Friday, December 31, 2010

roti telur dan roti nan...

sambutan malam tahun baru tahun ni kt mane?
aku sambut kt restoran mamak ali maju..
hahaha.. kt mamak pn boleh...
sambil2 pekena roti canai ngan roti nan..
mase turun nk g lepak, awek dpn umah nk g clubbing..
oww yeaahh! seksi abis awek dpn umah gua..
gatai seketika melihat beliau pakai xcukup kain
walaupn sekeping, da pompuan seksi, tgk jugak...
hahaha nakal nye saye...
so malam ni lepak ngan spark je..
tok mulu da mati di tempat kejadian.. isk isk isk...
so.. slmt tahun baru kepada u alls...
*mate da miskol2 suruh tdo*

Thursday, December 30, 2010

last day of 2010....

oleh sbb hari ni last hari utk 2010
aku nk post jugak satu post..
hahaha xmo ketinggalan..
2010.. ape aku achieve tahun ni?
ntah.. aku xrase aku achieve ape2 yg drastik
dalam 2010 ni byk corat coret di malaysia
mcm kes sosilawati, tunjuk perasaan dalam parlimen
xketinggalan, kemuncak 2010, kemenangan team malaysia dalam AFF suzuki cup
bukan aku ketinggalan sal AFF suzuki cup ni
aku juz xnk bercerita mende same ngan owg lain..
semua dok sebut sal bola
sebut sal khairul fahmi kacak gile
marcus kene laser ngan atromen dan lain2..
2010 menyaksikan jugak amirul g ausie..
aku gak kehilangan due orang pakcik n seorang makcik sepanjang 2010
makcu aku plak dpt baby baru...
byk pro n cons dalam 2010...
ape lg nk ngarut eh... hihihi..
azam 2011? aku xpnh pasang azam, sbbnye xpnh tercapai pn
tp kali ni nk pasang la satu, nk dpt keje lepas abis blaja nnt (^_^)
ne taw leh kawin ke ape ke nnt.. 
sungguh gatal statement itu.. wahahaha...
marah mak aku kalo die bace.. (^_^)
gambar ni aku amik mase jd wedding photgrapher


2010 pn menyaksikan cik amalina da kerja..
aku? blaja xabis lg.. hihihi.. (^_^)
 jeles kt cik amalina dpt keje
aku hantar die g interview tu taw.. tu dpt keje 2.. hihihi.. 
tu yg aku pasang niat nk dpt keje gak tahun depan.. 
kalo xdpt keje gak?
aku sambung masters..
hahaha.. tambah utang ngan ptptn lg
sumber pendapatan utama selama 3 semester kt polisas

so kepada sape2 baca post ni 
Happy New Year dari saya Suhaimi Shahrin
selamat menempuh tahun baru...

gmbr mengarut paling latest.. hahaha (^_^)

Monday, December 27, 2010

vray rendering

setelah menghabiskan 24 jam utk tgk tutorials
akhirnye aku paham jugak konsep vray utk rhino ni..
vray utk rhino ngan vray utk 3dmax ni berbeza
vray utk 3dmax lebih berat, lebih lame, lebih details..
compare ngan vray utk rhino ni
vray ni di perkenalkan kepada aku oleh fad
die satu2nye owg reti gune rhino dalam kelas
aku? aku haram jadah xreti software ni...
aku prefer gune alias, autocadd atau solidworks 
tp yg aku minat 2, sbb ability utk merender oleh vray ni 
aku agak teruja bile eksperimentasi aku berjaya
tanpa tangguh2 aku upload dkt deviantart aku mlm td..
ni snapshot mcm mane keadaan vray ngah render 


ni sorang lagi mamat pandai vray, tp utk 3dmax
3dmax punye lagi dasat, leh meruntun jiwa kalo tgk
name die jameel, aku xpnh jumpe die, juz borak2 dlm ym
mmg kaki vray gak.. 
tp vray utk 3dmax ni berat sgt
laptop aku pn xmampu nak render utk 3dmax
agak mengecewakan... da la lame nk tunggu siap render kalo kt 3dmax
ni contoh2 keje die yg aku simpan wat rujukan..



yg ni aku wat sendirik.. 
aku letak 3.. aku gune sketchup, rhino ngan 3dmax..
eksperimentasi, aku lom sampai level jameel kamil ni lg...





Sunday, December 26, 2010

online portfolio....

setelah lame mewujudkan akaun deviantart
baru smlm aku rajin2 kan mouse utk upload gmbr2 kt situ
aku upload cket2 je..
kot2 nnt sng nk gune sbg online portfolio aku di masa hadapan
so sape nk usha deviantart aku leh klik kt cini 
ini snapshot cket deviantart aku...
byk lg nk kene uploading nnt
 

Friday, December 24, 2010

kelulusan jadi kayu ukur?

