Friday, July 31, 2009

demam


aduyai..
setelah sekian lama xdemam, demam lak kali ni..
camne nk g layan cite setem ni....
urmmm... kalo ade nurse yg comel jage aku kan besh...
huhhuhuhu gatai lak dah...
jumaat ni mmg aku tuang kelas, g klinik mozalina lg bagus
dpt ubat dmm, antibiotik, selsema, vitamin c ngan ubat batuk
lepas breakfast kt Pakya Restaurant, aku telan ubat2 2 semua
huh, pening pale aku, balik umah terus tergolek
xlarat betul nk bukak mata
dgr budak2 ni kutuk aku kene h1n1, cilaput tol..
hurmm.. mujur mase tido td aku rase dmm aku da kebah sket
kene rehatkan fizikal dan mental aku utk due tge hari
mintak2 sehat seperti selalu hendaknya




Monday, July 27, 2009

cara2 nk bukak YM lebih dari 1 akaun

# Klik Start menu

# Klik "Run"

# taip REGEDIT, klik OK

# Klik pada HKEY_CURRENT_USER >> SOFWARE >> YAHOO >> PAGER >> TEST

Follow up:

# Right klik pada folder TEST >> NEW>> DWORD value >> rename file tu kepada nama "Plural"

# Klik 2x pada file plural.

# Pada “Value data” tukarkan no. 0 kepada 1 atau pun 2.

# Klik OK.

pagi ni...

mlm ni tido lwt sket, siap kan material engineering
tok mulu dah lame tergolek, aku pn check jap facebook
xdek pape, aku pn tembak jatuh(shutdown) laptop benq s42 aku
aku pn masuk tido...
baru due jam tido aku terbangun, tekak rasa kering
di dorong rasa dahaga, aku mengorek duit syiling dlm tabung
nk g beli air dkt 7 eleven..
terus aku xleh tido
dahaga air pn xleh tido..
saje nk cerita, byk kan minum air ok....

aku dah kate, sekarang musim org jatuh bangunan

ari 2 aku ade baca kt myspace
ade satu awek 2 post bulletin sal kematian SU exco selangor
urm.. xabis2 nk sebarkan keraguan..
xbaik taw, da PDRM wat keje byk lak komplen
xabis2 dgn skandalisme politik
tp mcm aku kate sekarang musim org jatuh bangunan
latest student UM jatuh bangunan vista angkasa
dari tingkat 16
hal budak um ni die xnk sebarkan kat myspace ke?

sesuatu yg menarik dalam paper

td lepas lunch dkt kedai pak ya...
aku beli paper kosmo, mase ngah bace2 tu
tok mulu nmpk berita menarik, hidangan laksa diselamatkan dahulu
hahaha... apasal ni.. aku pn baca la...
peniaga dan pengunjung gerai laksa ni
lari selamatkan diri bila ada kereta terbabas menghala ke kedai 2
tuan kedai lari sambil bwk senduk
pengunjung plak larikan diri sambil bawak pinggan laksa ngan minuman
run for your life ke run with your laksa ni?
aduyai, dalam ketakutan 2 smpt selamatkan laksa..
mesti sedap sgt laksa die 2
kepada anda yg baca paper kosmo, kunjungi la gerai laksa pakcik 2..


Sunday, July 26, 2009

permainan video sebagai sukan?

smlm baca paper
Kementerian Belia dan Sukan
nk kaji tentang permainan video sbg salah satu sukan
urm.. kalo kt luar negara, main video game ni da macam keje pn ade
kat Malaysia baru nk bukak minda
bagus la 2
nnt ade la kokorikulum kt IPTA/IPTS masuk kan game sbg sukatan
untuk kokorikulum diorg...
tp pada aku, kalo nk wat jadi koko..
kene wt mcm dlm video kat bawah ni
check it out....

saje nk ngutuk org dlm video ni

huhuhu... mungkin korang penah tgk video ni
saje nk kutuk2 sket...
kalo korang gaduh, korang emosi gile mcm ni x?
ni la bile da marah, pompuan ni xksh da org tgk die mencarut ke ape ke
hahaha...
member die lak kol sape ntah, cari ah long nk pukul
boyfriend die kot...
entah la, kalo aku, malu ade member mcm ni
aku tinggal kan je die dalam komuter 2..
kepada anda yg membaca..
jauhi lah kawan ngah mengamuk mcm org gile...

