Saturday, March 20, 2010

jalan jalan aku mencuci mata....

mengikut perancangan pada hari jumaat..
aku, mulu dan an nk g cuci mata...
lalu pergerakan bermula tepat jam 10.40 dari kampung baru..
destinasi utama.. "Times Square"
kami merayau.. dan terus merayau.. dan merayau lagi...
memerhati setiap langkah orang..
memerhati setiap tingkah laku orang...
memerhati pakaian orang...
konklusi bg pemerhatian hari ni....
1. Jika ade kapel berjalan dan ditemani beberapa rakan si awek.. kompem 2 budak skolah...
2. Budak skolah skrg pakai poyo nk mampus... choke dgn spike? mcm anjing terlepas...
3. Awek tudung biru baju itam tu mmg cun....
4. Legging xseswai pakai utk jalan2.... sbb nmpk suar kecik... 
5. Pakai suar merah, mmg mcm bapuk....
6. Lelaki suke tgk cheerleading.. yeah yeah... tok mulu suke...
7. Jangan malu2 mtk main game... hahahaha

Wednesday, March 17, 2010

sape ckp kecik xkuat makan


sape ckp bdn kecik xkuat makan
imah masuk acara jalan2 cari makan, mak pelahap
menang lak 2 no 1..
hahaha

Monday, March 15, 2010

kenduri kahwin....

kredit to nazeera and sukri for the photo..

Kenduri kahwin dianjurkan adalah untuk mewar-warkan kepada orang ramai bahawa seseorang itu telah bernikah. Hal ini bertujuan mengelakkan buruk sangka dan umpatan jika orang disekeliling tidak tahu.Di dalam sebuah Hadis Nabi

S.A.W telah menyuruh kita mewar-warkan pernikahan yang telah berlangsung, Berdasarkan beberapa hadis nabi S.A.W dapatlah disimpulkan bahawa mewar-warkan pernikahan itu terjadi dengan tiga cara :

1) Kenduri : iaitu menjemput orang ramai makan makanan yang telah dimasak dan digulaikan. Sebaik-baik kenduri adalah denga daging kambing. Sesungguhnya Nabi S.A.W mengadakan kenduri dengan tepung dan tamar ketika bernikah dengan Sofiyyah R.A. Begitu juga ketika bernikah dengan Zainab binti Jahsi R.A, Baginda mengadakan kenduri dengan daging kambing. Dalam peristiwa yang lain, seorang sahabat memberitahu Nabi bahawa dia telah bernikah, lalu Nabi pun menyuruhnya mengadakan kenduri walaupun hanya dengan seekor kambing.

2) Nyanyian : Disunatkan bernyanyi di dalam majlis kenduri…tetapi lagu yang bagaimana? Lagu yang dibenarkan adalah seperti dalam bentuk syair atau senikata yang tidak ada unsur lucah dan kurang sopan. Lagu itu pula tidak boleh dinyanyikan oleh artis-artis yang profesionnya atau kerja utamanya ialah menyanyikan lagu lagu yang tak sepatutnya seperti lagu lucah di tempat-tempat lain. Begitu juga lagu yang dinyanyikan itu tidak boleh beriringan dengan alatan muzik yang diharamkan seperti gitar dan biola. Sebaliknya alatan yang dibolehkan adalah seperti tamborin.

3)Tamborin :Dengan memukul tamborin akan menarik perhatian orang lalu dengan sendirinya berita pernikahan seseorang itu akan tersebar. Nabi S.A.W telah mengizinkan kita memukul tamborin pada hari perkahwinan dan hari raya.


delete mendelete

kredit tu ahmad sukrin norhan and nazeera roslee utk gmbr ni...

sabtu lepas kawan aku kawin..
perkawinan yang diselubungi provokasi
kisah bermula apabila cik aina membuat status utk g wedding ct
aku yg xtawu cite bertanye, yeke die nk kawin
aina berkate, ko xtawu ke?
lalu aku bertanye kepada ama
ama pn berkate... yeke? bkn la...
persoalan terjawab apabila ct mengaku dan mengatakan
majlis khawin aku limited edition je
sape ade kad je leh masuk
mcm naik bas la plak kene bagi tiket...
kisah itu tamat di situ...
namun kisah berkenaan bersambung semula
apabila ct mendelete semua rakan2 yg tidak menerima
jemputan ke majlis kawin die...
mengamuklah rakan2 di facebook kerna ketidakpuasan hati
seperti kata kata hikmat ku..
nape xtutup je akaun facebook, wat penat je klik sorang2, mouse pn xrosak..

Sunday, March 14, 2010

B I O L

BIOL
sikit2 biol.. 2 la ayat dak IDE
abis semua orang dpt BIOL...
tp seronok gak ble kite menyalahgunakan ayat itu..
B.I.O.L
Best In Our Life...
xla kasar sgt rasenye...
pasukan IDE yang BIOL... yg kaler ijau je, kaler len 2 menumpang kasih

i supposed to lie..

smlm hari yg sangat seswai utk bergumbira...
datang dgn harapan memuaskan hati sendiri
berseronok dgn gembiranye di tgh padang KSS
ade org kate PDE power, ade org kate EBM best..
mmg power dan best pn...
tp segala keriangan dan kesakitan siang semalam dikaburi dgn
permasalahan yg melanda malam td...
mungkin patut mlm td aku menipu tentang itu
aku juz nak kejujuran dalam perhubungan je pn
kadang2 dalam perhubungan pn kite kene menipu kot..
sampai mase ngarut kt blog ni pn aku dok pk lg
berat ke salah aku smlm....