dulu2 pernah jadi isu mslh rumah tangga/lif
katenye berpunca dari perbezaan pendapatan suami isteri
gaji isteri besar dari suami menyebabkan mslh umah tangga/lif
bace dalam paper tadi plak masalah tentang perbezaan kelayakan
mcm2 usaha di buat bapa si isteri utk mereka bercerai..
sbb nye si suami cuma berkelulusan STPM dan si isteri ijazah dari Universiti Al-Azhar
lagi... (bace balik paper td..)
ha.. katenye die dan suami kawin lari.. xpenat ke lari2...
lepas kawin still xrestu... ermm.. xmudah juga buat si bapa kan
anak2 adalah pelaburan ibu bapa utk masa depan..
igt murah dan mudah ke nk besar kan anak, anta blaja g mesir?
si lelaki plak senang bwk g berlari2 utk kawin...
tp kalo da suka, kalo da syg, sanggup berlari2 utk kawin
mak ayah pn perlu paham gak, diorg rase serasi..
ade perasaan sayang.. kasi je la kawin
daripada memalukan keluarga g lari2 nk kawin..

tp mak ayah pn xperlu la diskriminasi dalam menerima menantu
mmg la die STPM je... mane taw, minda dan intelek die lg tinggi 
ade je org kelulusan x tinggi, tp matang dan berintelektual
tgk mcm Ramli MS, kelulusan xtinggi mane..
tp die seorang komposer dan pengarah muzik yg berjaya
kalo kite baca sejarah idup Ramli MS, kelulusan die xtinggi mane pn
tp die belajar dari orang, perbaiki diri die sendiri..

ade PhD ke, Master ke, Bachelor ke, diploma ke, sijil ke
tu bkn kayu pengukur sebenar..
tp skrg tu la trend dalam perkahwinan mase skrg..
nk letak wang hantaran bape..
pihak pompuan mesti ckp...
"anak kami ni terpelajar, ade ijazah, kalo boleh tu mahal2 la sket.."
sedangkan kt kampung aku pn ade ijazah cecah rm10,000
kadang2 SPM pn rm10,000
haiya makcik pakcik di luar sana...
kalo nk anak menantu terpelajar..
pesan awal2.. mase meminang tu bwk segala diploma, degree, PMR, SPM
senang nk buat penilaian... bape hantaran, layak ke x...
 kalo anak2 blaja luar negara, lg puluhan ribuan die mtk...
boleh bengkrap nk kawin je..
utang blaja lg, utang kete lg, utang bil api lg, lom campur utang makan nasi campur lg...



Thursday, December 23, 2010

masa cuti saye wat ape...

mase cuti saye xwat ape2 yg drastik
apatah lagi dramatik mahupn saspen...
selain jadi suri rumah menjaga kucing yg ulang alik
pergi ke klinik selang setengah jam..
saye juga turut memotong rumput 
menggunakan jentera yang di sediakan...
mcm karangan darjah 6 pulak.. 

cuti sem kali ni menyaksikan aku amik gmbr owg kawin
uuuu... betul ke? betul la kot, walaupn aku xberminat..
tp atas desakan dan godaan amirul shaifullah
aku turutkan jua... so aku beli flash/speedlight utk keje2 tersebut..
beli yg murah je, aku bkn wat perusahaan amik gmbr secara siyes
aku beli jenama Yong Nuo, model YN465
beli kt plaza pudu...

dan macam biasa gambar2 boleh di tonton di flickr aku
lawatilah flickr aku yg xseberapa tu..
http://www.flickr.com/photos/kucino/ 

Wednesday, December 22, 2010

kentut mengeratkan kasih syg...

baca tajuk je ramai akan kate
"makin mengarut mamat ni..."
tp hakikatnye aku copy ni dari hernie athirah razak
salahkan die kerana membuatkan aku berminat mengenai perkara ini

Jarang sekali kita dengar pompuan kentut kuat kuat terutamanya bila tengah keluar dengan lelaki. 
Mereka sanggup tahan kentut sampai biru biru muka semata mata tak mau kentut depan teman lelaki mereka. Padahal, lelaki sikit pun tak kisah jika pompuan terkentut. Adat la tuh dah nak terkentut. Paling kurang lelaki akan berkata Eh! Makan apa kentut busuk dan kuat sangat nih??? Dan secara otomatik lelaki dan pompuan tadi akan ketawa bersama sama. Ini akan menjadikan hubungan mereka semakin ceria.


Lelaki secara lazimnya terkentut secara tak sengaja. Dan apabila benda ni terjadi, lelaki dengan secara tak malunya akan mengaku depan teman wanitanya bahawa dia terkentut. Dan teman wanita secara spontan akan berkataTak senonoh laâ sambil mengejek manja teman lelakinya itu. Dan lihatlah betapa harmoninya hubungan mereka.


Jika dahulu pompuan asyik menahan kentut ketika bersama teman lelakinya, namun kini pompuan dengan beraninya memberitahu lelaki bahawa dia nak terkentut. Pendek kata, kentut mintak izin. Tengok…bagaimana kentut mendidik pompuan supaya menjadi begitu tertib. Dan hubungan mereka secara tak
langsung akan bertambah baik.


Jika dahulu pompuan berkata perbuatan teman lelakinya yang asyik terkentut sesuatu perbuatan yang tak senonoh, namun kini dia semakin mengaguminya dan semakin menghormatinya ¦kerana itu adalah trademark teman lelakinya. Mana nak jumpa dah lelaki camtu.

 
Akhir sekali, jangan sesekali malu jika anda terkentut ketika anda berkunjung ke rumah dan menemui ahli keluarga pasangan anda. Ini kerana jika anda terkentut, ahli keluarga pasangan anda akan gelakkan anda secara beramai ramai. Secara tak langsung, ini akan mengeratkan hubungan anda bersama bakal bakal ahli keluarga anda.