Hukuman sebat minum arak...

hurm... sal kes model minum arak dan di jatuhi hukuman sbt
bunyi mcm kejam, tp hukuman 2 paling setimpal
hope leh jadi pengajaran buat mana2 umat islam yg minum arak..
bkn die sorg je minum arak, ramai lg, cume xkene tgkp je..

hope lepas ni org melayu kite sedar la balik
yg mane halal, yang mane haram

Saturday, July 25, 2009

filem yang aku suke tengok..

ROCK

cite ni mmg best la
cite ni kegemaran aku gak la
mungkin sbb minat ngan lagu2 dlm cite ni
ni sinopsis cite rock ni

Filem ini mengisahkan tentang sekumpulan anak-anak muda dalam sebuah band rock yang pernah memasang impian untuk jadi terkenal. Watak utamanya ialah Zubir, atau lebih diminta di kenali sebagai Zack - guitarist, Jijo – bass, Black – drummer, Amy - vocalist kadang-kadang main tamborine dan Zul Kapan – vocalists 2, mengharungi pelbagai peristiwa yang mencabar dan penuh lucu demi mengejar cita-cita mereka iaitu mereka percaya akan berjaya menjadi kumpulan rock (Rimba Bara) yang mantap dan berwawasan. Wawasan mereka semakin tidak dapat dibendung lagi apabila mengetahui bahawa acara Battle of The Bands akan diadakan di tempat mereka. Untuk menyertai acara Battle Of The Bands itu mereka terpaksa mengharungi peringkat saringan yang menyaksikan beberapa kehadiran band-band yang lebih mahir dan matang. Di tambah pula dengan kehadiran Zul Kapan And The Malaikat Maut, membuatkan mereka gusar dan harus berlatih dengan lebih keras. Dari segi penampilan pula, mereka terpaksa mencari punca untuk mempamerkan diri mereka sebagai rockers yang sebenar-benarnya. Seluar PVC, baju glamrock dan kasut Aliph merupakan gear yang begitu sangat dititikberatkan. Memandangkan sumber kewangan yang serba tidak mencukupi, mereka terpaksa menggunakan akal untuk mendapatkan semuanya itu termasuklah menggunting kain seat bas untuk mendapatkan bekalan PVC yang mencukupi. Sementara itu juga Zack mengalami dilema di mana ayahnya mengkehendakinya menghadiri temuduga untuk bekerja di pejabat pos memandangkan sudah begitu lama Zack menganggur. Walaupun ilmu kurang tetapi semangat membara. Perjuangan tetap diteruskan jua dan acara saringan peringkat daerah diadakan. Kesemua band yang bertanding menunjukkan mutu permainan yang bagus. Begitu juga dengan kumpulan Malaikat Maut! Apabila giliran Rimba Bara tiba, penonton dikejutkan dengan persembahan melakukan gitar solo sehingga berasap-asap dan speaker column di kiri kanan pentas telah meletup! Rimba Bara berjaya menjadi juara peringkat daerah! Saringan peringkat negeri tiba! Begitu ramai band rock yang muncul untuk merebut gelaran juara bagi melayakkan diri ke Battle Of The Bands dan membuat album. Segala band dari pelusuk daerah muncul. Keadaan gamat dengan suasana rock di tambah pula dengan kehadiran Amy Search, Man Kidal dan Nasir Jani sebagai para hakim pertandingan itu. Kumpulan demi kumpulan membuat persembahan. Ada yang berguling dan ada yang melompat macam cipan demi membuktikan mereka adalah kumpulan rock yang terbaik. Ada juga yang telah patah tangan dan dikejarkan ke hospital kerana tangan terpukul besi drum.

ngarut je lebih aku ni... tp overall cite ni mmg bez
ari mase raye kot ade tayang cite ni
tp aku tgk kt wayang cite ni

bile Bosan kt Umah sewa... PART 4

hari ni bangun lewat...
mane tak nye, mlm td tido lwt
hehehe...
bosan dok umah, tok mulu ajak g shopping
wit xdek ni, nk beli ape...
beli air pn kire beli gak..
aaa... g times square dulu la, usha2 game
usha2 awek skolah
urm... ramai gile kt arked, bek aku g men snuker

wajah ceria tok mulu....
hurm... pas men snuker...
kitorg g sungei wang plaza (ade wang ke?)
usha2 baju jap... hurmm...
ade due baju ni, tulisan die aku suke
mungkin korang pnh tgk kot

biasenye aku suke kate pompuan 2 cute
cantik? definisi cantik 2 abstrak sgt
len mata yg melihat len kata diorg kan...
ni lak lagi satu...

hehehe dulu kami member skrg kami kapel...
pakwe pakai satu, awek pakai satu..
hahaha....
2 je la nk cite... nnt aku cite sal kot baru tok mulu

Thursday, July 23, 2009

UniKL-IBIL join Liga Hoki Malaysia

sebut sal hoki...
teringin lak nk main...
UniKL pn da sign MoU ngan IBIL
utk penajaan, hurm...
player mane diorg gune ek...
aku teringin gak nk cube nasib,bkn pandai men pn
tp xslh cube2 nasib kan...
tunggu n lihat je la perkembangan pasukan hoki ni

Tengku Mahkota mase MoU... jersi kaler biru wo..

