Friday, January 29, 2010

air mineral, paku due inci dan aku

hari ni xde byk yang berlaku..
juz satu due perkara..
yg besh sket, hari ni elaun masuk...
hepi hepi hepi...
mase balik dari smyg jumaat, aku jumpe alia
lalu aku paw die blanje air...
die bukak beg die, die bg aku air mineral..
chait.. sedekah air mineral je
lepas 2 aku juz masuk kelas studio..
hari ni hujan, so ramai la xdpt datang kelas
inilah air mineral yang disedekahkan

mase balik aku terasa angin moto kureng
da due kali angin low..
nasib bek isi angin xpyh byr mcm isi minyak
balik umah je singgah kt kedai motor..
die cek tayar aku, ambik ko ha...
2 inci punye paku cucuk tayar aku
ni mesti kene kt federal nye
penjaja tiub tayar 2 tabur paku...
what the fish....



Thursday, January 28, 2010

jangan gaduh ngan bini dalam kereta

dalam kelajuan sepoi2 bahasa
aku menunggang skuter nouvo ku...
baru nk sampai kt trafic light dpn masjid kg baru
tbe2 pintu kereta dpn aku 2 terbukak
sambil makcik dlm kete 2 menjerit
"aku turun sini kang!!"
aloh la.. gaduh pulok makcik 2 ngan laki die
nasib bek aku slow
kalo x ade pintu proton iswara tercabut....
hampeh nye makcik...

Sunday, January 10, 2010

xsuke cara mereka....

team unstoppable...
amende 2? mule2 aku pn xtaw...
hahaha...
so aku pn bukak la tenet search...
tp jumpe web www.wangcyber.com
diorg membincangkan sal team unstoppable ni...
dari forum diorg, diorg kate unstoppable ni uptrend...
ape plak uptrend 2? aku cari lagi
pencarian aku membawa aku ke web ni
aku pn sekadar baca je la...
die kate nk jadi ahli kene daftar, beli dan jual produk
pas2 kenalkan sistem 2 kat dua org, pas2 ulang semula langkah2 td
mungkin ni org kate MLM kot?
ntah aku pn xtaw...
tp dari ape aku bace kt forum mule2 aku bg td
diorg dakwa team unstoppable ni uptrend
so aku skadar bace je forum diorg
mcm2 diorg kongsi, pengalaman deal ngan org team 2 la
so aku pn tertarik utk dpt kan penjelasan dari sudut agama
aku pn masuk link web ni www.zaharuddin.net
so aku pn meneruskan pembacaan aku..
tp ape yg aku setuju ngan org dlm forum 2 ble diorg kutuk
style promosi geng2 ni.. ade yg memperlekeh kan org kerja..
hurrmm aku pn xbape suke gak, bapak aku susah2 keje
bagi mak n aku makan, bagi aku wit sambung blaja..
xkn nk hina usaha org keje lak kan?
kt cini ade gmbr yg diorg memerli org susah2 keje
so bace and paham2 la sendiri
secara peribadi, aku xsuke org macam ni..

Saturday, January 9, 2010

Burung Gatal... (pinjam dkt lawakgylerz)

Ada seekor burung kakak tua yang sangat cerdik dan mempunyai pandangan mata yang sangat tajam sehingga boleh menembusi apa-apa halangan yang menutup matanya (Transparent le tu). Setiap pagi burung ini akan bertenggek di dalam sangkarnya yang tergantung di tingkap. Rumah tuan punye burung ni terletak di antara hentian bas dan sebuah rumah sewa

Setiap pagi ada 3 orang gadis melintas di hadapan rumah tuan punye burung ni balik dari kilang ke rumah sewa, oleh itu hari-hari lah burung ni perhati 3 orang gadis yang bertutup litup tuh ke hulu ke hilir...ke hulu, ke hilir..

Setiap hari burung ni tengok gadis-gadis tu atas bawah, atas bawah..Bila dia boring dia menyanyi-nyanyi. Tak pun, dia akan baca skrip cerita sembilu 2..lama-lama makin boring pulak..so dia ternampak le gadis-gadis tu berderet jalan slow-slow nak pergi ke hentian bas.

