Tuesday, August 31, 2010

research dan sakit perut

hajat ari ni aku nk wat research..
konon kot2 ade bomba wat pameran mase sambutan kemerdekaan
skali xde da.. pose nye pasal, wat sederhana je
last2 cuci mate tgk awek lim kok wing je kt sane..

tp mase on the way nk g bukit jalil, aku leh la nk uuk..
gara2 sup bawang hangit resipi spark
rase nk uuk melanda kt masjid jamek
tp pas2 ilang, tp aku tewas dgn desakan usus aku di sungai besi
mmg hampeh tandas STAR LRT ni
da la kunci, nasib bek aku xuuk blkg tiang tren..
da bukak toilet, leh plak tandas rosak.. gampengs... keciwa aku
tepaksa pakai tandas pompuan.. darurat la bro...
last2 g bukit jalil pn xdpt ape... 
lepak2 pasang lense mahal milik abg zam beskal jep...
alang2 da kuar, aku g gak la wat research
cari2 brg kt kedai outdoor..
oleh sbb kedai yg aku jumpe td cuti.. 
besok je la aku g kedai 2..
hari ni sogo di banjiri mereka yg merdeka utk shopping raye
sungguh ramai mereka hari ni..
aku tumpang2 nyelit je...


Tuesday, August 24, 2010

bertudung kerana menghormati bulan puasa atau menghormati agama?

dah 15 hari puasa..
aku masih lg puasa...
aku x mcm fad, siap tersasul ngaku balik umah mkn tgh hari..
hahahaha.... (^_^)
dalam 15 hari puasa ni, awek dpn umah seronok wat projek kt tangga
mengidam main bunga api dan kissing2 dkt pintu gril...
dalam 15 hari puasa ni gak la ramai kt laman web sosial menukar gmbr bertudung
hormat bulan puasa katenye...
hormat bulan puasa ke hormat agama islam?
teringat zul menong penah ckp
"dalam buku peraturan dan etika ni cakap, pelajar perempuan harus bertudung, harus xsemestinya wajib... tp dalam agama kate bertudung itu......? WAJIB... so korang nk ikut buku ke ikut agama?"

Saturday, August 14, 2010

pencemaran bau najis kuceng....

sungguh selambe katak kuceng berak kt tangga rumah
selamba lagi orang yg memijak najis kuceng sehingga kebauan satu rumah
mmg xprihatin lgsg...