Wednesday, March 10, 2010

xdek keje... main2 jap

td bace post kt wall tyra..
die kte sab kate f-book=facebook + fb
tibe dtg bengong aku g wat equatation utk ape sab ckp
maka ini jalan penyelesaian kepada masalah mereka

f-book=facebook + fb
f-book-facebook=fb
fb=ace

f-book=facebook + (ace)
f-book-(ace)=facebook
f-(-ace)book=facebook
face book=facebook

kesimpulannye, semua same.. hahahaha

Tuesday, March 9, 2010

perasaan pakcik je 2....

Salah sebuah sekolah menengah dari Kemaman membuat rombongan sambil belajar ke Putrajaya. Di dalam perjalanan tersebut berlakulah satu insiden apabila salah seorang dari murid-murid yang mengikuti rombongan itu terasa terlalu sakit perut hendak buang air besar. Mahu tidak mahu terpaksalah murid tadi memberi tahu pemandu bas tersebut supaya berhenti agar dapat dia melepaskan hajatnya itu..

“Pak Cik boleh tolong berhenti tak kerana saya tak tahan nak buang air besar ni... “ pinta murid itu terketar-ketar sambil menggosok-gosok perutnya. Nak buang air besar.....?
Hishhh!!! perasaan awak sahaja tu!! sahut pemandu itu selamba. Sebenarnya pemandu tu malas nak berhenti dan memang sudah menjadi tabiat dia susah untuk bersimpati pada orang lain.
“Betul Pak Cik..., saya memang betul-betul sakit perut ni” rayu murid itu.Tak ada apa-apanya, itu semua hanyalah perasaan awak sahaja, percayalah kata Pak Cik balas pemandu itu tersengeh-sengeh lantas menepuk-nepuk bahu murid itu. Tolonglah Pak Cik..... rayu murid itu terus.

Beginilah..., awak duduklah belakang kerusi Pak Cik ni sebentar dan nanti awak tidak akan terasa lagi hendak buang air tu.....Dengan muka yang berkerut-kerut terpaksalah murid itu menurut kata pemandu tadi.

Pemandu itu pun meneruskan perjalanan. Dalam lima minit kemudian pemandu tadi tiba-tiba terhidu sesuatu yang tidak menyenangkan. Makin lama semakin kuat baunya. Lantas pemandu tadi berpaling ke belakang dan bertanya murid tadi. Eh..., awak berak ke? Busuknya...???" Murid itu pula dengan selamba menjawab. Hisshhh..., Mana ada. Itu perasaan Pak Cik saja.., saya tak bau apa-apa pun....!!!

Sunday, March 7, 2010

aku bukan bangla

aku agak bengang hari ni...
mase ngah wat mockup...
spark bersuara...
die gtaw housmate aku serabut tgk suar aku besepah kt luar
pas2 tmpt aku wat drawing besepah...
dan ayat akhir menjadi kan aku murka...
die kate ko ngan tok mulu idup mcm bangla...
vavi tol la...
aku leh terima okeh nk sound aku nyepah..
tp nape ibaratkan lifestyle aku cam bangla?
macam aku ni buruk sgt ke??
die punye nasi basi aku xpnh bising pn
aku panas hati tol la...
korang xcaye die simpan nasi basi?
ni tgk ni nasi basi die....



Saturday, March 6, 2010

kenapa mereka upload?

aku kadang2 suke gak observe orang dlm myspace, tagged mahupn friendster..
ape yg menarik minat aku ialah ramai suke upload pic ngan BF/GF
gmbr nk romantik jew... tp bile da clash... mule la bising2 dkt shutout nak delete la ape la
ngarut je la korang2 ni

Thursday, March 4, 2010

lalalala.. tajuk pew nk bagi xtawu...

hari ni penantian loan yg penuh menyeksakan berakhir
muahahaha.... lambat gile masuk..
rumput depan umah pn da tinggal sepinggan je dah
kalo bis xleh nk makan dah...
so bile da dapat wit, terasa nk makan nasik lemak lori
malam td aku lepak kt lori 2, sambil usha awek chumel...
tibe2 ade bunyi gedegang... upenye ade org jatuh moto...
tok mulu tanye.. nak g tgk x??
aku berkata... nk g tgk pn bayor le dulu...
tp kesudahannya kami xg tgk pn... muahahaha....
akak yg g tgk 2 semangat cite, kate kepala pakcik 2 putus.. eh bukan.. luke...
nampaknye kene pakai helmet yg disahkan halal oleh SIRIM la..
bwk moto kene hati2 sket, nnt tegolek...
nk safe lg, tgk mcm housemate aku yg jakun niey.....