Burung ni pun kuyu-kuyukan mata dia..then tonyoh tonyoh sikit mata dia..dah tu dia kibas-kibas kan kepak dia..pas tu dia jerit kuat-kuat..

"BELANG!! PUTIH!! BIRU!!!"

Gadis-gadis tadi sama-sama menoleh ke arah burung tu dan pandang ke depan semula. Mereka jalan cepat-cepat. Sampai di kilang mereka cuma saling pandang memandang.

Keesokan harinya gadis-gadis tu pun macam biasa lalu depan burung tu lagi. Bila balik ke rumah sewa, burung tu buat dek je...bila time mereka ni nak ke kilang, burung tu jerit lagi..

"PUTIH!!! BUNGA-BUNGA!!! PINK!!!"

Gadis-gadis tu terkejut beruk dan berjalan cepat-cepat lagi. Sampai di kilang depa pun tanya sesama depa.
Gadis pertama bercakap "camna burung kakak tua tu tau warna sepender yang kita pakai?"
Gadis kedua menjawab "Tak tau pulak..ahli sihir ke apa ntah....." .
Gadis ketiga mencelah "Alah..kebetulan je agaknyer..tak pe, kita tengok besok pulak camana.."

Keesokan hari nya macam biasa..pagi-pagi gadis-gadis tu lalu depan rumah burung tu. Burung tengah bersenam memusing-musingkan kepaknya 360 darjah.."Iyah! iyah! lapan lapan lagi..satu..dua.." dan seterusnya.

Bila time gadis-gadis ni nak ke kilang, lalu lagi depan burung..Burung pun tengok..dia jerit lagi..

KELABU!! HIJAU!! PURPLE!!"

Gadis-gadis berlari-lari anak tanpa menoleh ke kiri dan ke kanan. Setiba di kilang mereka berbicara lagi...
Gadis pertama "Memang betul apa yang burung tu cakap..heh, apa nak buat hah?".
Gadis kedua "Kita mesti buat something untuk uji burung tu...".
Gadis ketiga.."Aku tau..apa kata esok kita semua pakai color hitam".
"Okey...Set!" balas depa.......

Keesokan harinya..sama juga..bila time ke kilang, burung tu jerit lagi...

HITAM!!HITAM! !!HITAM!! !!"

Gadis-gadis tu berlari anak lagi..di kilang mereka berbincang..
Gadis pertama "Nampaknya burung tu mempunyai pandangan mata yang transparent.." .
Gadis kedua "Atau pun dia cuma boleh kenal warna..".
Gadis ketiga..."Betul tu, mungkin dia dah di latih untuk meneka warna, tapi tidak dilatih untuk meneka bentuk. Kengkawan, apa kata esok kita jangan pakai sepender langsung."
"Orait!! Set!!" depa jawab.

Keesokan hari nya, lagi sekali macam biasa. Di waktu pagi burung buat dek je.... bila time gadis-gadis tu nak ke sekolah, burung tu tengok, ditenungnye lama-lama. Gadis-gadis tu mula tersenyum dan jalan slow-slow sambil toleh-toleh kat burung tu. Burung tu tengok lagi. Dia naik-naikkan mata macam Ziana Zain gitu, dah tu pusing belakang..dia tengok lagi dengan cara menonggeng. Dah tu dia pandang ke depan balik. Dia garu-garu kepala..dah tu usap-usap dagu..dia cekak pinggang..dah tu burung tu pegang dagu lagi..pastu dia senyum..dia jerit lagi kuat kali ni...

"LURUS!!! LURUS!! KERINTING!!!!!!!!!!!!"

Gadis-gadis ni terus lari sampai tak cukup tanah gamak nyer.....

Thursday, January 7, 2010

sem baru nk start dah!!!

saje je nk post gak sket2
xdek idea sgt..
hari ni pn dok membuang masa je
layan facebook...
komen2 ngan ain and cikgu dayah
pas2 gtaw coolant tu busuk
hahahaha....
jadual pn da kuar...
gosip terbaru umah sewa aku, daus da kuar
wajdi pn katenye kuar
dok berenam je la umah ni jwbnye...
kene cari org lg ni...
jadual sem ni menunjukkan taburan ke tidakpadatan
kecuali hari jumaat
kene jumpe sir hisham dari pagi sampai malam...
mesti die bosan tgk aku...
xpe lah, die gak yg nk mik kelas 2 kan..
hahaha... ni sj nk tayang jadual aku kt blog..
sje suke...


