Wednesday, December 12, 2012

bila maruah letak bawah karpet

aku rase da lame aku xpost ape2 dkt blog aku ni
since aku kerja, xde mase lgsg aku nk fokus mokus dkt blog
so hari ni sempena MC due hari aku dapat sbb jatuh tangga (bkn jatuh cinta)
aku mengambik kesempatan utk mengexplorasikan internet ke tahap maksimum
so da lame xde bahan2 panas mcm post2 kt bawah ni:

mungkin ade yg kate, xbaik bukak aib orang
abang2, kakak2, adik2.. post aku camni bkn bukak aib
sbb aib ni telah dibukak oleh tuan empunya diri di laman sosial
tugas aku adalah berkongsi tentang masalah di laman sosial
hope korang bleh buat pengajaran, mane la tau
satu hari nnt batang idung sendiri terkena perkara mcm ni

so ari ni aku jumpe gmbr satu awek
kerja TM, seorang smoker, dan jugak seorang drinker
yg menariknye, die tanpa segan silu berkongsi gmbr die di internet
so jemput2 la menonton gmbr ini.. 

(sila klik imej utk paparan lebih jelas, ini bukan HD)

(sila klik imej utk paparan lebih jelas, ini bukan HD)

(sila klik imej utk paparan lebih jelas, ini bukan HD)

(sila klik imej utk paparan lebih jelas, ini bukan HD)

(sila klik imej utk paparan lebih jelas, ini bukan HD)

(sila klik imej utk paparan lebih jelas, ini bukan HD)



Thursday, July 19, 2012

Juara Malaysian Idol Pornstar?

aku jumpe ni mase tgh google sape juara malaysian idol musim 2nd...


Monday, July 9, 2012

This ads smell fishy

aku sejak kebelakangan ni teringin nk try nokia lumia
mmg habitat semulajadi kucing utk sentiasa curious
tp aku terjumpe iklan di Mudah.my yg agak suspicious
ayat same, gmbr lain, name lain tp nombor tepon same
for sure org ni kalo aku contact mesti kate leh postage je
hope org nk beli ape2 kt online, make sure COD
Cash On Delivery adalah satu aktiviti dimana kite jumpe penjual
secara face to face, belek2 barang itu dan deal harga
bayar on the crime scene bg mengelakkan scam dan jugak fraud..
disini aku attached image iklan aku jumpe yg fishy2...




Jersi baru musim 2012-2013

aku bukanlah seorang kaki bola
aku xminat tengok bola..
pada aku tgk bola agak bosan..
aku xde team tertentu utk disokong..
tp aku suke tengok jersi baru utk setiap musim
mgkn sbb naluri kucing seorang designer
aku lebih tertarik tengok jersi dari permainan..
so kt sini aku line up beberapa jersi baru utk musim 2012-2013














tapi paling menarik minat aku ialah jersi team Lyon
adidas memperkenalkan teknologi 3D pada jersi mereka
mungkin pemain team Lyon akan pakai cermin mata 3D
bagi memudahkan mereka mengesan teammate mereka sendiri



Friday, June 8, 2012

Koleksi Flashmob

rasenye da berzaman aku x post ape2 kt blog aku
aku sekarang sibuk dengan kerjaya aku
xde mase nk mengarut dekat blog ni..
kalo blog ni sebuah kereta, satu hal nk tolak buat jumpstart kan
so xde ape sgt aku nk post..
cuma aku byk abiskan masa dgn tengok youtube..
so aku nk post semua koleksi video flashmob yg aku jumpe
flashmob ni satu aktiviti tarian spontan di tempat public
sumthing yg menjadi trend utk mempromosi sesuatu servis perkhidmatan
so enjoice... peace..




well malaysia pn ade buat flashmob jugak 
mls nk share yg JB, aku xsuke justin bibir... LOL



untuk peminat step up, muvie step up yg baru akan kuar xlame lg
dan muvie ni pn pasal flashmob.. wonder how if bersih 4.0 doing flashmbob.. 

Friday, March 9, 2012

etika jual beli online

posting aku hari ni adalah mengenai ketidak puasan hati aku
hari rabu hari tu aku ade deal dgn seorang insan di forum
aku nk beli lens tamron 17-50mm die..
die jual lens tu dengan harga RM970..
not a good price, sbb sblm ni ade orang jual lens tu lg murah
area 900-950, tp sbb die dok ipoh, aku kire halal la 20 inggit
duit minyak die ape semua lg nk datang KL kan..
so die mtk aku bank in deposit utk booking lens tu la
normally bg forumer LYN yg len mesti da taw dah
bile lens tu dah book and bayar, maknenye org tu 1st nk lens tu
so orang 2nd, 3rd dan lain2 kene tunggu giliran
mende paling wat aku benci ialah bila pagi smlm die sms aku
bgtaw yang ade forumer lain nk lens tu dengan harga RM1000
okey aku paham die nk untung, tp ko untung rm30 inggit je pn
lain la orang tu offer RM1100 aku paham la ko nk 
amik offer yang mahal dari pada aku...
so aku balas sms die, aku argue, kenapa aku nk bid pulak
aku da booking, sepatutnye die kene hormat duit booking yg aku byr
perjanjian da deal kata nk jual RM970, deposit RM70..
skrg ni nk mtk aku up plak deal.. so aku dalam keadaan bengkek
aku request die pulangkan balik depo aku dan cancel je deal tu
ape aku leh ckp, honestly mmg aku menyampah dgn orang deal mcm ni
last month aku ade gak deal beli lens xmenjadi..
mase aku sms, brader tu ckp "lens ade lg tp ade orang booking"
aku menghormati orang yg booking tu aku juz balas
"kalo die cancel booking, roger saye, cash ready nk beli lens"
brader ni beretika gak, walaupn die taw aku cash ready
die da janji nk hold booking orang tu sampai pukul 2.30 petang
and rezeki orang tu agaknye, lens tu brader tu jual kt orang yg book 2
bkn aku nk kate aku ni beretika sangat, just korang semua bayangkan
korang nk bercuti, da tempah hotel da bayar deposit
pas2 ade walk in customer dtg nk bilik, sanggup offer mahal utk bilik ko
korang xbengkek? kene berebut bilik dgn orang 2nd, 
sbb tu la adenye terma "First Come, First Serve"
so far aku still bengang lg, mmg spoil gile mood aku smlm
nasib bek keje byk, xla aku memikirkan sgt pasal bengang tu..
lens yg menjadi rebutan smlm 
(sila klik imej utk paparan lebih jelas, ini bukan HD)


Thursday, March 1, 2012

Kes kecewa lisa surihani da kawin

Mungkin ramai tumpang gembira pernikahan yusry dan juga lisa
Xkurang juga ramai jejaka perasan kecewa..
Apa yg pasti mereka telah sah bergelar suami isteri, laki bini da lain2..
Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...
Turut aku sertakan, gmbr insan kecewa lisa dah kawin dgn yusry... Hahaha..