Saturday, October 31, 2009

sambung wat model

setelah berehat dan merayap di kuala lumpur
hari ni aku nk siapkan model, tinggal nk spray je dah
and by the way, 1.11.2009 merupakan besday mak aku yg ke 45
semangat wat sampai siap demi ibu tercinta...
kt sini aku upload gmbr aku ngah wat model
sbnrnye lo men kamera, aku jd mangsa, hehehe







PSP Go!

smlm lepas gosok model, aku rest dulu
so dlm bosan2 tu, aku g jalan2 ke KLCC
sje je, usha buku kt kinokunuya...
xde beli2 pn, tgk2 jer...
lepas usha buku aku g makan subway dulu.. nyam3....

lepas 2 kitorg g tgk PSP Go! yang baru...
comel je PSP Go! yang baru 2...
cute n seswai utk gurl...



Sunday, October 25, 2009

utk sape2 suke komik eyeshield 21


sape2 nk donlod lengkap komik eyeshield
leh dptkan senarai penuh link nk donlod komik ni

http://www.ziddu.com/download/7064747/eyeshieldlinks.txt.html


Saturday, October 24, 2009

hari yang malang

malang sungguh hari ni..
poly putty da ngap aku nye model
menyebabkan aku tertekan...
lalu aku mengambil keputusan nk guna clay
so aku g la kedai art dkt the garden
harga clay ni satu rm12.90
ok la 2.. kt master art rm20
so sambil beli 2 aku explore kedai 2..
huhuhu nk g cni je la
jimat mase


so lepas siap g kedai art ni saje rayau2 dlm the garden
org semua pakai cun2... same standard ngan the garden
aku ngan lo pakai slipar ngan tshirt je
aku rambut pn x taruk minyak
hahaha... mmg pergi dgn desperate
dlm merayau tu, ade fesyen show...
eera ajak aku stay nk tgk...

tekun due org ni nengok....
bkn nengok fesyen show pn
diorg nengok org amik gmbr 2
due org ni gile fotografi taw
sape2 nk kawin leh kol due org ni


Friday, October 23, 2009

rush rushing rushed... betul ke?

hari ni aku berhempas pulas menyiapkan kereta
perut pn ade gak sedikit memulas mase wat kereta
hari ni xdek ape2 drastik sgt, cuma sambung keje2 smlm..
kereta pn da lawa dah
mintak2 next week dpt siapkan semua kerja2
gmbr2 kat bawah ni amik masa sepanjang wat kje
kete yang da siap di tape semua line die
ni la hampir 60% kereta yg da siap tape
mase ni saje test figure muat ke x, tp meja 2 lowed sgt
mamat ni dtg lmbt sbnrnye, tetido, suruh die siapkan baki2 keje

Thursday, October 22, 2009

kerja memuncak, jiwa tertekan, otak sewel

huhuhuhu... kerja semakin banyak
hari ni aku xgi kelas profesional communication
sbb aku nk siapkan base emulsion utk model
dlm keadaan tertekan juga aku g kelas agam
juga cadang2 nk ponteng, tp apa kan daya
ade kuiz, jd kene g la
kereta besar xsiap lg
kene kejar mase.. so hari ni pulun laju sket kereta
huhuhuhuhu.....




Wednesday, October 21, 2009

kelas aku cancel...

hari ini aku melangkah bersemangat g kelas
ade due objektif hidup utk hari ni..
pertama g kelas materials engineering
kedua amik hair dryer ngan fatin...
di saat waktu aku melangkah yakin masuk awal
di saat itu juga jantung ini bagai terhenti... (blah la lu)
kosong jiwa.. mane tak nye.. kelas batal
di saat aku dtg awal 25 minit 3 saat dari biasa
sir naguib berkata "take the paper and bring it on friday"
aiyoyoyoyo.... janji ngan fatin kul 12 ni...
skrg baru 9.10 pagi..
lalu aku melangkah longlai...
aku turun ke tingkat 23
lalu melangut la aku di kelas graphic communication
hahahaa... dah sejam lebih aku dalam kelas 2
baru sir abu perasan
"suhaimi! u sesat ke?"
lalu aku berkata...
"ntah la, td saye rase sy masuk lif, tibe2 kt sini"
dgn muke xbersalah aku sambung ayat aku
"sir da makan?"
hehehehe...
oleh sebab sir mmg xksh aku menyelit, aku lepaks la c2
sampai kul 12
sampai kt lib nmpk sara.. kaco sara... muahahaha!!
lame sket aku nmpk fatin.. yeh yeh dpt hair dryer
leh tmbk tok mulu mlm ni mase die tido muahahaha
sblm balik an ajak g makan kedai murah meriah
mmg murah pn.. hehehe
mase nk turun dari lib td, aku nek lif gelap xdek lampu
hahaha.. mcm masuk umah hantu lak