Monday, January 4, 2010

bos garang

Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit firstday dia kat kompani tu. So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot. Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

"Yg berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan. "Bape gaji awak?" dia bertanya dgn nada yg agak keras "Dalam RM800" pekerja tu menjawap

Bos tu menjawap, "Nah amik ni Rm800,BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN" Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek. Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham, sape malas, sure kene pecat! Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas.Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,"Mamat tadi tu kerja department mana?"

Jawap si pekerja,"Owh, dia tu dtg anto pizza, tak keje sini pun".

alasan sembahyang nk balik awal

Kalu Pasal Sembahyang, Boleh Pulang Awal.....!
Seorang boss entah macam mana mood dia memang baik sungguh pada hari
nie..Sesiapa yang nak minta balik lima jam lebih awal hari nie dia kasi
tapi alasannya mestilah munasabah. Haaaa!!alasannya mestilah pasal
sembahyang ajer! Tau-tau macam tu ader 4 orang pekerja bawahan datang
mintak balik awal..

Pekerja 1 : A'kum Boss, bulih saya pulang? Saya balik nak sembahyang kat
rumah boss, leh tak?
Boss : Tak boleh!!!Kat sini kan ader surau, sembahyang jemaah lagi, lagi
banyak pahalanya..!

Pekerja 2 : Saya bulih balik awai kut Boss?
Bosss : Hang apa pasai:
Pekerja 2 : Saya nak balik tengok anak saya sembahyang zohor ker tak?
Ntah-ntah dia ponteng?
Boss : Tak boleh balik, hang telefon saja bini hang suruh dia tengok!


Pekerja 3: A'kum Boss!
Boss: Ha? pasal pulak ni?Nak balik awal gak ker?
Pekerja 3 : Errrrr!!Yer boss, boss baik!!he..heee!
Boss: Alasan apa lak ngko nie?
Pekerja 3 : Saya nak balik sembahyang orang mati.. Ada orang kampung saya
ninggal pagi tadi, nak sembahyang jenazah...!Boleh kut boss yer pulang
awal?
Boss : Tak bolehhh!!!Itu fardzu kifayah jer!Orang kampung lain yang
ramai tu boleh sembahyangkan. Doa kat sini pun boleh!!Dah!Pergi buat
kerja..


Pekerja 4: A'kum Boss! Saya nak balik awal boleh tak ari nie?
Boss : Naper?
Pekerja 4 : Isteri saya telefon, dia kater dia dah boleh sembahyang!
Boss: Yer ker? Ha! Kalu gitu awak baliklah...Kesian awak dah seminggu
nunggu!!!
Pekerja 4 : Ima Acih Boss!!!Heee..hee

telur punye pasal....

Busuk punyer kentut...

Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja,
tiba-tiba kereta aku rosak.. akupun telefon bini
aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak.
Sebab lapar akupun singgah
satu kedai makan tu...
ada telur rebus lah.. akupun makan nasi dengan telur
rebus..

lepas tu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah.
Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus
untuk makan sambil berjalan balik
nanti.
Tiba je kat rumah aku rasa amatlah
kenyang..
maklumlah balas dendam sebab lama tak
pekena telur rebus. Sebelum aku masuk kerumah,
isteri aku tiba-tiba cakap dia ada 'surprise' untuk
aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain
hitam yan g diikat kemas
dibelakang kepalaku. Dan
dipimpinnya aku sampai ke meja makan

Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan
cuba
buka ikatan yan g menutup mataku.Aku nak pergi toilet
sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan
'surprise' isteriku ini. Aku pun tahan ler... Tetiba
telefon berbunyi, isteriku pergi mengangkatnya.
Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan
sekian
lama.. Fuuuuhhh lega rasanya... bau boleh tahan... maklumler
berapa
biji telur tah aku bedal tadi...

