Friday, December 31, 2010

roti telur dan roti nan...

sambutan malam tahun baru tahun ni kt mane?
aku sambut kt restoran mamak ali maju..
hahaha.. kt mamak pn boleh...
sambil2 pekena roti canai ngan roti nan..
mase turun nk g lepak, awek dpn umah nk g clubbing..
oww yeaahh! seksi abis awek dpn umah gua..
gatai seketika melihat beliau pakai xcukup kain
walaupn sekeping, da pompuan seksi, tgk jugak...
hahaha nakal nye saye...
so malam ni lepak ngan spark je..
tok mulu da mati di tempat kejadian.. isk isk isk...
so.. slmt tahun baru kepada u alls...
*mate da miskol2 suruh tdo*

Thursday, December 30, 2010

last day of 2010....

oleh sbb hari ni last hari utk 2010
aku nk post jugak satu post..
hahaha xmo ketinggalan..
2010.. ape aku achieve tahun ni?
ntah.. aku xrase aku achieve ape2 yg drastik
dalam 2010 ni byk corat coret di malaysia
mcm kes sosilawati, tunjuk perasaan dalam parlimen
xketinggalan, kemuncak 2010, kemenangan team malaysia dalam AFF suzuki cup
bukan aku ketinggalan sal AFF suzuki cup ni
aku juz xnk bercerita mende same ngan owg lain..
semua dok sebut sal bola
sebut sal khairul fahmi kacak gile
marcus kene laser ngan atromen dan lain2..
2010 menyaksikan jugak amirul g ausie..
aku gak kehilangan due orang pakcik n seorang makcik sepanjang 2010
makcu aku plak dpt baby baru...
byk pro n cons dalam 2010...
ape lg nk ngarut eh... hihihi..
azam 2011? aku xpnh pasang azam, sbbnye xpnh tercapai pn
tp kali ni nk pasang la satu, nk dpt keje lepas abis blaja nnt (^_^)
ne taw leh kawin ke ape ke nnt.. 
sungguh gatal statement itu.. wahahaha...
marah mak aku kalo die bace.. (^_^)
gambar ni aku amik mase jd wedding photgrapher


2010 pn menyaksikan cik amalina da kerja..
aku? blaja xabis lg.. hihihi.. (^_^)
 jeles kt cik amalina dpt keje
aku hantar die g interview tu taw.. tu dpt keje 2.. hihihi.. 
tu yg aku pasang niat nk dpt keje gak tahun depan.. 
kalo xdpt keje gak?
aku sambung masters..
hahaha.. tambah utang ngan ptptn lg
sumber pendapatan utama selama 3 semester kt polisas

so kepada sape2 baca post ni 
Happy New Year dari saya Suhaimi Shahrin
selamat menempuh tahun baru...

gmbr mengarut paling latest.. hahaha (^_^)

Monday, December 27, 2010

vray rendering

setelah menghabiskan 24 jam utk tgk tutorials
akhirnye aku paham jugak konsep vray utk rhino ni..
vray utk rhino ngan vray utk 3dmax ni berbeza
vray utk 3dmax lebih berat, lebih lame, lebih details..
compare ngan vray utk rhino ni
vray ni di perkenalkan kepada aku oleh fad
die satu2nye owg reti gune rhino dalam kelas
aku? aku haram jadah xreti software ni...
aku prefer gune alias, autocadd atau solidworks 
tp yg aku minat 2, sbb ability utk merender oleh vray ni 
aku agak teruja bile eksperimentasi aku berjaya
tanpa tangguh2 aku upload dkt deviantart aku mlm td..
ni snapshot mcm mane keadaan vray ngah render 


ni sorang lagi mamat pandai vray, tp utk 3dmax
3dmax punye lagi dasat, leh meruntun jiwa kalo tgk
name die jameel, aku xpnh jumpe die, juz borak2 dlm ym
mmg kaki vray gak.. 
tp vray utk 3dmax ni berat sgt
laptop aku pn xmampu nak render utk 3dmax
agak mengecewakan... da la lame nk tunggu siap render kalo kt 3dmax
ni contoh2 keje die yg aku simpan wat rujukan..



yg ni aku wat sendirik.. 
aku letak 3.. aku gune sketchup, rhino ngan 3dmax..
eksperimentasi, aku lom sampai level jameel kamil ni lg...