Tuesday, October 20, 2009

hari ni blur...

hari ni nantok sgt...
plus lapar sgt..
sblm g kelas singgah tgkt 23 dulu..
nk tgk drawing kete besar 2
ok ke x
kot2 ilang ke.. hehehe...
pas2 terserempak ngan fadly..
die ade kelas graphic comm
smlm die da print da brochure die upah aku 2
tp baru byr rm10, lg rm10 upah aku mane ntah
pas tgk2 drawing, aku g kelas mandarin
mase ngah kelas die sms aku
ckp brochure kene puji..
ceh... aku wat taw shawn...
hehehe byr lebih la upah aku

Monday, October 19, 2009

model making, hair dryer needed...

aku da mule wat model hari ni
sbnrnye sblm ni da mule2 da
tp bz ngan panel
aku kerat2 part je la
so wat mase ni dari 4 part
2 da siap
satu lg mlm sket
laz part plastik
aku nk gune hair dryer
mlm td dlm ym, ramai aku tanye
nk pinjam... hehehe
so dari 9 org aku tanye..
fatin kate nk bg pinjam..
sok amik, pagi2 kt kampus..
lagi satu sara, xtaw dpt ke x.. huk2...


keje2 korek lubang sdg dijalan kan.. hehehehe
ni rupe kasar die.. lampu ngan solar panel xwat lg

Saturday, October 17, 2009

lukis kereta sorang2... siot...

ari smlm mmg siot..
aku kene lukis kereta besar gedabak 2 sorang2
hampeh punye pekerja2 warga asing ni
xpe2... aku sebagai designer yg berkaliber
ape la sangat kereta skala 1:1 tu... (nada yakin)
hahahah ngarut je, siot ah korang
biarkan aku sorang2 wat kije

lukis lukis lukis lukis ^-^

Tuesday, October 13, 2009

jangan conteng dinding...


gmbr ni aku amik dkt kelas 2406...
kt dinding ni ramai org menconteng
lalu satu orang menulis dkt dinding itu
JANGAN CONTENG SINI BODOH
lalu sorang lg menulis...
DAH KAU BUKAN CONTENG KE BANGANG
lalu sorang lg sound..
BODOH NAPE G CONTENG,MAK BAPAK KO X AJAR KE?
pas2 sorang lg nk sound jugak
YANG KO G CONTENG JUGAK NAPE?
laz skali
DUE2 BANGANG, JANGAN LA CONTENG...
moral of the story...
semua bengong....

Monday, October 12, 2009

panel da print... huhuhuhu

setelah kecewa smlm kedai print xbukak
ari ni aku smgt pegi kedai 2 kul 2.30ptg
mase nk g kedai along sms, suruh mintak excuse
keje xsiap... hehehe...
aku pn ckp aku xde kdt
lalu beliau mentransfer kdt masuk no aku
so aku pn print dulu keje2 aku
pas2 kol sir zul..
sir zul kate ok, aku pn lg ok
balik terus tampal panel atas mounting board...
ni la keje2 aku yg aku sgt sibuk kini...
ni la panel yg aku da print....
ni plak design report aku ;)

Sunday, October 11, 2009

pagi isnin yg hening..

malam ni aku xleh tido...
sbb aku resah kedai print tutup ptg td
so besok je aku print..
so dalam menung2 xtaw nk wat ape
aku pn siapkan design report aku..
tu pn lepas khai balik, baru aku smbung keje
die nk blaja illustrator katenye..
sblm 2 aku g makan roti canai dulu
fill in the blank dulu baru bez wat keje
so da siap sket report
aku pn bukak set2 marker aku
saje nk melukis...
sem ni aku xpnh wat lukisan yg betul2 lg
asyik sketch je
mesti kongkang..
dan inilah hasil dari drawing aku yg xseberapa


henpon aku...