Wednesday, July 22, 2009

Green Design...

GREEN DESIGN

sem ni bermula baik, da separuh jalan dah...
so far so good so cool...
mcm aku jangka jangka kan...
studio sem ni berkisarkan tentang penyertaan Green Design
huhuhu...
idea da ade, juz arahan kali ini nk wat secara pair..
so aku pilih Eera sbg partner aku utk studio 2

Sunday, July 19, 2009

rakyat kita...

nk cite je...
ade certain2 perangai rakyat malaysia ni
pnh x tgk wyg, mase tgk wyg
ade lak tukang komplen
mase aku tgk cite skrip 7707
mamat sblh aku, xabis2 borak ngan awek die
nk borak2 g lepak mamak la wei
jangan tgk wayang...
mcm mende ntah perangai...
pas2 awek kt line dpn 2, wat tgk wyg mcm tgk tv kt umah
huh... x reti hormati keselesaan penonton lain...
tu la rakyat kite...

mase MU lawan Malaysia..
sblm aku tgk tv lagi aku da taw da...
mesti ade 10 org je dalam stadium 2 pakai jersi malaysia
huhuhu..
bile tgk tv...
wah.. merah je seluruh stadium..
ade gak bace dlm paper.
xbangga dgn pasukan sendiri
aku xsalah kan sgt rakyat kite
sbb pasukan kebangsaan mmg xbape ok
tp aku sbg rakyat malaysia, dan antara peminat MU
ttp pakai jersi malaysia mase layan MU lwn malaysia
sbb aku rakyat malaysia beb, teruk macam mana pn
2 pasukan negara aku..
kepada yang baca blog ni, bangga la anda rakyat Malaysia
sokonglah pasukan negara kita sendiri
kalah xpe, janji kite beri semangat..

semangat rakyat Malaysia yang sejati... respek diorg...

Saturday, July 18, 2009

dimana aku sepatutnya isnin 20hb julai 2009...

well.. 20.7.2009
sepatutnya aku da berada di Zhejiang, China
utk mewakili malaysia
men ape?
ala, game xglamer je... kalo tanye 100 org, sorang pn xtaw...
aku dpt mewakili Malaysia sekali lg
untuk ke
Kejohanan Woodball Universiti Asia Ke-6

aku decide xnk g sbb skrg musim H1N1
kesihatan aku lebih penting
skrg ni pn xreda lg...
tp xpe lah, walaupn melepas peluang keemasan
aku x nyesal, sbb ni hal apendemik
bahaya taw...
jadi, amik lah langkah pencegahan awal
bagi mengelakkan jangkitan H1N1..

surat panggil main malaysia...

Filem yang aku nk tengok...


well...
filem yg aku nk sgt tgk2 pas ni
filem setem...
xtaw nape..
tp trailer die nmpk bez..
tentang ape?
ni sinopsis aku baca kt internet...

Gabenor Melaka (Lord Arthur Barring) pada 1847 mahukan sesuatu untuk diingati oleh generasi seterusnya. Beliau melantik seorang pembuat jam untuk mencipta sekeping setem. Tetapi setem tersebut ditertawakan oleh Gabenor India kerana terdapat kesilapan. Lord Arthur Barring marah lalu membuang setem tersebut, yang kemudiannya dikutip oleh cucunya.

Pada tahun 2008, Charles Barring IV mengadakan sidang akhbar di A Famosa. Beliau mempamerkan warisan keluarganya, Setem Barring. Setem Barring melalui perjalanan yang panjang dan kini kembali ke bumi Melaka, di mana ia dihasilkan. Ianya akan dipamerkan di Muzium Melaka. Sid dan Joe menghadiri sidang akhbar itu, dengan tujuan mahu mencuri setem yang dianggarkan bernilai 2 juta ringgit. Sebenarnya, Pak Ramli yang memaksa Sid dan Joe mencuri setem itu untuk menampung kos membeli tanah tapak rumah anak-anak yatim yang diuruskannya. Pak Ramli memerlukan RM 500,000.00. Mahu tidak mahu, Sid dan Joe terpaksa melakukannya kerana budi Pak Ramli yang mendidik mereka di rumah anak yatim tersebut.

