Saturday, July 11, 2009

Nak beli moto lain menjelang 2010....

Motor...

adoyai...
dah la masuk sem julai 2009 ni bduget aku makin melambung...
semuanye gara2 due jin lalang (bukan jinbara) due org tue...
da la suka2 nk kuar umah laz minit..
hurm... elok2 sorg byr rm95, ni dah jadi sorg rm122..
abis duit kt sewa umah jer...
pas2 dalam dok mengenang nasib malang aku, teringat plak tahun dpn pindah
kampus baru kt cheras plak dah...
urm... xkn nk nek tren, wat nye kelas aku kul 8 stgh, mau sampai kampus kul 9 suku
xmo aku kene cop pendatang lewat (bkn pendatang haram..)
sedey la diriku, urm taun 2010 ni nk bwk motor la...
motor da ade, tp larat ke moto 2 nk jalan2 kt KL
wat kene kejar ngan Jabatan Alam Sekitar je....
mane tak nye.. asap jer da macam asap fogging Jabatan Kesihatan mase
sembur asrama budak pompuan kat Jalan Tandok.. ahaks2...


macam ni la lebih kurang asap moto aku....


dijamin tiada aedes tiada denggi kalo aku bwk moto 2 kt KL..
keramat AU1 bebas denggi!! hahahaha....
so aku cadang2 nk tukar moto..
nk pakai skuter plak la, pakai vs125 ker, nouvo ke... ok gak la 2
so bagi memulakan nekad (bkn naked la wei) tekad da semangat aku..
aku pn da kumpul2 duit nk ganti moto lama 2 ngan moto len, second hand pn aku rela..
nape second hand? sbb bapak aku kate kalo nk motor beli sendiri duit sendiri...
huk huk huk....
sabor aje le, mak aku dapat motor baru lak 2, agak aku kurang puas hati
dengan keputusan ayah aku, tp xpe la, asalkan die bagi tukar sudah, jgn xbg...



ni la moto mak aku.... huk huk huk...

jadi aku pun usha2 la.... usha ape?
usha motor la xkn usha awek...
saje2 nk tgk harga... ade gak yg berkenan di hati
sabar je la..
hope hujung tahun ni wit cukup nk ganti moto lain..
Amin.......



motor yg ni aku berkenan... mintak maaf la yer rembat gmbr kt mudah... hehehe

No comments:

Post a Comment