henpon aku masih lagi xsiap
siol betul... asal tanye je tunggu spare part
ape spare part mintak dr sony japan ke...
dalam pada nyampah2 ni
aku dpt satu idea, nk tolak henpon c905 aku tu
xtaw nk amik enpon ape. amik X1 kot...
sok nk kol kedai 2 la
kdt pn ciput je ni



Saturday, October 10, 2009

hari ni hari sabtu..

hari ni aku rushing wat keje illustrator
byk sgt adjustment...
pandang camni aku xsuke pandang mcm ni aku xminat
bile nk siap, asyik ubah2 je keje ni...
hari ni siapkan solidwork
namun begitu, hakikatnye aku bangun tido lmbt
kul bape entah.. bukak mate aku pn bukak laptop
sedap woh tido, sbb aku tido lewat mlm td

mmg syok tido menjelang hujung minggu

pas2 aku wat panel exploded view dgn technical drawing
ngadap ym pn bkn ade org nk chatting
so kerja kerja dan kerja...
lalalalalala~~~
mlm nye yoh ym aku, ckp da letak gmbr aku
hahahaha die bace komen aku upenye
pas2 die kate jgn marah2...
hehehe :P
pas2 die kate bile nk upload gmbr kelas..
mmg aku xupload kt blog, aku cmpk dkt facebook je...
seharian menghadap laptop, sengal rase pinggang



Friday, October 9, 2009

banyak kerja x siap!!


makin hujung sem makin byk kerja dan kurang kelas
smlm kelas multimedia... sbg design manager
team aku lmbt datang... hangin tol..
next week aku nk diorg siapkan keje sampai siap
so sambil2 nunggu aku wat je la grid atas tracing paper
keje2 green design pn semakin menghimpit kalbu... huhuhuhu
arip bawang kate studio 3 xpyh wat model
argghhhh sabar2...

Wednesday, October 7, 2009

makan jajan tepi jalan

kami tekun makan jajan.....

hari ini hari rabu... serta harimau
pertandigan karoke di lobi mengakibatkan
hari mau hujan...
tp xpe abaikan
hari ni ade kuiz chapter 11 techno
aku xstadi (normal dah 2)
lalu aku masuk ke kelas 2406
tepat jam 2.45 dr hisham masuk
"are you ready to rock??!!"
uik? oh slh...
"are you ready for your quiz?"
semua menjerit...
NO!!!!
ape kejadah ntah.. lantak korang lah
pas2 dr hisham berkata
"sign your attandance and your quiz consider full mark..."
ceh... nasib bek aku xstadi...
hahahaha...
lepas abis kuiz berkenaan
kitorg borong jajan dkt koop
fad plak hepi semacam... (salah makan kot..)
die blanje kitorg milo ais beli dkt lobi...

Tuesday, October 6, 2009

chatting...

mlm ni oleh dek kerana kebosanan
aku pn da lame siapkan kerja2 tertangguh
aku pn saje try chatting dkt kampungchat.com
dulu mase skolah pnh masuk web ni
saje chatting...
xramai nk chat sgt, bz kot
lgpn aku bkn regular chatter kt situ
ramai aku tanye umur dlm 18 kebawah
dak2 skolah ramai...
aku blur sket dak skolah ni
xtaw nk borak ape
tanye2 g2 pas2 bye2 je la
hhehehe


ni la rupe menu kampungchat.com


Monday, October 5, 2009

ama dpt anak sedara

pagi td, ketika aku sedang mamai..
aku pn bukak buku mandarin, hari ni ade test
sedang aku menyelak page yg nk masuk nnt..
tibe2 henpon aku menjerit....
Henshin!! Kamen Rider!! DECADE!!
opocot tekejut aku yg sedang bingung..
SMS masuk da...
aku pn tgk, bkn SMS tp MMS
sape plak anta gmbr nk berkenalan ngan aku ni
aku pn bukak... ooo gmbr anak sedara ama
malam td baru lahir...
mlm td aku nunggu gak sambil2 pilih nama
walaupn nama yg aku pilih 2 lum tentu digunapakai
akibat lame menunggu dan aku nantok tahap gaban
(tadi kamen rider ni gaban pulak...)
aku pn tido dulu...
ni la gmbr anak sedara ama....