Sunday, December 26, 2010

online portfolio....

setelah lame mewujudkan akaun deviantart
baru smlm aku rajin2 kan mouse utk upload gmbr2 kt situ
aku upload cket2 je..
kot2 nnt sng nk gune sbg online portfolio aku di masa hadapan
so sape nk usha deviantart aku leh klik kt cini 
ini snapshot cket deviantart aku...
byk lg nk kene uploading nnt
 

Friday, December 24, 2010

kelulusan jadi kayu ukur?

dulu2 pernah jadi isu mslh rumah tangga/lif
katenye berpunca dari perbezaan pendapatan suami isteri
gaji isteri besar dari suami menyebabkan mslh umah tangga/lif
bace dalam paper tadi plak masalah tentang perbezaan kelayakan
mcm2 usaha di buat bapa si isteri utk mereka bercerai..
sbb nye si suami cuma berkelulusan STPM dan si isteri ijazah dari Universiti Al-Azhar
lagi... (bace balik paper td..)
ha.. katenye die dan suami kawin lari.. xpenat ke lari2...
lepas kawin still xrestu... ermm.. xmudah juga buat si bapa kan
anak2 adalah pelaburan ibu bapa utk masa depan..
igt murah dan mudah ke nk besar kan anak, anta blaja g mesir?
si lelaki plak senang bwk g berlari2 utk kawin...
tp kalo da suka, kalo da syg, sanggup berlari2 utk kawin
mak ayah pn perlu paham gak, diorg rase serasi..
ade perasaan sayang.. kasi je la kawin
daripada memalukan keluarga g lari2 nk kawin..

tp mak ayah pn xperlu la diskriminasi dalam menerima menantu
mmg la die STPM je... mane taw, minda dan intelek die lg tinggi 
ade je org kelulusan x tinggi, tp matang dan berintelektual
tgk mcm Ramli MS, kelulusan xtinggi mane..
tp die seorang komposer dan pengarah muzik yg berjaya
kalo kite baca sejarah idup Ramli MS, kelulusan die xtinggi mane pn
tp die belajar dari orang, perbaiki diri die sendiri..

ade PhD ke, Master ke, Bachelor ke, diploma ke, sijil ke
tu bkn kayu pengukur sebenar..
tp skrg tu la trend dalam perkahwinan mase skrg..
nk letak wang hantaran bape..
pihak pompuan mesti ckp...
"anak kami ni terpelajar, ade ijazah, kalo boleh tu mahal2 la sket.."
sedangkan kt kampung aku pn ade ijazah cecah rm10,000
kadang2 SPM pn rm10,000
haiya makcik pakcik di luar sana...
kalo nk anak menantu terpelajar..
pesan awal2.. mase meminang tu bwk segala diploma, degree, PMR, SPM
senang nk buat penilaian... bape hantaran, layak ke x...
 kalo anak2 blaja luar negara, lg puluhan ribuan die mtk...
boleh bengkrap nk kawin je..
utang blaja lg, utang kete lg, utang bil api lg, lom campur utang makan nasi campur lg...