Namun, bukan sahaja Sid dan Joe yang mahukan setem itu. Piranha Lim, seorang ketua kumpulan Ah Long juga berminat. Begitu juga dengan Vellu yang bekerja sebagai pemandu di syarikat keselamatan yang akan membawa setem tersebut ke muzium. Masing-masing merancang untuk mendapatkan setem tersebut. Oleh kerana begitu banyak perancangan yang dilakukan untuk setem tersebut, keadaan menjadi kacau-bilau.


so aku mmg xsbr nk tgk filem ni

nk tgk ngan sape pn xtaw lg... layan..



Malaysia VS Manchester United

da kul 5 setengah...
tibe2 Nal menjerit...
Jom! Jom! Jom!
owh... MU men ptg ni..
aku pn menyarung jersi malaysia yg aku beli kt ebay dulu
sokong malaysia la, negara sendiri....
smpai kedai makan, huh! da cicir 1-0...
tgk je la, order air tembikai ngan mee goreng... nyam3
perghh... gol lg la, Nani skor...
cantik2....
da nak bis separuh mase dah ni
eh eh... alamak...
amri yahya skor plak... hahaha...
ini sudah menarik...
2-1

wah... semangat lak malaysia men..
camni la syok tgk, xdek la malu sgt...
start 2nd half, MU tukar keeper la..
ngat kan kuszcak, upenye foster...
eh eh... foster tahan bola xbetul..
hahaha... gol bodoh lak...
lawak2... nasib malaysia baik kali ni
wah smgt gile aku tgk malaysia men..
nak seri kot...
hurmm.. bile owen nk masuk ni..
ha.. masuk pun...
balance je, MU tetap hebat...
ha... rugi tul, MU dpt gak skor...
huhuhu... kecewa xdpt seri
tapi ape2 pn, aku bangga malaysia men tanpa memalukan
rakyat malaysia
MALAYSIA 2-MANCHESTER UTD 3

bile Bosan kt Umah sewa... PART 3

mase ngah bosan2 dok belek2 gmbr...
terjumpe gmbr mase mule2 masuk umah sewa..
mmg xberpekdah tul la mase ni...
otak sewel blake..
xsalah aku mase amik gmbr ni kul 3 pagi kot...

hehehe... yang terbaring 2 wajdi, yang imam yassin spark
makmum die daus ngan an...

Friday, July 17, 2009

sekarang ni musim jatuh bangunan

nk cite sal org jatuh bangunan...
kepada mereka yang dok tingkat2 tinggi..
percaya la korang xleh terbang taw...
aaa... sal jatuh bangunan ni start kat UKM
student perempuan jatuh bangunan kt hostel..
pas2 student baru masuk, jatuh bangunan kt UTM
sbb bilik terkunci dan die merasakan die mampu
utk menyeberangi tingkap...
kemudian jatuh bangunan yang melibatkan
setiausaha politik exco selangor...
dan jugak paling baru...
kanak2 jatuh pangsapuri masa bapak die g solat jumaat...
so kepada ahli politik BN dan PR
xpyh nk gaduh2 tuduh2 ade skandalisme di sebalik kematian Teoh Beng Hock
sekarang ni sbnrnye musim org jatuh bangunan..
hehehehehe....

saje nk cerita sal cerita aku tgk td...

SKRIP 7707

hari ni aku teringin tgk cite skrip 7707
bkn ape, dpt borang pertandingan
nk gak menang hadiah skali skale, hehehe...
well lupakan sal hadiah sekejap..
aku nk cite review sal cite ni
sinopsis die sal sekumpulan seramai 9 org
diorg ni berkumpul utk ceritakan pengalaman diorg kepada penerbit filem
name die abu bakar osman, panggil burn (die suruh)
so cerita di mulakan dgn watak penerbit cite dulu
sal kejadian kt asrama, well korang mesti pnh layan cite seram asrama kan?
standard jer ngan cite2 asrama lain...
well permulaan yg agak menarik...
tp spoil sket mase watak que haidar bercerita...
lakonan die mantap...
terjerit jerit ketakutan die mmg real (gune hantu betul agaknye)
tp spoil sgt2 bile die buat lawak!
after die cerita, die leh bergurau...
org pn akan tergelak...
so secara automatik penghayatan keseraman cerita que td
x dibawa bersama ke cerita seterusnya...
hurm....
so sepanjang kesemua 9 cerita di cerita kan
paling aku suka, cerita 'abg tam'
cite sal ape?
g la tgk sendiri...
cite 2 aku suke, puas hati dgn lakonan
puas hati dgn jalan cite die
paling xbez ek
paling xbez yg gugurkan kandungan 2
mmg xseram langsung..
ade la due tige pompuan rase ngilu mase watak ayu
cube gugurkan kandungan...
so ape komen aku yg laz......?
bek korang tengok keliwon je la...
tp efek die ok, kemas..
pujian untuk gigimonster...

overall sape2 nk tgk, leh layan....