ama cakap idung baby ni ikut mak die...


enpon aku masuk spital

da dkt sebulan enpon c905 aku masuk kedai
berbekalkan warranty berbaki setahun ag
aku anta repair kat lowyat..
bapak lame die repair...
spare part xsmpai lagi..
kadang2 terpikir gak..
rase nk jual je enpon aku 2 lepas siap repair



YM dan aku (lagi...)

mcm aku post sebelum ni gak
Ym... (baca sendiri kt psot sblm ni, hehehe...)
urm.. hari ni aku teringin nk cite satu mende
kadang2 aku ade chatting kt room
tanye la kt org baru nk berkenalan 2
"Asal mana?"
die pn jwb
"bumi...."
lalu aku pn berkata dalam hati...
ade alien main ym ke?
kadang tanye "blaja kt mana"
"blaja kt bumi"
tertanya tanya jugak aku..
ade ke org skolah kt bulan?
xtaw la die nk wat lawak ke ape
kalo die nk wat lawak
serius aku ckp, xlawak lgsg...
cara jwb mcm 2 menyebabkan org rase
ko xnk layan die ym dah..
bwk2 la pikir...


Sunday, October 4, 2009

YM dan aku

aku mmg slalu YM
first thing aku bukak biasanye YM
xdek la ramai sgt aku chat
tp hari ni sumthing bez..
hampir semua org aku chat
kate diorg ngah wat esemen
pas2 bile borak2 mcm moody sket
xnk borak ckp je la xmo
da wat esemen 2 wat la status bz
ape gune YM cipta simbol bz rakan2ku oi...




Saturday, October 3, 2009

ade kelas ke? xdek kelas? nk g kelas ke?

jumaat ari 2 aku masuk kelas tutorial
kelas material engineering
aku tertarik cite lect aku, sir naguib..
social life seorang lecturer
die kate, sbb die newbie, xtaw nk borak ape
soklan die tanye kt lect level bilik die cume lah:
ade kelas ke?
nk g kelas ke?
xdek kelas ke?
baru balik kelas ke?
kalo nk nampak kelainan sket
ade wat exam ke?
hahahaha...
terbatas jugak perbualan lecturer kite2 ni ek
tp mungkin sbb die org baru..
xsalah aku sblh meja die sir hisham
sir hisham ni xprihatin kt jiran ke
kecian sir naguib.. hehehehe



hari ni hari ahad....

hari ni hari ahad
aku bangun awal
aku on laptop dan aku kaco tirah dlm facebook..
aku suke kaco die, dan die xsuke kene kaco dgn aku..
tp oleh sebab aku degil, aku kaco jugak... lalalala...~~
hari ni tinggal sorang2...
orang len kuar dgn aktiviti masing2..
lalu aku pn menyambung keje2 studio aku..
siapkan panel, gune illustrator yg baru aku install
installer die aku pinjam dkt lo...
ni software illustrator ye...

design panel simple2 je
nk wat dalam 10 kot... byk ag xwat ni
aku wat panel aku kaler oren..
nape ntah suke oren...
ni la design aku yg da siap...

tibe2 aku bosan wat illustrator
aku bukak photoshop jap
nk design logo designer aku lak
name design aku OCD
Orange Cat Design...
ni software adobe photoshop ye kawan2...

setelah 4 kali klik itu ini
logo aku pn siap..
ni la logo aku lalalala...~~~








akibat main mercun....

bile aku bosan aku mengarut
nk cite sal akibat men mercun...
bahaya taw men mercun ni
jadi jgn la main mercun
main bola lagi bagus...
bkn men mercun bola taw...
ni la akibat men mercun...

kecian beliau.....

yg ni plak angkara mak ngah aku... hahaha


kembali ke sekolah!!!

raye dah habis, kembali ke kampus la ape lg
setelah lame xupdate blog..
aku pn kembali menaip
urm... xdek ape menarik nk cerita
saje nk tayang2 gmbr sepanjang kelas multimedia
masih dlm mood raye, tp da berkurangan..
lalalala~~ bosannye lepas raya
rasa malas menjelma pulak...
momentum belajar berkurangan

adib ngah wat grid.....


fad ngah wat mende ntah...


orang lain tengah wat aktiviti bebas....