Thursday, December 23, 2010

masa cuti saye wat ape...

mase cuti saye xwat ape2 yg drastik
apatah lagi dramatik mahupn saspen...
selain jadi suri rumah menjaga kucing yg ulang alik
pergi ke klinik selang setengah jam..
saye juga turut memotong rumput 
menggunakan jentera yang di sediakan...
mcm karangan darjah 6 pulak.. 

cuti sem kali ni menyaksikan aku amik gmbr owg kawin
uuuu... betul ke? betul la kot, walaupn aku xberminat..
tp atas desakan dan godaan amirul shaifullah
aku turutkan jua... so aku beli flash/speedlight utk keje2 tersebut..
beli yg murah je, aku bkn wat perusahaan amik gmbr secara siyes
aku beli jenama Yong Nuo, model YN465
beli kt plaza pudu...

dan macam biasa gambar2 boleh di tonton di flickr aku
lawatilah flickr aku yg xseberapa tu..
http://www.flickr.com/photos/kucino/ 

Wednesday, December 22, 2010

kentut mengeratkan kasih syg...

baca tajuk je ramai akan kate
"makin mengarut mamat ni..."
tp hakikatnye aku copy ni dari hernie athirah razak
salahkan die kerana membuatkan aku berminat mengenai perkara ini

Jarang sekali kita dengar pompuan kentut kuat kuat terutamanya bila tengah keluar dengan lelaki. 
Mereka sanggup tahan kentut sampai biru biru muka semata mata tak mau kentut depan teman lelaki mereka. Padahal, lelaki sikit pun tak kisah jika pompuan terkentut. Adat la tuh dah nak terkentut. Paling kurang lelaki akan berkata Eh! Makan apa kentut busuk dan kuat sangat nih??? Dan secara otomatik lelaki dan pompuan tadi akan ketawa bersama sama. Ini akan menjadikan hubungan mereka semakin ceria.


Lelaki secara lazimnya terkentut secara tak sengaja. Dan apabila benda ni terjadi, lelaki dengan secara tak malunya akan mengaku depan teman wanitanya bahawa dia terkentut. Dan teman wanita secara spontan akan berkataTak senonoh laâ sambil mengejek manja teman lelakinya itu. Dan lihatlah betapa harmoninya hubungan mereka.


Jika dahulu pompuan asyik menahan kentut ketika bersama teman lelakinya, namun kini pompuan dengan beraninya memberitahu lelaki bahawa dia nak terkentut. Pendek kata, kentut mintak izin. Tengok…bagaimana kentut mendidik pompuan supaya menjadi begitu tertib. Dan hubungan mereka secara tak
langsung akan bertambah baik.


Jika dahulu pompuan berkata perbuatan teman lelakinya yang asyik terkentut sesuatu perbuatan yang tak senonoh, namun kini dia semakin mengaguminya dan semakin menghormatinya ¦kerana itu adalah trademark teman lelakinya. Mana nak jumpa dah lelaki camtu.

 
Akhir sekali, jangan sesekali malu jika anda terkentut ketika anda berkunjung ke rumah dan menemui ahli keluarga pasangan anda. Ini kerana jika anda terkentut, ahli keluarga pasangan anda akan gelakkan anda secara beramai ramai. Secara tak langsung, ini akan mengeratkan hubungan anda bersama bakal bakal ahli keluarga anda.

Friday, November 12, 2010

di sebalik tudung ada rantai salib?

ermm.. mase baru balik mkn
safwan tunjuk kt aku gmbr awek ni
die ckp rantai 2 bentuk salib...
wooohh betulkah?
aku nmpk mcm salib
korang nmpk mcm ape? saje nk kongsi2...

ni gmbr bertudung 


ni di sebalik tudung


 dari pandangan mata aku ni
rantai 2 berbentuk salib
mgkn beliau xperasan rantai 2 berbentuk salib
Wallahualam...

*juz for an update, kwn kepada kwn aku (kwn aku ade kwn kristian)
die ckp rantai ni same ngan die punye, and mmg salib...
Wallahualam.. 




Monday, November 8, 2010

Racist!!

tidak perlu menyatakan sesuatu yang racist
jika kerana pahaman politik anda berbeza
aku igtkan org racist mcm ni da pupus kat malaysia
rupenye ade lg...
marah gak ni... tp mls nk ckp byk...