Thursday, July 16, 2009

jadual sem ni

jadual waktu aku da kuar...
nampaknye setiap hari ade kelas...
seronok gak, xdek la bosan sgt, ade gak mende nk di buat kan....
hari isnin nmpk menarik, org balik kelas aku pegi kelas..
hehehehehe.....

ni la rupe jadual aku sem ni... mintak2 sem ni berjalan lancar..

excited betul nak mula kan sem baru, target sem ni nk naik kan pointer
Insyaallah boleh naik kan..
tingkat kan kerajinan dan kekal kan kemalasan, hahaha....

jalan - jalan di kelantan

bagi yang mengenali diri aku ni
aku bukan la kaki travel melancong ke sana ke mari
tp mase cuti sem hari 2, mak aku telah berjaya mengheret aku ke kelantan
boleh la, bosan gak dok umah, leh melawat kubur arwah atuk
da janji ngan ama pn nk bg gmbr konvo die...
hurm... planning tertangguh seminggu akibat dari kelas tuisyen nurin
xpe lah, g tetap g...
so perjalanan di mulakan pada hari isnin... huh lenguh pinggang dok dlm kete
stop jap kt gua musang la, nape ek gua musang, ade musang ke
gua ade ke x... byk persoalan..
hahaha..
umah atuk da xjauh, singgah zohor dulu kt sane...
perjalanan diteruskan ke KB yang da xjauh kalo kate acik Umi..
wah sampai pn, cuaca panas, urmm xtaw nk g pasir pekan lak doh...
mujur ama ade, tlg tunjuk jalan...
hehehe....

so destinasi pertama, x lain x bukan kalo ikut mak aku
die mmg nk tgk laut je...
hehehehe.. so destinasi ptg 2 ialah ke PCB...
tp siang, ne ade cahaya bulan..
g je la... wah... boleh tahan
skali tgk mcm TC pn ade...
byk batu penahan ombak jer...


mak n abah kt PCB

esok nye lak mak and akak2 die nk g tgk umah mase childhood
hehehe... dkt balai polis simpangan, fuh mmg jauh...
tp pemandangan sawah padi die mmg indah dan permai...
seronok tgk pemandangan jer...

lembu 2 sengaja enterframe gmbr aku...

mmg jauh pn balai polis simpangan ni..
dkt ngan sempadan narathiwat dah...
tepi sungai lak 2...
huhuhu... wah, dpt gak tgk tmpt atuk aku keje
mak aku n kakak die ngah nostalgia2 dpn umah
biorla.. aku xtaw cite, aku bkn de ag mase 2...


mak aku ngan akak2 die dpn umah diorg kecik2...

destinasi seterusnye pengkalan kubor..
wat mende? shopping la...
aku bkn ade wit nk shopping pn, ikut je la..
tukang angkat barang....

signboard ni tunjuk depan, padahal kt dpn tu ade simpang 3
dpn 2 ade kiri ngan kanan je, kalo aku ke depan masuk umah org...

xbanyak nk cite pas drpd g pengkalan kubor ni, sbb destinasi nye xbez mane pn
yg penting aku dpt jumpe shapik... hehehe...
lame xjumpe member sorg ni...

abah aku n baby damia mase kt pengkalan kubor..

Marker......

huhuhuhu....
aku berjaya membeli marker kt awek spark..
byk gak kaler, leh la gune nk wat rendering...
hurmmm...
skrg ni aku da ade 37 batang marker...
byk sgt plak..
xpe, nanti nk jual kt junior xpn kat member2...


collection marker aku sebanyak 37 batang....

lupe plak... ade lg la marker...
azie tolak set cool gray kat aku lor...
12 batang...
one set beb, free kotak, hahaha....
oke la 2, seronok wat shadow byk2...
silap2 aku lukis komik plak...
mujur xpandai wat komik...
hehehehe....


huhuhu one set cool gray tu beb...

hurm...
da siap simpan2 semua marker ni, da check abis2 dah
ade 6 batang yg aku da ade, nk jual semula la..
sape2 bace ni, kot2 nak ke...
aku ade marker2 kaler ni, aku list kt bwh ni :

C03 cool gray 3
Co5 cool gray 5
218 red (ade due batang)
900 black
304 cobalt blue


sape nk beli mereka ini??