Alamak.. ada lagi satu
la.. aku pun angkat sebelah
punggung dan lepaskan satu das lagi.. bunyinya PROOOTTT!! .. fuh
bau
jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau dia... aku kipas
pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia... adalah macam
bau
telur tembelang sikit.. Tetiba aku dengar bunyi telefon
berdering
lagi... hai lamanya tunggu isteri
aku ni, aku
tak sabar lagi ni nak tahu surprise dia ni.

Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power
punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu..lepastu aku
bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu...
PRRROOOOOTTT!!!!... fuhh lega... bergegar sikit
meja makan dibuatnya... pehhhhh tak tahan aku
bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. aku rasa
bau
dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati
bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut
'ahhhh.... lega...'.
Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang..
Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab
lambat.. lalu dia kata 'SURPRISE!!HAPPY BIRTHDAY!!'
dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday
aku hari ni le... camne boleh lupa ni..Aku buka le kain
penutup mata aku.. mulutku terus melopong...
ALAMAK!!!

Benda pertama aku lihat.. muka merah padam pak mertua
aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk

keliling meja makan. Bos aku
dengan jiran sebelah rumah
rumah aku pun ada!!. ? jadi aku pun nak kaber malu,
aku tanya la kat pak mertua aku. 'dah lama ke pak
sampai?'.Dan pak mertua aku pun jawab.'
Dah lama. Sebelum kentut pertama lagi!!'.:

haruan makan anak

Seorang bapak memanggil anak gadisnya masuk kedalam bilik. Dialog dia lebih kurang macam ni la...

Bapak : Bedah, mai sini sat. Bapak nak tunjuk sesuatu ni.

Bedah : Ya bapak, ada apa?

Bapak : Mai masuk dalam bilik pastu tolong tutup semua tirai tingkap.

Bedah : Apa???!!! (isk? bapak aku ni? lain macam jerr)

Bapak : Dengar tak bapak kata.....

Bedah : Ya bapak, Bedah dengar... cuma Bedah tak percaya apa yang bapak kata ni.

Bapak : Betulll. Bapak suruh hang masuk dalam bilik pastu tutup semua tingkap.

Bedah pun dalam ragu-ragu tu, dia ikut jugak la apa yang bapak dia suruh. Sambil tu dok pikir gak laa... apa la bapak dia nak buat, dah la kat rumah.

Bapak : Okeh... mai duduk sebelah bapak. Heh? heh...

Bedah : Eh!!! bapak, Bedah kena keluar dari bilik ni. Sat lagi mak balik...abis aaaa.

Bapak : Tak payah risau... mai duduk sini cepat!!!! Jangan bagi bapak berkasar.

Bedah pun terpaksa la duduk jugak... hati dia takleh cakap laa... berdebar giler ahhh. Dalam kepala dok terbayang jadi apa la nanti kat dia.

Bapak : Cantikkk!!! Yiihaaa. Astalavista bebeh. Okeh, mai masuk dalam selimut bapak plak.

Bedah : Apa???!!!

Bapak : Masuk la cepat!!! Dok cakap banyak pulak. Bapak ikat mulut tu karang aaa.

Bedah : Bapak...Bedah takut laaa. (nak nangis)

Bapak : Bedah, tengok ni

Bedah tak sanggup nak tengok... dia pejamkan mata. Dia tahu, bapak dia dok buang tebiat. Bapak dia dah gila. Kiranya, bapak dia tunjuk tu konon-konon nak intro dulu ler tu. Tapi dalam hati, Bedah teringin gak la nak tengok. Dia pun bukak la mata sikit.

Bapak : Cantik tak jam G-Shock baru bapak ni. Dia ader cahaya bila gelap. Mahal nih!!! Dah, pegi keluar.

caj perkhidmatan

Seorang lelaki membawa kekasihnya pergi berjalan-jalan jauh dari bandar dan tiba-tiba lelaki itu memberhentikan kereta nya disuatu tempat yang sunyi...

Lelaki itu memandang kekasihnya dengan pandangan yang mengoda...Tiba-tiba kekasihnya bersuara. Sayang, sebenarnya I sepatutnya bagitau u awal2..I sebenarnya pelacur..so kalau u nak...u kene bayar..sekali RM50..