Saturday, November 6, 2010

daripada Dia kite datang, kepada Dia kite kembali

tgh mlm khamis lepas mirul IM aku kt facebook
gtaw abang ismail YDP asrama mase aku sem 3 meninggal
mgkn korang ade tgk berita mlm sabtu
bas eksiden kt nenasi
yg meninggal 2 arwah la...
hurmm.. sentap gak dgr berita mengejut
kawan2 rakan siswa kamsis al ghazali yg pernah dok bwh die
siyes terasa sgt, sbb arwah mmg pemimpin yg baik..
terutama geng julai 2005, masing2 sempat due sem ngan arwah
same2 melakukan yg terbaik utk kamsis al ghazali mase 2..
ape yg wat aku plg sentap, arwah meninggal akibat kecuaian pemandu bas
dari ape aku bc kt paper, arwah baru nk tegur driver slow cket
tp xkesampaian sbb bas terbabas sblm sempat arwah tegur..
so skrg ni aku rase, bas bukan la pilihan tepat lg utk balik kg..
slogan "penggunaan kenderaan kenderaan awam mengurangkan kemalangan" tu mmg betul
kemalangan mmg la kurang, tp yg mati ramai
1 bas 40 orang dlm 2, eksiden 1, matinye 40+
so kepada kawan2 yg da abis exam, nk balik kg raya haji
berhati2 di jalan raya, gune kereta api plak ke
skrg musim bas eksiden...


Saturday, October 30, 2010

hari ahad hari yg masih seronok nk mengarut....


saje je nk post sal popya nye status..
ade awek 2 tbe2 kate owg hentam die..
emosional kot, teringat kisah cinta luka...
tp tgk2 balik, xde pn owg hentam2 die..
die je emo sampai nk jumpe depan2 nk hentam...
tu la orang skrg ni
bila suarakan pendapat kate nk hentam
bila nk nasihat kate kite marah
bile kite tegur kate kite dengki
bile kite kongsi kate kite bizi body....

Friday, October 29, 2010

bahasa melambangkan bangsa, budi bahasa mencerminkan peribadi...

agak2 kalo korang marah...
korang lepas ckp x?
kalo mak aku die lepas ckp....
kalo dengar ape die ckp, kalo wat muvie...
mesti ade byk bunyi tuuutt, ttuuuuttt...
kalo wat skrip ade byk ****
kalo marah korang marah kt orang mcm 2 gak ko
tp kalo korang marah orang lepas 2 post kat facebook?
jd mcm ni la...

zaman da canggih skrg...
mencarut2 pn kt facebook je...
siap post gmbr lg nk gtaw owg 2 P**I
wahh.. aku gune bintang.. FINAS da tapis.. ahahaha


Thursday, October 28, 2010

bagi contoh yg betul...

td chat ngan a-g nnm...
die bg nasihat2 sket cara2 menyedapkan ati sendiri...
hehehe... tq sudi bg nasihat yg kompem aku xpakai..
sbb aku jarang terima cdgn yg xseswai ngan diri aku..
ermm.. nk bg nasih kt owg bukan sng, nk plak nk bg owg paham
so care paling bez ialah bg contoh
bg contoh yg mudah berkait ngan idup..
kalo sesuatu berkait dgn perasaan, kaitkan ngan perasaan
ala2 hiperbola gitu..
kalo berkait ngan perbuatan, bg contoh perbuatan..
kalo berkait ngan percakapan, bg contoh percakapan
so cara ni dpt bg mereka paham akan situasi mereka
care ni bkn doktor pakai pn
saje je cara aku suke ckp kt owg...
sbb aku ade mslh nk phm soklan mekanik struktur..
contoh len, soklan len, camne nk implimentasi dalam diri
jujurnye aku bkn seorang yg kreatif menyelesaikan masalah berkait ngan nombor...
sbb 2 aku xbape minat kire kire ni...
sadis je rase...

