialah utk orang sezaman ngan aku
igt balik, mase kecik2 korang xde semua mende diatas tu
korang wat ape utk entertainment?
yang aku igt TV, radio, buku2 hardy boys, dan men kejar2...
bape byk budak2 skrg ni men kejar2? apatah lg polis sentri..
zaman aku mane ade ben 10, yg ade kamen rider black ngan flashman
pas2 ade la katun2 mickey mouse yg aku layan sampai besor lebar ni
mase aku kecik2, aku suke conteng buku skolah
aku wat komik, member2 pn ade gak wat komik
pas2 share2 bace, pas2 tiru sket jalan cite member 2
xpn tiru sket skill die lukis power hero die..
perhhh.. aku leh caya la, belek buku skolah adik2 korang kt skolah rendah
ape ade? ntah2 adik korang menulis pn lom tentu cantik lg
cam adik sdare aku, da tingkatan 1, bace buku pn tekedek2 lg...
menulis senget benget.. tp ade sedikit kreativiti aku nmpk r
die potong gmbr2 budak AF die minat, tampal dalam buku
mcm buat kolaj r dalam buku notes die 2..
pas2 kadang2 aku tgk die share ngan kawan2 pompuan die
gmbr die baru jumpe ke, atau lirik lagu die tulis balik walaupn herot berot
influence kanak2 skrg ni byk kepada dunia hiburan
mase aku kecik2, influence aku byk mende ke angkasa
cam flashman, ade kapal angkasa, gaban pn, polis angkasa
pas2 ade muvie2 mcm terminator, predator, semua sal makhluk asing
yg membawa pemikiran aku ni melayang ke luar angkasa
aku igt lagi, mase kecik aku teringin jadi angkasawan
aku beli buku sal angkasawan, ape baju die pakai
camne die gerak die luar space shuttle, struktur space shuttle
bace ratusan kali pn xbosan, siap story kt member lg ape aku paham
mase 2 mmg gile kentang best la, buku tu la youtube aku mase kecik
zaman skrg ni, adik sdare aku, buku yg die ade pn detektif chonan
boleh la, bacaan ringan, tp bacaan berat xdek, bacaan ilmuan
nmpk cam dak skrg ni xde minat kearah masa depan
ape yg ade depan mate, yg 2 die minat, ade AF minat AF
mase kecik2 bace buku 2 mmg sangat aktiviti aku paling suke la
paksa mak aku bwk g library tiap2 hari jumaat..
jalan kaki la due beranak g library dari kuarters JKR g library
mmg aku igt lg la memori mase 2, aku masuk bahagian kanak2...
mak aku lak g bace buku kt ruangan majalah, petang sket ayah aku amik
memori yg sgt indah beb, ape2 pn kt dunia ni yg aku leh kate
MANUAL IS THE BEST METHODS, TECHNOLOGY KILLS CREATIVITY

Sunday, June 5, 2011

kenangan mase kecik

mase kecik2 dulu, hiburan paling penting bagi kanak2
ialah televisyen, zmn tu byk rancangan kanak2 menjadi pujaan
kalo korang xtgk sah korang ni ketinggalan la mase 2
antara cite paling jd kegemaran ofekos la aku suke tgk Flashman
salah satu supersentai terawal sblm barat membeli hak penerbitan
dan menerbitkan power rangers mengikut format super sentai
flashman ni mmg ikutan budak2 zaman aku, mase 2 aku tadika lg
sampaikan riben mase sijil tadika 2 pn leh jd isu ko flashman kaler mende
mase 2 kt bucu sijil ade la taruk riben, aku dpt ijau, ade yg dpt merah, biru dan etc.
paling malang bile kaler riben ko xmasuk 5 kaler flashman 2...
ahahaha... paling bangga dpt merah la, sbb ko ketua dan paling kuat..
tgk 2, riben pn leh jadi isu flashman taw, skrg ni ade? xdek dah
 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)
 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)
sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)


selain flashman ni, watak2 jadi kegemaran budak2 ialah
suria baja hitam (kamen rider black) gavan (sebut gaban) dan jugak opkos la
xlain xbukan, mamat ade lampu kelip2 low battery, atromen ace..
gavan xterlalu ade dalam memori aku, mgkn sbb die xbape nk best
aku prefer kamen rider black mase 2, daripada black ke black RX
aku igt lagi, bapak aku ade pinjam video tape dari kedai video
filem pasal kamen rider black rx, mase 2 mane ade CD
zaman tu ade kedai sewa video tape lg, mahal woo harga satu tape
pinjam sudah, wat ape beli.. skrg cetak rompak berlambak
yg best sbb black rx ni ade byk rupe, pas2 die je ade kete
dalam muvie la kete 2 ade, siap leh jd kapal selam
 sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)
sila klik imej utk paparan lebih jelas (ini bukan HD)


tu antara kenangan mase kecik2 la..
zaman skrg ni adik2 sedara aku pn xtaw kamen rider 2 mende
atromen pn kenal lepas die google kt tenet
budak2 zaman skrg ni membesar ngan tenet, FB, dan jugak game konsol
nnt aku cite sal game konsol.. tp aku rase aku pnh cite dulu
siyes aku xbape igt.. nnt aku cari post sal game konsol aku..