Lelaki itu merenung kekasih nya yang seksi itu..lalu tanpa bicara menghulurkan RM50 kepada kekasihnya itu..Lalu mereka pun melakukannya...

Setelah selesai...Lelaki tersebut hanya menghisap rokok dan merenung ke luar tingkap kereta..Setelah beberapa ketika..Kekasihnya bersuara Sayang...takkan kita nak lepak sini je..jom la kita balik ke bandar....Lalu lelaki itu pun menjawab..Sebenarnya dah lama I nak gtau u awal2 yang I ni driver teksi...kalau u nak balik..u kena bayar i RM60....

cara2 nk hack mesin pam minyak...

Ni petua yang baru aku dapat dari petugas stesen minyak petronas selayang.... masa2 tengah gawat dengan harga minyak naik melambung ni tentu korang nak isi minyak dengan harga yang dulu atau lagi murah dari dulu aku dengan supervisor minyak ni agak rapat la, so dia rasa aku org yang agak sesuai kot utk dia berikan tips mcm mana nak turunkan harga 1.80 sen kat pam minyak jadi 1.00 or suka ati korang la nak letak berapa sen... mula2 mmg aku tak percaya... tapi......

1. korang kena gi kaunter pam tu cakap nak isi penuh bagi le berapa pun... dengan mengatakan isi penuh jer korang boleh setting balik harga kat pam korang pilih tu... tak kira la pam 1 ke, pam 2 ker jgn pam angin atau NGV
sudah la...
2. korang gi balik kat pam korang tu, dan jgn angkat nozel lagi.
3. kat pam tu kan ada dua punat2 utk nomor (bukan utk credit card tau) yang bawah pada screen liter tu... kira mcm nak isi manual nyer harga la
4. korang tekan 'clear' - utk resetkan harga yang kaunter minyak tu set tadi
5. then korang tekan enter - 3x
6. then korang tekan '0' , '0', '1', '0', '0' (1.00 sen seliter) atau korang tekan la berapa pun korang suka
7. pastu korang tekan enter - 3x sekali lagi
8. tekan butang clear - 2x
9. then korang tekan berapa puluh korang nak isi
10. tekan enter lepas dah masukkan nilai isian pastu... supervisor petrol pam akan jumpa korang

"woi apa ko buat ni... main tekan-tekan ni... xde keje lain ker...!!!!" so korang dengan muka selamba isi jer minyak dengan harga baru kerajaan RM 1.80 seliter...

alat pengesan bohong

Samad adalah seorang profesor terulung, dia berhasil mencipta robot yang boleh mengesan pembohongan, dia membuat robot itu sehinggakan ketika mendengar pembohongan, robot tersebut akan terus menampar si pembohong itu...

Samad dengan bangganya membawa robot itu ke ruang tamu dan menunggu anak lelakinya pulang. Tapi anaknya tidak kunjung pulang. Sehingga pagi barulah anaknya pulang.

"Kamu dari mana?" tanya Samad.
"Ada pelajaran tambahan ayah", jawab anaknya.
*PLANG* Robot tersebut menampar anaknya.

"Nak, ini adalah robot ciptaan ayah, dia akan menampar sesiapa yang berbohong! Sekarang katakan dengan jujur, kenapa kamu pulang lewat??!
"Maaf ayah... saya baru habis memonton movie di rumah kawan...".
"Cerita apa?
"Cerita Papadom ayah".
*PLANG*
"Katakan dengan jujur cerita apa?!"
"Maaf ayah... saya tengok cerita lucah".

Mendengarkan itu marahlah Samad.
"Kamu nie... kecil-kecil dah nakal... kamu nak jadi apa bila besar nanti?! Malukan ayah saja perbuatan kamu nie. Masa ayah kecil dulu , ayah tak pernah pun buat macam nie.

*PLANG* Samad ditampar oleh robotnya.
Suasana hening untuk beberapa ketika...

Isteri Samad kemudian masuk ke ruang tamu dan langsung berkata... "Huh, sama saja kelakuannya, ke mana akan tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Bagaimana pun sememangnya dia anak awak..."

*PLANG*
Robot menampar isteri Samad sebelum isterinya sempat menyelesaikan kata-katanya...
dan semua terdiam...