bangla dan YM

bape ramai dari orang yg bc entry ni suke chat kt room YM?
aku suke chat kt room YM, kdg2 sronok
kdg2 xsronok, tgk keadaan orang yg dalam room...
so xtaw la korang perasan ke x..
room ni ade bangla, pakistan jual karpet, hero hindustan xlaku
diorg suke chat ngan pompuan je
soklan pertama tanye, "r u female or male?"
jwb male die kate "same here, bye"
jwb female, die terus invite view webcam...
deym.. mcm kacak je die kan..
xtaw la, xpnh view.. mcm harem..
room ane aku lepak?
biasa nye putrajaya 1
dulu2 lepak pahang 2...
tp pahang 2 slalu kene ambush ngan chatter indonesia
cari gaduh ngan chatter malaysia
dulu rajin gak bertengkar ngan chatter indonesia..
pas2 malas dah, bosan ckp ngan orang pandir xreti bahasa kan
negara sendiri nk bengkrap, ade hati nk negara orang..
so berbalik kepada bangla td..
ramai kot chatter dari bangla ni..
mmg target diorg cari gurl utk YM...
agak2 ade sape2 nk kongsi pengalaman chat ngan bangla2 ni??

Monday, October 25, 2010

next blog...

penah x para blogger tekan next blog kt atas sblh kiri menu blog anda
cube tengok sape jiran anda.... hehehe.. 
jiran ke? jiran la kot... xdek keje aku...
tekan je la.. makan ini la blog jiran saye...
jiran la kot... hai jiran...

sarkastik lebih baik daripada hipokrit....

saye sarkastik...
anda boleh terima orang sarkastik?
ade orang xleh terima cara saye...
tp kalo anda matang,..
anda mampu memikirkan maksud yg disampaikan
sbb orang sarkastik sampai secara tepat dan tajam...
bak kate aku mase zaman skolah...
"nk aku kate ko bodo, ko marah aku balik, xckp bodo kang, ko xtaw.."
cara orang sarkastik byk xleh terima...
kecik ati.. majuk... ugut nk terjun lombong tinggal...
tu la reaksi orang kene ngan orang sarkastik
ckp direct lg sng dari ckp indirect..

38 use of WD40


Before you read to the end, do you know what the main ingredient of WD-40 is?

I had a neighbour who had bought a new van. I got up very early one Sunday morning and saw that some vandal had spray painted red all around the sides of this white van. I went over and told him the bad news. He was very upset and was trying to work out what to do, probably nothing until Monday morning, since nothing was open.

Another neighbour came out and told him to get some WD-40 and clean it off. It removed the unwanted paint beautifully and did not harm the paint that was on the van. I'm impressed!
WD-40 - how did someone work out it would do that?

'Water Displacement No.40' The product began from a search for rust preventative solvent and degreaser to protect missile parts. WD-40 was created in 1953 by three technicians at the San Diego Rocket Chemical Company. Its name comes from the project that was to find a 'water
displacement' compound. They were successful with the fortieth formulation, thus WD-40. The Convair Company bought it in bulk to protect their atlas missile parts.

Ken East (one of the original founders) says there is nothing in WD-40 that would hurt you. It's the first thing that has ever cleaned that spotty shower screen. If yours is plastic, it works just as well as on glass. It's a miracle! Then try it on your cooker top..... Kazamm! It's now shinier than it's ever been. You'll be amazed.

Here are some other uses:

1. Protects silver from tarnishing.
2. Removes road tar and grime from cars.
3. Cleans and lubricates guitar 20 strings.
4. Gives floors that 'just-waxed' sheen without making them slippery.
5. Keeps flies off cows.
6. Restores and cleans blackboards.
7. Removes lipstick stains.
8. Loosens stubborn zips.
9. Untangles jewelry chains.
10. Removes stains from stainless steel sinks.
11. Removes dirt and grime from the barbecue grill.
12. Keeps ceramic/terra cotta garden pots from oxidizing.
13. Removes tomato stains from clothing.
14. Keeps glass shower screens free of water spots.
15. Camouflages scratches in ceramic and marble floors.
16. Keeps scissors working smoothly.
17. Lubricates noisy door hinges on vehicles and doors in homes.
18. It removes black scuff marks from the kitchen floor! Use WD-40 for those nasty tar and scuff marks on flooring. It doesn't seem to harm the finish and you won't have to scrub nearly as hard to get them off. Just remember to open some windows if you have a lot of marks.
19. Dead insects will eat away the finish on your car if not removed quickly! Use WD-40!
20. Gives a children's playground gym slide a 20 shine for a super fast slide.
21. WD-40 is great for removing crayon from walls. Spray on the mark and wipe with a clean rag.
22. Also, if you've discovered that your teenage daughter has washed and dried a tube of lipstick with a load of laundry, saturate the lipstick spots with WD-40 and rewash. Presto! The lipstick is gone!
23. Lubricates tracks in sticking home windows and makes them easier to open.
24. Spraying an umbrella stem makes it easier to open and close.
25. Restores and cleans padded leather dashboards in vehicles, as well as vinyl bumpers.
26. Restores and cleans roof racks on vehicles.
27. Lubricates and stops squeaks in electric fans.
28. Lubricates wheel sprockets on tricycles, wagons, and bicycles for easy handling.
29. Lubricates fan belts on washers and dryers and keeps them running smoothly.
30. Keeps rust from forming on saws and saw blades, and other tools.
31. Removes splattered grease on stove.
32. Keeps bathroom mirror from fogging.
33. Lubricates prosthetic limbs.
34. Keeps pigeons off the balcony (they hate the smell).
35. Removes all traces of duct tape.
36. Folks even spray it on their arms, hands, and knees to relieve arthritis pain.
37. WD-40 attracts fish. Spray a little on live bait or lures and you will be catching the big one in no time. Also, it's a lot cheaper than the chemical attractants that are made for just that purpose. Keep in mind though, using some chemical laced baits or lures for fishing are not allowed in some counties .
38. Use it for gnat bites. It takes the sting away immediately and stops
the itch.

And for some reason..spray it on your arthritic knee joints etc and it will ease them.

P/S: The basic ingredient is FISH OIL.



Kredit 2 abydrad's blogspot...

Sunday, October 24, 2010

status YM...

melalui kajian yg aku buat kol 6.55pm 
24 oktober 2010
aku mendapati hanya due orang sahaja 
yg amik taw pasal status ym aku....
ini bermakna ramai xnk amik taw pasal aku..
betul ke anda add kawan2 di ym, da buat xtaw je lepas 2?
same2 kite renungkan, kawan sendiri, ym sendiri
buzz la kawan anda jika mereka ade masalah...

update kiraan:
4 orang menjelang 7.30
7 orang menjelang kol 9.40
8 orang menjelang 10.09
9 orang menjelang 10.32
3 jam aku online baru 9 orang memberi respons...
adik ayu lg teruk, xde owg respon langsung.. hahaha

Saturday, October 23, 2010

photoshop, mouse dan laptop

hari ni hari kurang produktif..
selain dari makan, aku juz melepak wat photoshop..
edit2 gmbr cik amalina...
die ckp nk gmbr ala2 winter..
byk permintaan lak cik amalina kte ni
so aku pn ngadap la photoshop cs5 yg di donlod secara haram
so ni adalah gmbr asal cik amalina kite...


atas permintaan die nk winter2...
mcm2 lg die nak.. maleh nk ikut je.. hihihi
jahat sket... (^_^)
ni la hasilnye yg aku edit2 selama...
bape minit ntah, xtgk jam..
diselang seli ngan kuar masuk jamban..
pe hal ntah perot ni..



stand before u walk, walk before u run....

tajuk je omputeh..
entry aku bahasa melayu gak..
hehehe..
ape aku cube sampaikan dalam mengarut aku mlm ni
bile korang nk cite sumthing kt kwn2, parents atau manusia2 len
pastikan korang cite ikut kronologi yg betul
cite tentang lahir dulu baru cite sal kehidupan
cite sal kehidupan dulu sebelum cite sal kematian
cite sal kematian dulu sebelum cite sal akhirat.
jgn skip cite, nnt xpaham story..
bile owg xphm story, salahkan owg xcukup ilmu..
bile salahkan owg xcukup ilmu, xde ilmu owg 2 dpt daripada kamu
so bercerita lah dalam kronologi yg tepat dan lancar...

Friday, October 22, 2010

xtaw halal haram, mak bapak xajar atau salahkan silabus pembelajaran skolah??

semasa sedang meneroka tagged selepas di upgrade
aku notice gmbr awek ni..
wahh.. besh ni kalo korang tgk
aku upload semua gmbr2 die eh..
so renung2kan da selamat mengumpat...

gambar awek ni mase kt umah...


gambar awek ni mase kt private party...




nak salahkan sape dalam hal ini?
budak2 skrg dah xtaw halal haram?
mak bapak xajar anak2 sal halal haram?
atau skolah xcukup ajar budak2 ni halal haram?
so dari salahkan sape2, mak ayah nasihatkan la anak2...






Wednesday, October 20, 2010

3,1 billion, IJN dan angiogram....

hari isnin baru ni aku tlg mak aku setelkan hal atuk sdare kt IJN
seharian kt sane, semua kelas aku skip..
so mase rawatan atuk sdare aku nk wat angiogram..
kasi masuk wayar dlm bdn, nk tgk saluran darah kt jantung katenye..
so aku ni diam je la.. kptsn kt tangan atuk sdare aku..
mase g bncg sal byrn, tekentut aku dgr, kos die rm35,000
celah mane owg tua ni ade wit..
pas2 kene wat rayuan kt unit penilaian taksiran khas..
so mintak punye mintak..
atas dasar atuk sdare aku ni bujang tua, xde waris, dpt duit kebajikan msyrkt
dari rm35,000 kos rawatan dpt dikurangkan kepada rm500
bersyukur sgt, subsidi rawatan di beri sbyk rm 34,500
so kepada penjawat awam xpuas hati sbb 3.1 billion bonus yg xnk di beri 2
pikirkan la kalo korang dengar rawatan koran cecah puluhan ribuan ringgit
korang dpt bonus wat ape? beli sofa, beli sport rim, xpn bini mintak rantai emas
bentuk lipan gulung2 la, xpn g bercuti cuti malaysia....
so kpd penjawat awam yg bersyukur dgn apa yg ada, jgn risau, setiap yg berlaku
ade sebabnye, so kesimpulannye, sy bangga jd rakyat Malaysia
ni la angiogram aku google td.. hahaha..

Sunday, October 17, 2010

D40, semak dan photoshoot...

semalam aku ikut sukri ngan eera
amik gmbr owg kawin..
mengisi mase lapang..
lapang la sangat..
esemen aku berlambak upenye..
sorok bwh tilam ngan bantal, lipat dalam selimut..
so saje je nk tayang gmbr2 aku amik smlm..
check it out...
lo ngah amik gmbr baju pengantin
beliau ngan kipas 2 mmg cantik bersama...

bile photographer xde wat mende... heheheh
mase ni ngah tunggu pengantin siap mekap

ni plak makanan pengantin...
udang 2 sangat lazat...

bawah ni plak gmbr2 kt outdoor.. 









gmbr bwh ni plak bile photographer jd model
gmbr aku? mane ntah.. eera xupload.. lalala...



Thursday, October 14, 2010

terminal, banana split dan aku

selasa baru ni aku tlg cik amalina dan rakan2
diorg ngan wat final project...
sedapnye cik amalina nyum3 chicken chop
cik puan tyra gojes lak mkn spageti ngan banana split...
diorg kene design project terminal haji..
ali tukang design.. aku? designer gantian..
wahaha.. mcm men bola lak..
saje je aku render gune vray terminal diorg
saje nk bg korang2 tgk ape diorg wat...
bape ratus juta ntah costing diorg wat... mahal gak kot...
aku xwat lagi animation cik amalina suruh wat
marah die nnt.. 
hehehe...
aku pn da lame murtad dari bidang civil..
xbape nk taw sgt dah sal bangunan..